Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣΗ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                                Ζάκυνθος 13/2/2023

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»                                                                      Αρ.πρωτ:233

Ν. Κολυβά 136

Τηλ: 2695028854                                                                            Προς: Σχολικές Μονάδες-

e-mail : solomosd1@gmail.com                                                  Μέλη Συλλόγου-ΔΠΕΖ-ΚΕΔΑΣΥ

 

 

 

                                               

                                                13o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

                                   ΑΝΑΛΎΤΙΚΑ  ΒΗΜΑΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ -ΑΠΟΧΗΣ

 

                                             ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Συνάδελφοι/ισσες,

 

σας κοινοποιούμε σήμερα το έγγραφο της ΔΟΕ με τα αναλυτικά βήματα για τη συμμετοχή σας στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τις εξωδιδακτικές διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης, που έχει ήδη δρομολογηθεί και με το διορισμό των συμβούλων σε κάθε περιοχή ξεκινάει άμεσα. Πρόκειται συγκεκριμένα για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού φακέλου του αξιολογούμενου , με την ανάρτηση στην ειδική πλατφόρμα των πτυχίων και προσόντων του, τη σύνταξη της αυτοαξιολόγησης του και τη συμμετοχή του στη συνέντευξη του συμβούλου καθώς και ό,τι άλλο δεν αποτελεί διδακτικό έργο. Η ΔΟΕ απέναντι σε αυτές τις διαδικασίες έχει κηρύξει από 8/2/23 ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ η οποία μπαίνει σε ισχύ από σήμερα  ΔΕΥΤΕΡΑ 13/2/23 και για το λόγο αυτό καλούμαστε ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ να υπογράψουμε τη ΔΉΛΩΣΗ που επισυνάπτεται άσχετα αν έχουν διοριστεί σύμβουλοι στην περιοχή μας ή αν είμαστε οι πρώτοι επιλαχόντες αξιολογούμενοι! Η αντίσταση πρέπει να είναι καθολική και ο κρίσιμος χρόνος γι’αυτήν είναι ΤΩΡΑ!!! Μετά τους πρώτους αξιολογούμενους , έρχονται οι επόμενοι , μετά οι επόμενοι και τέλος ΟΛΟΙ!!! Σχετικά με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της λευκής απεργίας, μορφή της οποίας αποτελεί αυτή η απεργία -αποχή , σας έχει κοινοποιηθεί η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ, κ.Τσίπρα, η οποία μας καλύπτει άμεσα. ( δείτε κυρίως σελ.14,15)

 

Παράλληλα για το διδακτικό κομμάτι της ατομικής αξιολόγησης , το ΔΣ του συλλόγου μας σε συνεργασία με τη ΔΟΕ θα κηρύττει επαναλαμβανόμενες και κυλιόμενες ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.. Κρίσιμη ωστόσο στο κομμάτι αυτό είναι η συνεργασία του Συλλόγου με τους υπό αξιολόγηση εκπαιδευτικούς!

 

 

                 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

 

1.  Από  σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 13/2/23 ένας εκπαιδευτικός σε κάθε σχολική μονάδα ΕΚΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΠΑΠΤΕΤΑΙ και ΜΑΖΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ των εκπαιδευτικών του σχολείου που τάσσονται υπέρ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ. Σε περίπτωση που λείπουν εκπαιδευτικοί , αφήνει τη δήλωση προς υπογραφή στο γραφείο του σχολείου και τους ενημερώνει ανάλογα. Στο τέλος των υπογραφών Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ/ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ/ΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ.

Με αυτή την υπογραφή , οι εκπαιδευτικοί που θα κληθούν να αξιολογηθούνε , επικαλούνται τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή και απέχουν από όλες τις εξωδιδακτικές διαδικασίες, δεν αναρτούν πτυχία, δεν πηγαίνουν σε συνέντευξη.

Την ίδια δήλωση ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ , ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ!!!

 

2. ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ μέσω του/της διευθυντή /τριας ή ενός εκπροσώπου του συλλόγου τηλεφωνικά ή με μειλ.

 

3. ΟΙ ΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  που γνωρίζουν ότι θα αξιολογηθούν σε πρώτη φάση και όσοι κληθούν από τη διεύθυνση, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ  και ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΕ.

 

ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ- ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΑΛΛΗΓΓΕΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ/ΙΔΕΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ.

 

4. Ευθύς μόλις οριστούν οι ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  στην περιοχή μας, το Δ.Σ. ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!

 

Παράλληλα η ΔΟΕ έχει ήδη προγραμματίσει ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/2/23 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30 μμ.

 

5. ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  , που ενώ έπρεπε να μονιμοποιηθούν, καλούνται να αξιολογηθούν και τώρα πρέπει να απέχουν,  Η ΔΟΕ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΑΙ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΙΣ Δ/ΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ .

 

6.ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ!

 

Συνάδελφοι /ισσες, ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση ήταν πάντα δύσκολος και μακροχρόνιος.

Η νίκη του κινήματος με τα ενιαία κείμενα , ωστόσο δηλώνει περίτρανα τη δύναμη των ανθρώπων που αγαπούν και το σχολείο και τα παιδιά και το λειτούργημά τους.

 

ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ! ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11 ΠΜ. ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕΖ

 

                                                                 ΤΟ Δ.Σ.

 

    Η πρόεδρος                                                                           Η ειδική γραμματέας

 

 

Λάζου Έφη                                                                                                      Κατσαίτου Αλεξάνδρα

                                                                                            

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η Δ.Ο.Ε., από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

 

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου