Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ                                                                         Ζάκυνθος 4/9/2024

Α/ΘΜΙΑΣ                                                                                                   Αρ. πρωτ. 161

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»                                                    Προς:      Σχολικές Μονάδες

Ν. Κολυβά 136                                                                                                &Μέλη  Συλλόγου

Τηλ: 2695028854                                                                                - ΔΙ.Π.Ε.Ζ –ΚΕΔΑΣΥ

e-mail : solomosd1@gmail.com                                               

 

 

       ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου καλωσορίζει παλιούς και νέους συναδέλφους στη νέα σχολική χρονιά , εύχεται στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές μας, καλή διαμονή και καλή θητεία στα σχολεία του νησιού μας και σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, μια χρονιά χαρούμενη και δημιουργική  στην άσκηση του παιδαγωγικού τους έργου, σε σχολικές μονάδες όπου το πρώτιστο θα είναι η καλλιέργεια και η ευτυχία των παιδιών σε ένα περιβάλλον συναδελφικό και αλληλέγγυο!

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας διατηρεί ΓΡΑΦΕΙΑ  στην οδό Ν. Κολυβά 136

( πίσω από την Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου ) και θα είναι

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 18:30-20:00.

Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά και πολιτιστικά και στις μέρες που διανύει η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συσπειρωμένοι γύρω από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δικών μας αλλά και του δημόσιου σχολείου .

Για κάθε θέμα που σας απασχολεί μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Σύλλογο στο μέιλ : solomosd1@gmail.com , και   να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του συλλόγου    https://solomosd.blogspot.com/    και τις ομάδες στο fb : « Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου»  https://www.facebook.com/groups/solomosd/ και  «Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου ‘Διονύσιος Σολωμός’» https://www.facebook.com/profile.php?id=61551783930507

Τα  μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας είναι τα παρακάτω:

ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΠΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λάζου  Ευφροσύνη ( Έφη )                     τηλ. 6944664402

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γραμματικόπουλος Νικόλαος      τηλ. 6936597297

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παπαδάτου Μαρία            τηλ.6980914749

ΤΑΜΙΑΣ: Λιβέρη Ασπασία ( Άσπα)                            τηλ. 6977506141

ΜΕΛΗ: Κόκκορης Χρήστος                                             τηλ. 6978624927

            Μπάστας Γιάννης                                               τηλ.6986238279

              Φουράκη Σοφία                                                τηλ. 6977586706

 

    ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ-ΚΑΡΤΑ ΔΟΕ

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί γίνονται αυτοδίκαια μέλη του συλλόγου και τους παρακρατείται ένα μικρό ποσό της συνδρομής κάθε μήνα αλλά καλό είναι να αποστείλουν ηλεκτρονικά ή να παραδώσουν στα γραφεία του συλλόγου ( κάθε Δευτέρα 18:30-20:00) ή στην πρώτη Γ.Σ. την επισυναπτόμενη αίτηση μέλους.

Οι αναπληρωτές/τριες για να εγγραφούν στο σύλλογο πρέπει να καταθέσουν ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ( επισυνάπτεται) και μια συνδρομή των 20 ευρώ (15 ευρώ για τη ΔΟΕ και 5 για τον Σύλλογο).

 Τέλος , όλοι  οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ανανεώσουν ή να εκδώσουν την κάρτα της ομοσπονδίας μας  θα χρειαστούν μια έγχρωμη φωτογραφία, το ΦΕΚ διορισμού (για τους μόνιμους ή την απόφαση για τους αναπληρωτές) και τα καταθέτουν στα γραφεία του συλλόγου μας  , κάθε Δευτέρα 18:30-20:00 ,με την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο.

ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΤΟΥ 2ου Δ.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

η φετινή χρονιά ξεκινάει με μια μεγάλη κρίση στη λειτουργία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου, λόγω των χρόνιων κτιριακών προβλημάτων και της αδράνειας των δημοτικών και κρατικών αρχών ,που μετέτρεψαν πλέον τις κρατικές ελλείψεις σε καθημερινό προσωπικό άγχος δεκάδων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων! Το σχολικό συγκρότημα που στέγαζε το σχολείο κρίθηκε ακατάλληλο και οδηγείται σε μεταστέγαση με πρώτη λύση το μοίρασμα των τμημάτων του σε 5 δημοτικά σχολεία της χώρας ( κατάργηση αιθουσών πληροφορικής και πολλαπλών χρήσεων) και δεύτερη σε προκάτ που αναμένονται σε έναν με δύο μήνες στο χώρο του Μουσικού Γυμνασίου.

Στη μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία που θα υποστούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 2ΟΥ Δ.Σ. , ιδιαίτερα κατά την συστέγασή τους στα 5 σχολεία,

ΚΑΛΟΥΜΕ

   όλους τους συναδέλφους να τους αγκαλιάσουμε με ζεστασιά και συναδελφικότητα

      ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

                                 ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ-ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

 

καθώς η δημόσια εκπαίδευση σε κάθε επίπεδο και σε  κάθε σχολική μονάδα ταλανίζεται από τα ίδια προβλήματα και ελλείψεις.

 

Ο Σύλλογος μας θα είναι στο πλευρό των συναδέλφων για ό, τι χρειαστούν και δεσμεύεται να ασκήσει τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση στους δημοτικούς και κρατικούς φορείς για τη γρήγορη και ασφαλή μεταστέγαση του σχολείου και για την άμεση έναρξη των εργασιών για τη συντήρηση του κτιρίου. ( ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ 2ο Δ.Σ.)

Σχετικά με τα πολύ σοβαρά θέματα της Εκπαίδευσης , τις αποφάσεις της 93ης Γ.Σ της ΔΟΕ και την πορεία της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων του ’20 ,’21 και ΄22 θα υπάρξει ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου.

 

Καλή  Σχολική Χρονιά για όλους!

Καλή Δύναμη στους Αγώνες!

 

    ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ

 

Η πρόεδρος                                                                                       Η  γενική γραμματέας

Λάζου Έφη                                                                               Παπαδάτου Μαρία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου