Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/4/2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:30 ΓΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ                                                                             Ζάκυνθος 10/4/2024

Α/ΘΜΙΑΣ                                                                                                            Αρ. πρωτ. 96

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»                                                        Προς:      Σχολικές Μονάδες

Ν. Κολυβά 136                                                                                                     &Μέλη  Συλλόγου

Τηλ: 2695028854                                                                                       - Δ.Π.Ε.Ζ –ΚΕΔΑΣΥ

e-mail : solomosd1@gmail.com                                                          

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΥΡΙΑΣ

ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/4/2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:30

ΓΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι/ συναδέλφισσες,

Σε συνέχεια του από 5/4/24 με αρ. πρωτ.93 εγγράφου του συλλόγου μας και της από 4/4/24 με αρ. πρωτ. 934 ανακοίνωσης της ΔΟΕ που εκδόθηκαν μετά την 34412/Ε3/03.04.2024 Εγκύκλιο του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ, Γ. Κατσαρού, για ενεργοποίηση του άρθρου 56 του ν 4823/21 και εντολή προς τους Δ/ντες εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης που συμμετέχουν στη νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση της ΔΟΕ , καταγγέλλουμε ακόμα μια φορά την πάγια πλέον τακτική του Υπουργείου για  αντικατάσταση του διαλόγου με αυταρχικές τακτικές εκφοβισμού και επιβολής ποινών  και προχωράμε σε μια σειρά ενεργειών διαμαρτυρίας και δημοσιοποίησης του δίκαιου αγώνα των εκπαιδευτικών για τη διάσωση του δημόσιου σχολείου.

 Ήδη , η γενικευμένη πλέον σε όλη την Ελλάδα μαζικότητα των Γενικών Συνελεύσεων του Κλάδου και η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων της ΔΟΕ την 1-4-24, που οδήγησε στην επαναπροκήρυξη της Απεργίας –Αποχής από τη Γ.Σ. , έχουν στείλει το ηχηρό μήνυμα της αντίστασης και του ανυποχώρητου αγώνα του κλάδου ενάντια στην αντιεπιστημονική και αντιπαιδαγωγική αξιολόγηση των ν 4823 και 4692 σε ολόκληρη την κοινωνία η οποία παίρνει τώρα τη σκυτάλη με κείμενα και ψηφίσματα που αφοπλίζουν και απονομιμοποιούν κάθε επίκληση νομικών και τιμωρητικών διατάξεων, στο όνομα της «βελτίωσης του παιδαγωγικού έργου» των εκπαιδευτικών!

Χαιρετίζουμε τους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές του τμήματος Π.Τ.Δ.Ε του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης που στηρίζουν παιδαγωγικά και επιστημονικά πλέον τον αγώνα του κλάδου μας με την  από 8/4/24  « ΔΗΛΩΣΗ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ « ( Βλ. επισυναπτόμενο)

Απευθυνόμαστε με δελτία τύπου στην τοπική κοινωνία και καλούμε όλα τα σωματεία, φορείς , γονεϊκά κινήματα, συλλόγους να εκδώσουν ψηφίσματα στήριξης του αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων –μαθητών –εκπαιδευτικών.  

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ /ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ  ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ:

·         Διαμηνύουμε ξανά  ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Διευθυντές Εκπαίδευσης που ορίζονται να εκδώσουν πράξη παύσης – τα συμβούλια επιλογής- τα υπηρεσιακά συμβούλια ) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ, ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα! Όσες, όσοι υπογράψουν και το παραβλέψουν έχουν προσωπική ευθύνη και θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό μέσο.

·         Απαιτούμε από ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών και των σωματείων τους! Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες/ους!

·         Καλούμε ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ να μη δεχτεί κανένας και καμία να πάρει τη θέση απεργού που τον έπαυσαν ! Δε θα γίνει ανεκτό από το εκπαιδευτικό κίνημα!

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

ΣΕ

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΥΡΙΑΣ

ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/4/2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:30

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ–ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ –ΚΕΡΔΙΖΕΙ!!!

 

         ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ                                                                    

               Η πρόεδρος                                                                                       Η  γενική γραμματέας

             Λάζου Έφη                                                                             Παπαδάτου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου