Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

7ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                      

Τηλ: 2695028854                                                                                                                                                     

e-mail : solomosd1@gmail.com

                           Ζάκυνθος 31/01/2022

 

 

Αρ.πρωτ: 36

Προς: Σχολικές Μονάδες &

Μέλη Συλλόγου

 

 

 

                                                                7ο  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι/ συναδέλφισσες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 30/1/2022 έγινε συνάντηση της προέδρου του Συλλόγου μας  με τους προέδρους του Συλλόγου Εργαζομένων  Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου ( ΕΝΙΖ) και αφού εκτέθηκε η σοβαρή κατάσταση στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης στις σύγχρονες συνθήκες της πανδημίας, διαπιστώθηκαν από κοινού οι ίδιες ελλείψεις και σκοπιμότητες του κρατικού μηχανισμού στη διαχείριση του υγειονομικού προβλήματος σε όλα τα επίπεδα: αποδεκατισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με καμία πρόβλεψη νέων προσλήψεων-ελλιπής αριθμός εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση των κενών νόσησης λόγω covid,ανεπαρκείς προσλήψεις αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις , υπέρβαση εργασιακού και διδακτικού ωραρίου, μη τήρηση επαρκών μέτρων ασφάλειας σε όλες τις δομές και έκθεση πολιτών σε κίνδυνο, επισφαλής 5θημερη καραντίνα και κατάργηση αδειών ειδικού σκοπού, οικονομική επιβάρυνση πολιτών και ενίσχυση ιδιωτικών δομών για τη διενέργεια απαραίτητων τεστ-μη συνταγογράφηση μοριακών και εν τέλει ανάδειξη της ατομικής- και όχι της κρατικής- ευθύνης ως πρώτιστου παράγοντα για την αντιμετώπιση της πανδημίας! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, στον τομέα της δημόσιας υγείας, σε σχέση με πέρσι, αριθμούνται :10.000  υγειονομικοί λιγότεροι , 5000-6000 σε αναστολή εργασίας, 2000 συνταξιοδοτήσεις,  και περί τους 2000 σε καραντίνα κάθε εβδομάδα! Η κατάσταση βρίσκεται στα όρια συναγερμού!

Ως εκ τούτου και σε συνέχεια της εξ αναβολής -λόγω καιρικών συνθηκών- δράσης που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την περασμένη Τετάρτη 26/1, ανταποκρινόμαστε εκ νέου στο κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωματείων υγείας για την από κοινού συμμετοχή  ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, που έχει προκηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.ΕΔ.Υ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας  για την ΤΡΙΤΗ 1 /2/2022 καθώς και ΣΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ από τις 12:00 ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ .

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ΑΝΑΒΟΛΕΣ !

   ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

Διεκδικούμε:

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες στα σχολεία, να αραιώσουν τα τμήματα (έως 15  μαθητές στις τάξεις), να εξασφαλιστεί η καθαριότητα και ο εξαερισμός των αιθουσών ,  να γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.Κατάργηση του 50%+1.

·         Δωρεάν υγειονομικό έλεγχο όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικών και μαθητών), με δαπάνες της Πολιτείας για τη διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ, τόσο rapid, όσο και μοριακών, όπου κρίνεται απαραίτητο.

·         Ειδική προστασία και πρόβλεψη για τις ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών, εκπαιδευτικών γονέων μαθητών αυξημένου κινδύνου (ΑΜΕΑ-ευπαθείς ομάδες και εγκύους). Να ενεργοποιηθούν οι  άδειες ειδικού σκοπού.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

            ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ   1/ 2 / 2022   ΚΑΙ ΩΡΑ 12:30μμ.

 

                                                    ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου