Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 09-02-2023

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

 Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                               Τηλ: 2695028854                                                                                                                                     e-mail : solomosd1@gmail.com

                          Ζάκυνθος    3/2/2023

 

 

Αρ.πρωτ: 223

Προς: Σχολικές Μονάδες &

Μέλη Συλλόγου-ΔΠΕΖ-ΚΕΔΑΣΥ

 

                                   

 

 

 

 

                                         12ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

                                                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

                          ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

               ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00

              ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ( ΑΜΜΟΥ)

                                                         

( εξ αναβολής από Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00  -πρώτη σύγκληση -σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας)

 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19:00 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου ( Άμμου) , η οποία σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας θα γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ( ΑΜΜΟΥ) ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

 

1.Μορφές δράσης και αγώνα ενάντια στην Εφαρμογή της Ατομικής Αξιολόγησης

2. Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης για την Ολόμέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ 13/2/23

( Κάθε θέμα  που θα αποφασίσει η Συνέλευση μπορεί να συμπεριληφθεί και να κατατεθεί στην Ολομέλεια των Προέδρων)

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΜΕ ΑΠΑΡΤΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ!!!

ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,                       

Στη μέση της σχολικής χρονιάς και ενώ όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουμε γίνει για πολλοστή φορά μάρτυρες της εγκληματικής αδιαφορίας του Υπουργείου Παιδείας για επαρκή στελέχωση των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικούς μόνιμους και για όλες τις ανάγκες, με τις ελλείψεις – παρά τους διορισμούς του 2022- να διογκώνονται αντί να μειώνονται, με πλήρη πάγωμα του θεσμού του αναπληρωτή , ακόμα και όταν οι άδειες σε κάθε διεύθυνση έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο,  με κτιριακές υποδομές επικίνδυνες και ικανές να οδηγήσουν στο θάνατο μικρού μαθητή (βλ. Σέρρες) , έρχεται προκλητικά και απροκάλυπτα η Υπουργός Παιδείας, λίγο πριν τη διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών και –γιατί όχι, να ευχηθούμε τη λήξη της δικής της θητείας!!!- να αριστεύσει στις εξετάσεις τις Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α. ρίχνοντας το νερό στο αυλάκι της ατομικής αξιολόγησης στα δικά της λαμπρά χρόνια!

Δόλωμα, οι εκπαιδευτικοί που μόλις διορίστηκαν και που πολύ δύσκολα θεωρεί ότι θα αντισταθούνε, γιατί, κατά τη δική της κρίση, αρκεί ένας διορισμός -που μάλιστα θα απειλείται διαρκώς από μη μονιμοποίηση και αέναη αξιολόγηση - για να ξεχάσουν τα 10 και 15 χρόνια ομηρίας τους ως αναπληρωτών, τα επιδόματα ανεργίας, τις διαλύσεις των οικογενειών τους, την ανασφάλεια και τον εξευτελισμό του παιδαγωγικού τους λειτουργήματος! Για την ίδια κυβερνητική πολιτική πρόκειται! 

Μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης» η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, την προώθηση του «αυτόνομου» σχολείου που θα εξαρτάται από τους χορηγούς, την υποταγή και την φίμωση των εκπαιδευτικών.

Με την Υπουργική Απόφαση αρ.9950/ΓΔ5 (ΦΕΚ388/27.01.2023), η «ατομική αξιολόγηση» μπαίνει ήδη στη διαδικασία του κατεπείγοντος και ορίζονται κριτήρια και μέσα που θα υλοποιηθεί άμεσα σε όσες και όποιες περιοχές ολοκληρωθεί  ο διορισμός των Συμβούλων και αυτοί αναλάβουν υπηρεσία.

Με τον αποκαλυπτικό τίτλο του δελτίου τύπου που εξέδωσε στις 19/1/2023, «Μετά από 41 χρόνια, καθολική εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών!», το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει ότι η αξιολόγηση δεν είναι παρά  η επαναφορά του θεσμού του επιθεωρητή που καταργήθηκε πριν 41 χρόνια, η επιβολή κλίματος αυταρχισμού και αυθαιρεσίας στα σχολεία, η κατάργηση κάθε έννοιας παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας, η χωρίς όρους υποταγή σε κάθε αντιεκπαιδευτικό μέτρο!

Το ΦΕΚ για την ατομική αξιολόγηση περιλαμβάνει μια σειρά από δείκτες και οδηγίες αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης των εργαζομένων που περιγράφουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο το δυσοίωνο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Συνοπτικά η ατομική αξιολόγηση θα γίνει από τον σύμβουλο της σχολικής μονάδας, από την διευθύντρια/η της σχολικής μονάδας και από τον σύμβουλο του κλάδου για τις ειδικότητες/καθηγητές. Εκτός από το ηλεκτρονικό φάκελο προσόντων και εγγράφων, περιλαμβάνει εξωδιδακτικές συναντήσεις με τους αξιολογητές, στις οποίες προβλέπεται να συζητηθούν τα πλάνα και ο προγραμματισμός της διδασκαλίας. Στη συνέχεια οι αξιολογητές-«επιθεωρητές» θα μπουν στις τάξεις δύο φορές να ελέγξουν και να κατηγοριοποιήσουν την διδασκαλία των αξιολογούμενων. Το τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης υπολογίζεται σε τετράβαθμη κλίμακα με την οποία το εκπαιδευτικό έργο διαβαθμίζεται σε εξαιρετικό, πολύ καλό, ικανοποιητικό ή μη ικανοποιητικό! Και να μην ξεχνάμε, όπως προβλέπει ο ν. 4823: «Αν το έργο του εκπαιδευτικού χαρακτηριστεί ως «μη ικανοποιητικό» ο εκπαιδευτικός δεν μονιμοποιείται αλλά μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία τα αμέσως επόμενα δύο (2) έτη». Επιπλέον,  οι δηλώσεις για νέο μισθολόγιο και αυξήσεις μόνο μετά από αξιολόγηση, παραπέμπουν στην κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης, στην απόλυτη διάσπαση του εκπαιδευτικού σώματος σε άτομα που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για ψίχουλα και θα αδυνατούν να διεκδικήσουν συλλογικά έναν μισθό αξιοπρέπειας.

Το σχέδιο διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, όμως, έχει και συνέχεια. Πλάι στην αξιολόγηση και την ομηρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζει νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ώστε να εμπεδωθεί πλήρως και απολύτως το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας που καθιερώνει το αέναο κυνήγι προσόντων, μορίων, σεμιναρίων που άνοιξε το προσοντολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώνει ο ΑΣΕΠ και η αξιολόγηση. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση τονίζει ότι η «ελληνική PISA», που θα χρησιμοποιηθεί για την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, θα εφαρμοστεί κανονικά και καθολικά φέτος.

Απέναντι σε αυτόν τον Αρμαγγεδώνα που έρχεται στην εκπαίδευση , η Διδασκαλική Ομοσπονδία προχωράει σε μαχητικές δράσεις και μπλοκάρισμα της αξιολόγησης σε κάθε επίπεδο με την με αρ. 324/2-2-2023 απόφασή της που σας κοινοποιούμε.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΧΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΑ:

·          Συμμετοχή στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η ΔΟΕ για  την ΤΕΤΑΡΤΗ  15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

·         Σύγκληση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ με στόχο τη λήψη αποφάσεων με απαρτία  την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ , ώρα 19:00 στο 3ο Δ.Σ. Αίτημα για διαδικτυακή ενημέρωση από εκπρόσωπο της Δ.Ο.Ε.

·         ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 13:30 με αιχμή το ζήτημα της νόμιμης άμεσης μονιμοποίησης όλων των δόκιμων εκπαιδευτικών και την ατομική αξιολόγηση.

·         Συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κήρυξε η ΔΟΕ  από όλες ΤΙΣ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης. Αν αυτή κριθεί παράνομη,  η Γενική Συνέλευση να αποφασίσει να επαναπροκηρυχθεί τοπικά για να μπορούν να καλυφθούν οι υπό αξιολόγηση συνάδελφοι/ισσες.

·         ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ μας (διευκολυντικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας -μονόωρες, δίωρες, τρίωρες),. σε συνεργασία με τη ΔΟΕ για την κάλυψη των συναδέλφων, ώστε να μη υλοποιηθούν οι διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης  του 4823/21 και της Υ.Α. 388/27.01.2023.

Στο σημείο αυτό  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.

·         Κανένας-καμία δεν καταχωρεί στοιχεία στον ηλεκτρονικό φάκελο αξιολόγησης. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αυτοφακελωθούμε!

·         Πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μόλις διοριστούν οι σύμβουλοι στην περιοχή μας καθώς και αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

·         Ανάδειξη και δημοσιοποίηση των θέσεων του κλάδου προς τους γονείς με επιστολή και πρόσκληση της Ένωσης Γονέων να πραγματοποιήσει ημερίδα ενημέρωσης για την αξιολόγηση και τις εξετάσεις « PISA», όπου θα συμμετάσχουμε κι εμείς. Ακύρωση στην πράξη της «ελληνικής PISA» με ενημέρωση γονέων σε κάθε σχολική μονάδα.

Σχετικά με τις ήδη προκηρυγμένες μορφές δράσης ενάντια στην αξιολόγηση που εξακολουθούν να ισχύουν, επισημαίνουμε:

·         Η απεργία-αποχή (Α/Α) από τις διαδικασίες μεντόρων και σχολικών συντονιστών ισχύει στο ακέραιο. Όσοι-ες συνάδελφοι ορίστηκαν από τη διεύθυνση των σχολείων τους καλούνται να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην Α/Α. Ακολούθως, όλοι/ες συμμετέχουμε στην Α/Α και δεν συνεργαζόμαστε με μέντορες και σχολικούς συντονιστές.

·         Η αντίσταση στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας συνεχίζεται με τα ενιαία κείμενα. Συμμετέχουμε μαζικά στις κεντρικές εκδηλώσεις που οργανώνει η ΔΟΕ σε αυτό το πλαίσιο.

        ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

                                       ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ!

 

                           ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙ

                  ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

 

        ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΖΩΗΣ!

 

 

                                                           ΤΟ Δ.Σ.

Σφραγίδα Συλλόγου Καινούρια 3 Μαΐου 2018

   Η πρόεδρος                                                                      Η  ειδική γραμματέας

 

   Λάζου Έφη                                                                   Κατσαίτου Αλεξάνδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου