Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

2o Ενημερωτικό Σημείωμα ΙουνίουΖάκυνθος, 17 Ιουνίου 2014
20 Ενημερωτικό Σημείωμα Ιουνίου
Θέμα: Σεμινάρια Διευθυντών για την ατομική Αξιολόγηση και αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Έπειτα από την σημερινή ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων για την επιμόρφωση των διευθυντών με θέμα «Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στελεχών της εκπαίδευσης σε θέματα Αξιολόγησης», ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου με βάση τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας ενεργοποιεί όλες τις απαραίτητες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων.
Η επιμόρφωση των διευθυντών και προϊσταμένων στο νομό μας θα διεξαχθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου  (Βανάτο) την Πέμπτη 19-6-2014 και ώρα 16:00 και την Παρασκευή 20-6-2014 και ώρα 16:30.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με ανακοίνωση που εξέδωσε (Αρ. Πρωτ. 890-28/05/2014) λαμβάνοντας υπόψη του ερωτήματα πολλών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. σχετικά με την πραγματοποίηση διημερίδων εκτός ωραρίου εργασίας τονίζει για μια ακόμη φορά ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν μπορεί να υποχρεωθεί να ασκήσει έργο ή να παρακολουθήσει την οποιαδήποτε διημερίδα ή άλλου τύπου επιμόρφωση εκτός του εργασιακού του ωραρίου.
Σας ενημερώνουμε ότι έπειτα από επικοινωνία μας με το Δ.Σ. της ΔΟΕ, πληροφορηθήκαμε ότι θα συνεδριάσουν εκ νέου την Τετάρτη 18 Ιουνίου προκειμένου να διαμορφωθεί από τη ΔΟΕ η τελική απάντηση του κλάδου στα απογευματινά σεμινάρια.
Παράλληλα το Δ.Σ. της ΔΟΕ θα κινηθεί νομικά για να αποδείξει τον παράνομο χαρακτήρα των «επιμορφώσεων», ενώ έχει κηρύξει 48ωρη Απεργία  για τους Διευθυντές των σχολείων ανάλογα με το διήμερο επιμόρφωσης που έχουν κληθεί, ώστε να μη συμμετέχουν σε αυτές, εφόσον αυτές πραγματοποιούνται εντός εργασιακού ωραρίου.

Συνεπώς, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας:
1.      Καταγγέλλει την αυθαίρετη και αυταρχική απόφαση των στελεχών διοίκησης της εκπαίδευσης  να εφαρμόζουν άκριτα τις αντιδημοκρατικές εντολές της Συγκυβέρνησης που οδηγούν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης σε μαρασμό και εξαφάνιση.
2.      Καλεί τους Διευθυντές των σχολείων, που όπως όλος ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν δώσει και δίνουν τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης, να μην πάρουν μέρος στις διημερίδες δηλώνοντας με την αγωνιστική στάση τους την απόφαση του Κλάδου να βάλει φραγμό στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και την προώθηση της εφαρμογής της αξιολόγησης – χειραγώγησης των ποσοστώσεων, της μισθολογικής – βαθμολογικής καθήλωσης και των απολύσεων.
3.      Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων, δείχνοντας γι’ άλλη μια φορά την καθολική αντίδραση του Κλάδου απέναντι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση του εκπαιδευτικού την Πέμπτη 19  και την Παρασκευή 20 Ιουνίου στις 15:00 έξω από το Δημοτικό Σχολείου Κάμπου.
4.      Επιφυλάσσεται και για την αυριανή σας ενημέρωση έπειτα από τις τελικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας.


Μαζί δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, εργαζόμενοι στην

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Πέμπτη και Παρασκευή 19 και 20 Ιούνη στις 15:00
έξω από το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου

Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση!
Να πιστέψουμε στη δύναμή μας!
Με πείσμα, αγωνιστική αισιοδοξία, να δώσουμε και αυτή τη μάχη.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου