Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

6ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά 136                                                                                                                           

Τηλ: 2695028854                                                                                                                                                      e-mail : solomosd1@gmail.com

  Ζάκυνθος           25/01/2022

 

 

Αρ.πρωτ: 34

Προς: Σχολικές Μονάδες &

Μέλη Συλλόγου

 

 

 

                                                                6ο  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η συστηματική πλέον και σκόπιμη αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με το ίδιο επικίνδυνο πρωτόκολλο που τηρείται και στις σχολικές μας μονάδες , εν μέσω πανδημίας, χωρίς προσλήψεις προσωπικού και αύξηση των ΜΕΘ, με πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού στους χώρους δουλειάς, στα  ΜΜΜ και στα σχολεία ( επιστροφή στις 5 μέρες, 50%+1 για κλείσιμο τμήματος,25 μαθητές στην τάξη) και χωρίς ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση  με μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ , αναδεικνύουν περίτρανα την πολιτική της Κυβέρνησης για ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, συγχρόνως με το  κλείσιμο δημόσιων  κλινικών - νοσοκομείων,αλλά και συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων σχολικών μονάδων. Η συνεχής συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης των κοινωνικών δαπανών στην υγεία, στην παιδεία και στην πρόνοια ,αυτό ακριβώς φανερώνει. Χαρακτηριστικά , στον τομέα της υγείας , αντί για γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, λόγω και των εξαιρετικών συνθηκών της πανδημίας, έχουμε  μείωση της κρατικής  χρηματοδότησης  στον προϋπολογισμό του 2022 κατά 139 εκ. για τα δημόσια νοσοκομεία και κατά 525 για την ΠΦΥ!

Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο!

Για το λόγο αυτό

 ΣΥΜΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, που κήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.ΕΔ.Υ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας , ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ από τις 12:00 ΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ , προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε μαζί με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου ( ΕΝΙΖ) και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και εργαζομένους , για τα προβλήματα στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Διεκδικούμε:

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες στα σχολεία, να αραιώσουν τα τμήματα (έως 15  μαθητές στις τάξεις), να εξασφαλιστεί η καθαριότητα και ο εξαερισμός των αιθουσών ,  να γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.Κατάργηση του 50%+1.

·         Δωρεάν υγειονομικό έλεγχο όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικών και μαθητών), με δαπάνες της Πολιτείας για τη διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ, τόσο rapid, όσο και μοριακών, όπου κρίνεται απαραίτητο.

·         Ειδική προστασία και πρόβλεψη για τις ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών, εκπαιδευτικών γονέων μαθητών αυξημένου κινδύνου (ΑΜΕΑ-ευπαθείς ομάδες και εγκύους). Να ενεργοποιηθούν οι  άδειες ειδικού σκοπού.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

            ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/1/2022   ΚΑΙ ΩΡΑ 12:30μμ.

 

3  ΑΚΟΜΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ:

1)        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ  ΣΕ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ  ΣΥΣΚΕΨΗ 

                ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

                           σχετικά με το ωράριο   τους και άλλα αιτήματα.

 

                                    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι νηπιαγωγοί,

 Σας υπενθυμίζουμε την διαδικτυακή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/1/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 

                          ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ: 

https://minedu-primary2.webex.com/meet/eflazou

                                  για διαμόρφωση κειμένου αιτημάτων και διεκδικήσεων .

2)       ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ  ΜΟΝΑΔΩΝ μέχρι τις 31/1/2022

 

3)      ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΗ Β2 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ μέχρι τις 30/1/2022.

 

 

                                                  ΤΟ Δ.Σ.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου