Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

5o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                           «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                                     Τηλ: 2695028854                                                                            e-mail : solomosd1@gmail.com

                           Ζάκυνθος                                   19/01/2022

 

 

Αρ.πρωτ: 27

Προς: Σχολικές Μονάδες &

Μέλη Συλλόγου

 

 

5ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι / συναδέλφισσες,

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και  ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, που αντιστέκονται δυναμικά  στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και προχώρησαν στην ανάρτηση στην πλατφόρμα του ΙΕΠ των  ενιαίων  κειμένων της ΔΟΕ, για τα σχέδια δράσης και τον συλλογικό προγραμματισμό 2021-22:

 2ο Δ.Σ. Ζακύνθου, 4ο Δ.Σ. Ζακύνθου,  5ο Δ.Σ. Ζακύνθου, Δ.Σ Βασιλικού, Δ.Σ. Γερακαρίων, Δ.Σ Κατασταρίου, 6ο Νηπιαγωγείο Ζακύνθου, Νηπιαγωγείο Αργασίου, Νηπιαγωγείο Κερίου, Νηπιαγωγείο    Κ. Γερακαρίου  και Ομάδες Δράσης στο 1ο Δ.Σ. Ζακύνθου, 3ο Δ.Σ. Ζακύνθου, Δ.Σ. Κάμπου, Δ.Σ. Παντοκράτορα και όσα ακόμα θα αναρτήσουν τις επόμενες μέρες και θα αποστείλουν στο σύλλογο τη σχετική φόρμα, η οποία θα γίνει δεκτή μέχρι τις 30/1/2022.

Ο αγώνας  ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4823/21 εντείνεται και κλιμακώνεται σε όλη την Ελλάδα, με πάνω από το  52% των σχολείων της Πρωτοβάθμιας να συσπειρώνονται γύρω από τα ενιαία κείμενα, με αύξηση των πρωτοβάθμιων σωματείων που επαναπροκηρύσσουν  απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, με συσκέψεις αγώνα όλων των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για κοινές αγωνιστικές δράσεις το επόμενο διάστημα. Η παράταση της προθεσμίας μέχρι 26/1 αποδεικνύει την αδυναμία του ΥΠΑΙΘ να επηρεάσει τη βάση του εκπαιδευτικού κλάδου και να πείσει εκπαιδευτικούς ,γονείς και μαθητές για τους «αγαθούς» στόχους του συγκεκριμένου θεσμού, την ίδια στιγμή που ,μέσα στη μεγαλύτερη έξαρση της πανδημίας, ανοίγει τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας, με 25 μαθητές στην τάξη και κλείσιμο των τμημάτων στα 50%+1 κρούσματα!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΡΑΣΗΣ που δεν έχουν ολοκληρώσει τη Β2 Φάση του Σ.Π. αλλά και όσους έχουν προχωρήσει στη διαδικασία της αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης των σχολείων , ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ τους ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΟΕ, για να καταθέσουμε στην εκπνοή της προθεσμίας ,ένα δυναμικό ποσοστό και από τα σχολεία μας  στον αγώνα όλων των Ελλήνων εκπαιδευτικών και να συνδράμουμε ουσιαστικά στην ανατροπή στην πράξη της εφαρμογής της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου αγαθού της παιδείας.

Η φόρμα προς το σύλλογο για καταγραφή των αναρτήσεων θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 30/1/2022 και καλούνται να τη συμπληρώσουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΡΑΣΗΣ:  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0kn6H5JjPnQcplDAJcnRqz7PS8gVfz2RU4VK6DRiwLbMvqw/viewform (με αντιγραφή επικόλληση τον σύνδεσμο )

 

2        ΘΕΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ:

1) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ  ΣΕ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ  ΣΥΣΚΕΨΗ  ΓΙΑ

   ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ σχετικά με το ωράριο  

   τους και άλλα αιτήματα.

 

Σε συνέχεια μιας σειράς ανακοινώσεων σχετικά με το ωράριο των νηπιαγωγών , αρχής γενομένης από το αίτημα του Συντονιστικού των Νηπιαγωγών, https://syntonistikonip.blogspot.com/2021/11/blog-post.html,  και προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα κείμενο στήριξης και συμπαράστασης από το Σύλλογό μας,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ

  ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/1/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00

    ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:  https://minedu-primary2.webex.com/meet/eflazou

 

3) ΚΤΙΡΙΑΚΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

 Εν όψει επικείμενης συνάντησης του ΔΣ του Συλλόγου μας με τον Υπεύθυνο Παιδείας του Δήμου για τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μας μονάδων, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ Δ.Σ. ΚΑΙ  ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ                 να επικαιροποιήσουν τα αιτήματά τους και  ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/1/2022.

 

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου