Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Θέμα: «ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑμεΑ».

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

 Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

  «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                      Τηλ:2695028854                                                                                                                                                      e-mail : solomosd1@gmail.com                                                                                              

Ζάκυνθος 11/01/2022

Αρ. πρωτ: 22 

Προς: Σχολικές μονάδες & Μέλη Συλλόγου, Εκπαιδευτικών ΑμεΑ - Εκπαιδευτικών με σύζυγο ΑμεΑ -Εκπαιδευτικών με τέκνο ΑμεΑ.

 

Θέμα: «ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑμεΑ».

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των Εκπαιδευτικών ΑμεΑ, Εκπαιδευτικών με σύζυγο ΑμεΑ και Εκπαιδευτικών με τέκνο ΑμεΑ, για ένταξή τους σε ειδική κατηγορία Αποσπάσεων/Μεταθέσεων άμεσα και κατά προτεραιότητα με ποσοστό αναπηρίας 67%, έναντι του 75%, που ισχύει έως σήμερα, δεδομένης και της πλέον αυξημένης επικινδυνότητας άσκησης των καθηκόντων τους, μακριά από την έδρα των οικογενειών τους και χωρίς καμία πρόβλεψη για τις ιατρικές τους ανάγκες.

Το αναχρονιστικό Π.Δ. 50/1996, που διέπει το σύστημα μεταθέσεων, αποσπάσεων Εκπαιδευτικών ΑμεΑ και Εκπαιδευτικών με τέκνο ΑμεΑ, χρονολόγησης 1996, το οποίο μερικώς προστάτευε μία μερίδα εκπαιδευτικών με αναπηρίες ή/και χρόνιες παθήσεις, χρήζει ανάγκης αναμόρφωσης και επικαιροποίησης!

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει η Ε.Σ.Α.μεΑ. με Αρ. Πρωτ.: 1658/08.12.2021 προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,  το Κ.Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του εν λόγω προεδρικού διατάγματος, από το 2016 ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας την εφαρμογή της υπ' αριθ. 4 Απόφασης της 256ης/ 24.06.2016  Ολομέλειάς του περί τροποποίησης των διατάξεων που Π.Δ. 50/96 ώστε για λόγους ισονομίας και ισότητας, να συμπεριληφθούν και άλλες κατηγορίες αναπηρίας στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, χωρίς ακόμα να έχει γίνει δεκτή (!).

Επιπρόσθετα, στο Π.Δ. 50/1996, δεν συμπεριλαμβάνονται κατηγορίες αναπηρίας όπως τυφλοί ή κωφοί, αλλά ακόμα και οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται, πρέπει να καταστούν παραπληγικοί ή τετραπληγικοί για να κάνουν χρήση της ρύθμισης. Εύκολα γίνεται αντιληπτό από τα προαναφερόμενα ότι χρειάζεται άμεση αναμόρφωση και επικαιροποίηση το εν λόγω Π.Δ.

                                  

                                                                   Το Δ.Σ

 

     Η Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας

             ΕΦΗ ΛΑΖΟΥ                                          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου