Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ: ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ της Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου « Δ. Σολωμός», της ΕΛΜΕΖ, και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ                                                                      Ζάκυνθος 17/1/2024

Α/ΘΜΙΑΣ                                                                                                      Αρ. πρωτ.11

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»                                                        Προς: Σχολικές Μονάδες

Ν. Κολυβά 136                                                                                             &Μέλη  Συλλόγου

Τηλ: 2695028854                                                                   

e-mail : solomosd1@gmail.com                                               ΚΟΙΝ: 1) Δ.Π.Ε.2) ΚΕΔΑΣΥ

             3) ΕΛΜΕΖ 4)   ΕΕΖ

5) ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ Μ.Ζ.

 

                                                           

 

 

ΘΕΜΑ: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ: ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ της Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου « Δ. Σολωμός», της ΕΛΜΕΖ, και  της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου»

 



 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου ‘Δ.Σολωμός’ , ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου, μέλους της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, συνδιοργανώνει από κοινού  με την  ΕΛΜΕΖ και την Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, δράσεις αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών μας για τη γενοκτονία που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός.  

Τρεις μήνες έχουν περάσει από τη δολοφονική επίθεση του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό με αποτέλεσμα το 5% του πληθυσμού της Γάζας, αυτή τη στιγμή να έχει σκοτωθεί, τραυματιστεί ή να αγνοείται. Πάνω από 23.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 9.000 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από την ανελέητη σφαγή στην οποία επιδίδεται το κράτος του Ισραήλ, αρνούμενο την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για δημιουργία δύο ανεξαρτήτων κρατών στην περιοχή στα όρια του 1967. Καθημερινά, όλοι μας γινόμαστε κοινωνοί εικόνων από βομβαρδισμένα νοσοκομεία, σχολεία, εικόνων νεκρών παιδιών στις αγκαλιές των γονιών τους , που μας συγκλονίζουν όλους.  Τις συνέπειες του δράματος του Παλαιστινιακού λαού υφίσταται και ο Ισραηλινός λαός, καθώς και αυτός βλέπει τα παιδιά του να πέφτουν θύματα οικονομικοπολιτικών ανταγωνισμών.

ΚΑΛΟΥΜΕ

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

-ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ-

 ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ , ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.

ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗΣΗ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ  (ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ-ΟΜΑΔΙΚΑ ΚΟΛΑΖ-ΣΧΕΔΙΑ-ΠΟΙΗΜΑΤΑ-ΠΕΖΑ- ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Κ.Α)

 Τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν σε χώρο και σε χρόνο που θα συμφωνήσουν οι συνδιοργανωτές. Πρόθεσή μας είναι τα έργα να αποσταλούν στην Παλαιστίνη ώστε να δώσουμε το στίγμα της αλληλεγγύης μας στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.  

ΟΣΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ  ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 31/1/2024 ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ( ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ: η πρόεδρος Λάζου Έφη, τηλ.6944664402 και η Γραμματέας Παπαδάτου Μαρία τηλ.6980914749)

ΑΣ ΔΟΥΜΕ, ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ ΕΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 

ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ!

 

                                             ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.             

Η πρόεδρος                                                    Η  γενική γραματέας

                                  ΛάζουΈφη                                                       Παπαδάτου Μαρία

 

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου