Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

ΤΡΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ : ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 1/2/ 24 6ΜΜ ΠΛ. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ                                                                           Ζάκυνθος 31/1/24

Α/ΘΜΙΑΣ                                                                                                     Αρ. πρωτ. 30

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»                                                   Προς: 1) Σχολικές Μονάδες

Ν. Κολυβά 136                                                                               &Μέλη  Συλλόγου-Δ.Π.Ε

 ΚΕΔΑΣΥ

Τηλ: 2695028854 

e-mail : solomosd1@gmail.com

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 1/2/2024 ΚΑΙ  ΩΡΑ 18:00  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ

ΚΑΙ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ :ΙΣΤΟΡΙΑ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ    ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ» (1-3/2/24-ΖΑΚΥΝΘΟΣ)

 

Με τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη να συνεχίζετε και την επέτειο του ολοκαυτώματος των Εβραίων να συνοδεύεται στο νησί μας με τη διοργάνωση μιας επιστημονικής και καλλιτεχνικής διημερίδας από το Υπουργείο και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , στην οποία θα συμμετάσχουν αρκετά σχολεία , εκπαιδευτικοί , μαθητές και μαθήτριες  μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας , με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μαθήματα μνήμης και ζωής που δίνουμε στους μαθητές μας, και λόγω του ιδιαίτερου βάρους της συγκεκριμένης ιστορικής συγκυρίας, προχωράει σε τρεις πράξεις παιδαγωγικής ευθύνης:

1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 1/2/2024 ΚΑΙ  ΩΡΑ 18:00  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ

 

Οι λαοί είναι αυτοί που υποφέρουν πάντα κάτω από τις παράλογες αποφάσεις των κυβερνήσεών τους και είναι υποχρέωση όλων μας να αγωνιζόμαστε για ΕΙΡΗΝΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ!

2. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ: ΙΣΤΟΡΙΑ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ» (1-3/2/24-ΖΑΚΥΝΘΟΣ)

 Επειδή θα υπάρξουν εύλογα ερωτήματα από τους μαθητές και τις μαθήτριες μας για τον παραλληλισμό του « Εβραϊκού Ολοκαυτώματος» του 1944 με τη «Γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού» το 2024 , με την επιστολή μας αυτή ΚΑΛΟΥΜΕ την Οργανωτική Επιτροπή και τους εισηγητές της Διημερίδας ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ», ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ! (ΔΕΊΤΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ)

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΚΑΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ η Επιτροπή Ειρήνης Ζακύνθου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου « Δ. Σολωμός», η ΕΛΜΕΖ, και  η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου.

 

Για τις δράσεις αυτές έχετε ήδη ενημερωθεί σε προηγούμενα έγγραφα του συλλόγου.

 

Σημειώνουμε μόνο ότι:

 

*      Η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων , έκθεσης των έργων ζωγραφικής των παιδιών και διενέργειας εργαστηρίου ευαισθητοποίησης είναι ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 10:30 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ.

 

*      Για να παραβρεθούν εκεί παιδιά αλλά και να εκτεθούν οι ζωγραφιές τους ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ  ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΏΣΗ ΓΟΝΕΑ. 

 

Το κείμενο της Απόφασης του Σ..Δ. θα είναι ως εξής:

« Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των συνδιοργανωτών των « Δράσεων Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό» ( Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου, Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ζακύνθου « Δ. Σολωμός»,  ΕΛΜΕΖ, και  Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου) συμφωνεί ομόφωνα να συμμετάσχουν μαθητές και τμήματα του σχολείου μας με έργα ζωγραφικής, παρουσιάσεις, απαγγελίες κλπ. στην κεντρική εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 και από ώρα 10:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου και στην Πλατεία Σολωμού, συνοδεία των γονέων τους. Για τη συμμετοχή των μαθητών, την έκθεση των έργων τους και την πιθανή αποστολή τους στα παιδιά της Γάζας μέσω του Πρεσβευτή της Παλαιστίνης , που θα παραβρεθεί στη εκδήλωση, θα ζητηθεί ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΑ.»

 

Η τελευταία προθεσμία δήλωσης συμμετοχών ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024  κατά την οποία προγραμματίζεται ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ. ΣΥΝΕΛΈΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, οπότε τα σχολεία που θα συμμετάσχουν μπορούν να μας φέρουν τα έργα τους εκεί.

 

Διαφορετικά ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/2/24  στο τηλ. της προέδρου Λάζου Έφης ( 6944664402)

                                                               ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.   

                                                                    

          Η πρόεδρος                                                                                             Η  γενική γραμματέας

        Λάζου Έφη                                                                               Παπαδάτου Μαρία

           

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου