Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΔΡΟΜΗ 15 – 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ



ΒΟΥΡΑΪΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

IONIAN TRAVEL


15 – 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013                       


 1η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση στο λιμάνι 06:30 και αναχώρηση με το πλοίο των 07:00 για Κυλλήνη. Επιβίβαση  στο λεωφορείο και αναχώρηση με προορισμό το Διακοπτό, όπου θα κάνουμε την πρώτη στάση. Θα περιμένουμε να επιβιβαστούμε στον Οδοντωτό. Το τρένο αναχωρεί στις 11:15 για τα Καλάβρυτα, η διαδρομή που διανύει είναι 22 χλμ μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού και έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις έξι σπανιότερες διαδρομές με τρένο στον κόσμο! 
Κατόπιν θα επισκεφτούμε το Μέγα Σπήλαιο, ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στον Ελληνικό χώρο.
Είναι κτισμένο στις απόκρημνες πλαγιές του Χελμού, στην ανατολική πλευρά του φαραγγιού που σχηματίζει ο Βουραϊκός ποταμός.
Κτίστηκε τον 4ον αιώνα σύμφωνα με την παράδοση , από τους Θεσσαλονικιούς αδελφούς Συμεών και Θεόδωρο, όταν βρήκαν στη σπηλιά εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά .Το σημερινό μοναστήρι είναι κτισμένο μετά το 1950,ένα ενιαίο οκταώροφο οικοδομικό συγκρότημα στο στόμιο μιας φυσικής σπηλιάς .Στον 3ον όροφο βρίσκεται το καθολικό της μονής σκαμμένο στο βράχο με πολλές τοιχογραφίες, ξυλόγλυπτο τέμπλο και δυο νάρθηκες. Στο χώρο της μονής φυλάσσονται χρυσοκεντήματα, εικόνες, χειρόγραφα και αξιόλογη βιβλιοθήκη. Συνεχίζουμε για την ιστορική μονή της Αγία Λαύρας, μια από τις αρχαιότερες μονές του ελληνικού χώρου η οποία ιδρύθηκε το 961 μ.Χ. από τον μοναχό Ευγένιο, συνασκητή του Αγίου Αθανασίου. Κατόπιν θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ: Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε  από την πόλη και θα ανηφορίσουμε το δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο,  θα απολαύουμε την πόλη από ψηλά καθώς η θέα είναι μαγευτική, ενώ θα σταματήσουμε και στο μνημείο πεσόντων, τον τόπο εκτέλεσης 700 και πλέον ανδρών από το γερμανικό στρατό κατοχής στις 13-12-1941. Επόμενος προορισμός το Σπήλαιο των Λιμνών με τις 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο! Το συνολικό μήκος του είναι 1.980 μ., εμείς όμως θα περπατήσουμε μόνο τα 500μ. καθώς αυτά έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί, με υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες ώστε να είναι δυνατή η διάβαση πάνω από τις λίμνες του σπηλαίου. Κατόπιν επιβίβαση ξανά στο λεωφορείο με τελικό μας προορισμό την Κυλλήνη και με το φεριμπότ των 21:15 θα επιστρέψουμε στη Ζάκυνθο.   



ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ




ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

·         Ατομικά εισιτήρια φεριμπότ Ζάκυνθο - Κυλλήνη-Ζάκυνθο.
·         Μία  (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ” 3***, με πρωινό.
·         Το πούλμαν από το λιμάνι της Ζακύνθου και μετακινήσεις όπως το πρόγραμμα.

Δίκλινο                                 70,00                   
Μονόκλινο                          91,00 €

Ελάχιστη Προκαταβολή
(μέχρι Παρασκευή 7  Φλεβάρη)
20 ευρώ
Τηλ. επικοινωνίας: 6976887926
Κουρσάρης Αντώνης

Σημείωση: Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο του Οδοντωτού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου