Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

3o Ενημερωτικό Σημείωμα Ιουνίου



Ζάκυνθος, 17 Ιουνίου 2014

30 Ενημερωτικό Σημείωμα Ιουνίου

Θέμα:  Ο αγώνας για την ακύρωση στην πράξη της Α.Ε.Ε. συνεχίζεται

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας γίνονται -τις τελευταίες μέρες- αποδέκτες πολλών προβληματισμών συναδέλφων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στους Συλλόγους Διδασκόντων γύρω από το τελικό στάδιο κατάθεσης των δεικτών της αυτοαξιολόγησης.

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι:
·         Αποκλειστικά αρμόδιο όργανο, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα και όλες τις εγκυκλίους που έχουν αποσταλεί στα σχολεία, για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας ήταν και παραμένει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ.
·         Επομένως, έπειτα από την συνεδρίαση της ολομέλειας του Συλλόγου Διδασκόντων, οι συνάδελφοι διευθυντές θα πρέπει να συμπληρώσουν στη φόρμα του myschool τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Συλλόγου Διδασκόντων.
·         Δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τους διευθυντές η συμπλήρωση ορισμένων μόνο από τους δείκτες αυτοαξιολόγησης της πλατφόρμας του myschool.
·         Δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τους εκπαιδευτικούς η καταψήφιση του ερωτηματολογίου του myschool, καθώς στην πράξη ανάθεσης που αναγκάστηκαν να επιδώσουν οι διευθυντές έχει δοθεί από τους συναδέλφους απάντηση με το κείμενο των δεικτών που έχουμε ήδη καταθέσει.
·         Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ με το Κειμένο της Δ.Ο.Ε. ΜΟΝΟ στα περιγραφικά τμήματα της φόρμας του Υπουργείου (Δείκτης 4), αφήνοντας τόσο τα αριθμητικά όσο τα αρχικά τμήματα της φόρμας όπου αποτυπώνεται όλη η λειτουργία του σχολείου, ΑΣΥΜΠΛΗΡΩΤΑ.

Η ηλεκτρονική έκθεση αυτοαξιολόγησης είναι πλήρης αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Η συμπλήρωσή της, σε αυτή τη φάση, με οποιονδήποτε τρόπο (μονολεκτικό, περιγραφικό, δήθεν «παιδαγωγικό» κ.α.) σημαίνει ότι υλοποιούμε την αυτοαξιολόγηση, δηλαδή αποδεχόμαστε και υλοποιούμε την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.

·         Καταψηφίζουμε στην ολομέλεια του Συλλόγου Διδασκόντων κάθε πρόταση για Σχέδιο Δράσης της επόμενης χρονιάς!


·         Ύστερα από την ανακοίνωση των διήμερων «επιμορφωτικών» συναντήσεων των διευθυντών για το θέμα της αξιολόγησης, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε τη ΜΑΤΑΙΩΣΗ της προγραμματισμένης συνάντησης της Πέμπτης 19 Ιουνίου στις 20:00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο με τους διευθυντές και προϊστάμενους, καθώς έχουν προγραμματιστεί δράσεις για την παρεμπόδιση των σεμιναρίων σύμφωνα με το 2ο Ενημερωτικό Σημείωμα του Συλλόγου μας.

Τέλος, για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτουμε αντίγραφο της Ετήσιας έκθεσης Αξιολόγησης του σχολείου που υπάρχει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του myschool.

Είμαστε πλέον βέβαιοι ότι όλοι οι συνάδελφοι έχουν αντιληφθεί την υποκριτική στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ σχετικά με τη λεγόμενη αξιολόγηση, που θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση του δημόσιου σχολείου στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων που επιβάλλουν τα Μνημόνια!


ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ,
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,
(ακόμα και όταν τα σχολεία κλείνουν,)
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ «ΚΛΕΙΣΟΥΝ» ΠΟΤΕ!!!



                                                                Για το Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γ. Γραμματέας



 Αντώνης Κουρσάρης                                                                     Έφη Λάζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου