Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΝΕΑ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ –ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Σ./ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ- ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                               Τηλ: 2695028854                                                                                                                                                          e-mail : solomosd1@gmail.com

                                 Ζάκυνθος 3/4/024

 

 

Αρ.πρωτ:91

Προς: 1) Σχολικές Μονάδες &

                             Μέλη Συλλόγου-

                 2)  ΔΠΕΖ-ΚΕΔΑΣΥ  

                ΚΟΙΝ:       ΣΕΠΕ

 

 

 

 

 

 

ΝΕΑ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ –ΑΠΟΧΗΣ

ΑΠΟ ΤΗ Γ.Σ./ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ-

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

Συνάδελφοι / Συναδέλφισσες,

Ιστορικής σημασίας μέρες για το εκπαιδευτικό κίνημα, οι τελευταίες 20 μέρες των Μαζικών Γενικών Συνελεύσεων σε όλη τη χώρα, που οδήγησαν με καταστατική απαρτία, 70 στους 131 Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ, να  υπερασπίζονται με ιστορικό αίσθημα ευθύνης , το δίκαιο αίτημα των ελλήνων εκπαιδευτικών για ανυποχώρητη συνέχιση του αγώνα ενάντια στις απειλές και την τρομοκρατία των κυβερνητικών στελεχών , τους εκβιασμούς και τις πιέσεις των αξιολογητών.  Η απόφαση του ΔΣ ήταν μονόδρομος, όφειλε να ακούσει και να υπερασπιστεί τη λαϊκή εντολή, και για το λόγο αυτό –παρά τις αρχικές αμφισβητήσεις της απαρτίας συλλόγων και αντιπροσώπων- αποδέχτηκε τελικά την καταστατική απαρτία της Ολομέλειας και προχώρησε σε ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

ΗΔΗ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ Α.Α. ΤΗΣ  ΔΟΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΗΜ/ΝΙΑ 1-4-2024 , με μεγαλύτερη εγκυρότητα τώρα από πριν ,αφού έχει αρθεί ο λόγος της κήρυξης από το ΔΣ.

ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!! ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ!

Γιατί τώρα , η  καταγεγραμμένη  πλέον βούληση των εκπαιδευτικών και η μαζικότητα του κινήματος έχει απονομιμοποιήσει πλήρως  τους αντιπαιδαγωγικούς νόμους της αξιολόγησης και τις αντισυνταγματικές αποφάσεις κήρυξης της Α.Α.ως παράνομης και καταχρηστικής.

Στη χθεσινή (2-4-24) μεγαλειώδη διαδικτυακή εκδήλωση με πανεπιστημιακούς και νομικούς συμβούλους- εργατολόγους που οργάνωσε ο Πανελλαδικός συντονισμός ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για την Α.Α.-μεταξύ των οποίων και ο δικός μας σύλλογος- δόθηκαν ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

«ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ!»,  είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσιάκαλος , ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής του ΑΠΘ.        « ΟΧΙ  ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!»                           Και συνέχισε , δικαιολογώντας τη θέση του αυτή με στατιστικά στοιχεία από τον ίδιο τον ΟΟΣΑ και τις εξετάσεις PISA, όπου είναι ολοφάνερο ότι οι επιδόσεις σχολείων και μαθητών είναι ανάλογες με την επαρκή ή όχι χρηματοδότηση, με καθαρά οικονομικο-κοινωνικά κριτήρια , και κάθε ευρώ που δίνεται στην εφαρμογή των νόμων της αξιολόγησης – χιλιάδες εργατοώρες και χρήση ψηφιακών συστημάτων που φυσικά οφείλουν να χρηματοδοτηθούν- σημαίνει ανάλογη μείωση των δαπανών για τη λειτουργία του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.

Σύμφωνα πάλι με τον Πανεπιστημιακό, ομότιμο καθηγητή  στο Π.Τ.Δ.Ε.  του ΑΠΘ , Γιώργο Γρόλλιο, κανείς από τους μεγάλους παιδαγωγούς, όπως ο John  Dewey ή ο Paulo Freire, δεν έθεσε ποτέ ως όρο της βελτίωσης του παιδαγωγικού έργου τον όρο της αξιολόγησης. Αντίθετα και οι δυο τους μίλησαν  για τον ΟΡΟ ΤΗΣ  ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Ο ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ  ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ!

 Σε όσες χώρες εφαρμόστηκαν τέτοιου είδους αξιολογικά συστήματα-που αδιαφορούν για το παιδαγωγικό έργο- σκοπός τους ήταν να ασκήσουν πίεση και εξαναγκασμό , εργασιακό άγχος και συνεχή φόβο στους εκπαιδευτικούς τους, για να τους κρατούν υποταγμένους στην ιεραρχική εξουσία των αξιολογητών, μέχρι την τελική κατηγοριοποίηση και εμπορευματοποίηση των σχολειών τους. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν η εξουθένωση των ατόμων, η απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου, οι μαζικές παραιτήσεις και εν τέλει η διάλυση του δημόσιου σχολείου!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ!

 

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ,ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΙ  ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ!

 

Η για πρώτη φορά δικαστική διαμάχη του ΥΠΑΙΘΑ με πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο- την ΕΛΜΕ Χανίων- μετέτρεψε όλη την κοινωνία των Χανίων σε ενόρκους υπεράσπισης εκπαιδευτικών και σχολείων. Συσπείρωσε ακόμα περισσότερους εκπαιδευτικούς γύρω από τον σύλλογο και τον αγώνα του και οδήγησε την πρωτόδικη απόφαση με πολυσέλιδα επιχειρήματα στο εφετείο , με σκοπό  να συνεχιστεί μέχρι τον Άρειο Πάγο. Παράλληλα , οι νομικοί σύμβουλοι προτείνουν Προσφυγή ακόμα και στο ΣΤΕ για την προσβολή του κύρους της αξιολόγησης βάσει των ν 4823/21 και 4692/20!

Το τεκμήριο νομιμότητας κάθε απεργίας μέχρι να κηρυχθεί τελεσίδικα παράνομη, οι σχετικές αποφάσεις της ολομέλειας του Αρείου Πάγου για ανάλογα ζητήματα, η αυτοτελής κρίση των αποφάσεων που αφορούν παρόμοιες διεκδικήσεις  αλλά με διαφορετική χρονική διάρκεια και λόγους, η αντισυνταγματικότητα των πρωτόδικων αποφάσεων που καταργούν τον πυρήνα της άσκησης του νόμιμου δικαιώματος της απεργίας σύμφωνα με το άρθρο 23 του Συντάγματος , είναι μερικοί μόνοι από τους λόγους που επικαλέστηκαν οι νομικοί σύμβουλοι – εργατολόγοι των πρωτοβάθμιων σωματείων που έχουν προκηρύξει και τα ίδια ΑΑ, - όπως κι εμείς- η οποία τρέχει και ισχύει παράλληλα με της ΔΟΕ., για να διαλύσουν όλους τους φόβους των εκπαιδευτικών για την πιθανότητα  υλοποίησης των απειλών του ΥΠΑΙΘΑ για ενεργοποίηση των ποινών του αρ. 56.

ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΤΗ ΔΟΕ Η ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ,. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΛΛΥΜΕΝΟΙ!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Η «ΚΑΤΩ ΒΟΥΛΗ» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ   ΤΗΝ «ΑΝΩ ΒΟΥΛΗ» !

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΑΠΟΧΕΣ:

1)  Σε ισχύ από την Παρασκευή 6/4/24 θα είναι η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΗΡΥΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ στις 28/3/24 ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΗΝ 1/4/24 .

Ωστόσο, όσο  ισχύει η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΟΕ δε θα σας κοινοποιηθεί η δική μας δήλωση.

2) ΣΕ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΧΤΕΣ 2/4/24 Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ.

Συνημμένα θα βρείτε τη ΔΗΛΩΣΗ και ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΟΕ.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ

 

ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ  (και στη συνέχεια να πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα)

ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΜΕ ΗΜ/ΝΙΑ 1/4/24

 

ΟΙ ΜΟΝΟΩΡΕΣ-ΤΡΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

 

Οι διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/οι που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή δεν προχωρούν σε καμία ενέργεια που αφορά το στάδιο Β. Οι διευθυντές/ντριες, προϊστάμενες/οι που καλούνται να αξιολογήσουν με βάση το στάδιο Β, απαντούν στο ενημερωτικό έγγραφο οδηγιών που τους αποστέλλεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως εξής: «Σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, σας ενημερώνω ότι συμμετέχω στην απεργία αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ από τις 1-4-2024 και έχω υπογράψει σχετική δήλωση συμμετοχής η οποία έλαβε τον υπ. αριθμ. .....-1/4/2024 αριθμό πρωτοκόλλου της σχολικής μονάδας» και εάν τους ζητηθεί στέλνουν αντίγραφο της δήλωσης.

 

 Επίσης, οι νεοδιόριστες/οι που καλούνται να αξιολογηθούν για το στάδιο Β, απαντούν με τη δήλωση απεργίας αποχής και τον αριθμό πρωτοκόλλου. 

 

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ ! ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!

ΤΩΡΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

 

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

 

                                             ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!!!

 

                                                                                                ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ                                                             

               Η πρόεδρος                                                                                       Η  γενική γραμματέας

             Λάζου Έφη                                                                             Παπαδάτου Μαρία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου