Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                               Τηλ: 2695028854                                                                                                                                                          e-mail : solomosd1@gmail.com

                              Ζάκυνθος 28/3/2024

 

 

Αρ.πρωτ:86

Προς: 1) Σχολικές Μονάδες &

                             Μέλη Συλλόγου-

                           ΔΠΕΖ-ΚΕΔΑΣΥ  

2)ΣΕΠΕ

3)ΔΟΕ

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

 

 

Με το παρόν ψήφισμα, εκφράζουμε την απόλυτη υποστήριξή μας στην ΕΛΜΕ Χανίων και τα μέλη της, καθώς και την εκτίμησή μας για τη συνεισφορά τους στον τομέα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας γενικότερα. Επιπλέον, δηλώνουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στις διαδικασίες αγώνα που ενδεχομένως να ακολουθήσουν, γνωρίζοντας ότι οι προσπάθειες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας αξίζουν κάθε υποστήριξη. Απαιτούμε την κατάπαυση κάθε προσπάθειας υπονόμευσης της αυτονομίας των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτικών σωματείων και καλούμε όλους τους πολίτες, που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες με εμάς, να ενωθούν σε αυτόν τον αγώνα. Με την πίστη ότι η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα σαν έκφραση της ανυποχώρητης μας στήριξης στην ΕΛΜΕ Χανίων σε κοινή αντίσταση  ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Η απεργία είναι η φωνή μας και ο αγώνας μας είναι η ανυποχώρητη προσπάθεια για μια καλύτερη και πιο δίκαιη εκπαίδευση. Μονόδρομος αποτελεί η συσπείρωση στα σωματεία μας, η μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις και η υποστήριξη των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων για επαναπροκήρυξη απεργίας και αποχής από τα συνδικάτα. Ο αγώνας μας θα έχει διάρκεια και γι' αυτό απαιτείται ενιαία και οργανωμένη απάντηση του κλάδου μας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τον καταστείλει με δικαστικές αποφάσεις.

 

Στην εποχή που ζούμε, βιώνουμε ολοένα και περισσότερα παραδείγματα αυθαιρεσίας και παραβίασης των βασικών μας δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Οι χειρισμοί του δυστυχήματος στα Τέμπη αποτελούν  προσβολή στο αίσθημα  της δικαιοσύνης και ανατρέπουν τα θεμέλια της κοινωνίας. Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος και οι ανεπαρκείς δικαστικές αποφάσεις αποδεικνύουν την αδικαιολόγητη συνεργασία κυβέρνησης και δικαιοσύνης. Ενώ οι παιδεραστές που προκαλούν το κοινό αίσθημα προσπαθούν να ξεπλυθούν, κυβέρνηση και δικαιοσύνη κλείνουν τα μάτια μπροστά σε αυτά τα σοβαρά ζητήματα και εξαντλούν  την αυστηρότητά τους απέναντι στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών για τη διάσωση της δημόσιας εκπαίδευσης! Ο μόνος δρόμος προς την αλλαγή είναι η ενότητα και η αποφασιστική δράση. Μόνο με τη συσπείρωση και την αποφασιστικότητά μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να προασπίσουμε τα θεμέλια της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Σε μια εποχή, όπου η αξία της γνώσης αντικαθίσταται από την εμπορική της εκμετάλλευση, οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον πυλώνα της κοινωνίας, προωθώντας την αντικειμενική γνώση και την κριτική σκέψη στους μαθητές. Είναι οι φάροι που οδηγούν τις νέες γενιές στον κόσμο της ανεξάρτητης σκέψης και της διαρκούς εκπαίδευσης. Καλούμε όλους τους πολίτες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμάς να ενωθούν σε αυτόν τον αγώνα για μια δίκαιη και ποιοτική εκπαίδευση.

 

 

                            ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ  

                                                                 

  Η πρόεδρος                                                                                       Η  γενική γραμματέας

       Λάζου Έφη                                                                             Παπαδάτου Μαρία

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου