Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

14ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

 Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                               Τηλ: 2695028854                                                                                                                                  e-mail : solomosd1@gmail.com

                         Ζάκυνθος    17/2/2023

 

 

Αρ.πρωτ: 237

Προς: Σχολικές Μονάδες &

Μέλη Συλλόγου-ΔΠΕΖ-ΚΕΔΑΣΥ

 

                                   

 

 

 

                           

 

                                       14ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

Συναδέλφισσες/οι,

 

σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα του Συλλόγου:

 

1.      ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

 

Το ΔΣ έκανε δεκτή την από 25/1/2023 παραίτηση της γραμματέως του Άννας Λιβάνη- Χριστοφόρου και σύμφωνα με το άρθρο 26 του καταστατικού κάλεσε στη θέση της το πρώτο σε ψήφους αναπληρωματικό μέλος του ίδιου συνδυασμού, το οποίο και αρνήθηκε και κατόπιν το δεύτερο, το οποίο και αποδέχτηκε. Κατόπιν  τούτου, το νέο μέλος του ΔΣ μας είναι η Τζιάφα Έφη και στην πρόσφατη συνεδρίαση της 15/2//23 ,το ΔΣ ανασυστάθηκε όπως παρακάτω:

 

                                                 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ Δ.Σ.

           Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Λάζου Έφη   (6944664402)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Σαιτανίδου Αλεξάνδρα (6978692693)

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τζιάφα Έφη (6974871902)

ΤΑΜΙΑΣ Λιβέρη -Κροκά Άννα -Μαρια  (6981609019)

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κατσαΐτου Άντα (6944127059)

ΜΕΛΗ:Φουράκη Σοφία  (6977586706)

            Μπελέρης Γιάννης (6933247953)

 

 

                                 ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 7-8:30 μμ ΑΝΤΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ.

 

2.       15/2/23: Η ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ-ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς μας που συμμετείχαν στην Πανεκπαιδευτική Απεργία της Τετάρτης 15/2/23 , κλείνοντας πάρα πολλά σχολεία στην Πρωτοβάθμια , ανεβάζοντας το ποσοστό συμμετοχής στο 47%, δημιουργώντας σε όλους ωστόσο την εντύπωση ότι συμμετέχει πάνω από το 60%, σε μια μεγαλειώδη κινητοποίηση για τα δεδομένα της Ζακύνθου, η οποία έγινε από κοινού με την ΕΛΜΕ Ζακύνθου και μας γέμισε αγωνιστικό φρόνημα και συλλογική υπόσχεση για κλιμάκωση του αγώνα, που ωστόσο , με λύπη μας διαπιστώσαμε και καταγγέλουμε και από εδώ ότι προκλητικά δεν καλύφθηκε από κανένα τοπικό ΜΜΕ!!!        ΤΑ ΜΜΕ όχι μόνο εδώ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΑΜΨΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!!!

 

 Στη συνέχεια, το ΔΣ του συλλόγου μας, αφουγκραζόμενο τον αγωνιστικό παλμό και την εντολή της βάσης των μελών του συνεδρίασε την ίδια μέρα και έλαβε ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ,σε περίπτωση που η Κεραμέως πάει στα δικαστήρια την απεργία-αποχή της ΔΟΕ και η Ομοσπονδία δεν την επαναπροκηρύξει. Με την τοπική επαναπροκήρυξη καλύπτουμε τα μέλη μας να μην καταθέσουν ηλεκτρονικό φάκελο και να μην προχωρήσουν στις εξωδιδακτικές διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης από κάθε πλευρά! Παράλληλα θα προκηρυχθούν και στάσεις εργασίας για το διδακτικό έργο!

 

Επίση, το ΔΣ έλαβε ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που είχαν καλέσει σε σύσκεψη την ίδια μέρα για αποτίμηση των ποσοστών της απεργίας και λήψη άμεσων αποφάσεων για την κλιμάκωση του αγώνα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 63 σωματεία και εμείς βάλαμε το θέμα των απογευματινών επιμορφώσεων των νεοδιόριστων και της συστηματικής ενημέρωσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα των συλλόγων γονέων κάθε σχολικής μονάδας από το σύλλογο διδασκόντων για τα θέματα της αξιολόγησης και των εξετάσεων PISA, προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια μαζικότερη γενική απεργία μαζί με το γονεϊκό κίνημα και ολόκληρη την κοινωνία!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ /ΤΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ή ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

https://solomosd.blogspot.com/2023/02/pisa-14-02-2023.html?fbclid=IwAR2PD0Mfa628UUK_cfjqc7nRHI1uxqMLkxRz6rGcZywwLFxPfASp1eSXYr4

 

 

 Η απόφαση που έλαβαν τα 63 σωματεία και το δικό μας θα σας κοινοποιηθεί ΑΜΕΣΑ.

Εντωμεταξύ, ο Σύλλογος θα κάνει παράσταση στους Συμβούλους, μόλις αυτοί αναλάβουν καθήκοντα και θα έχει άμεσα συνάντηση και με τους υπό αξιολόγηση νεοδιόριστους.

Επιπλέον τούτου , είναι σε επικοινωνία με την Ένωση Γονέων Ζακύνθου για διοργάνωση ημερίδας ενημέρωσης όλων των γονιών του νησιού για τα επίμαχα εκπαιδευτικά θέματα.

 

Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ:ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ- ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΟΕ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ/ΤΡΙΑ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΕΙΛ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.

 

3.      Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Στο συνημμένο έγγραφο Της ΔΟΕ θα ενημερωθείτε για την 1η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τα θέματα των δράσεων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας την ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2/23 και ωρα 18:30 ΜΕ ΘΕΜΑ:« ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ»

 

Στο ίδιο έγγραφο υπάρχει ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ.

 

 

 

4.      ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/2/23 και ωρα 9 μμ «ΥΑΚΙΝΘΗ»-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΝΑΤΟΥ

 

Με χρώμα και άρωμα  Ζακυνθινό θα πραγματοποιηθεί αυτό ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/2/23 ΚΑΙ ΩΡΑ 21:00 ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΝΑΤΟΥ ( ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΑΚΙΝΘΗΣ) Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

 

Είσοδος: 5 ΕΥΡΩ ( με τραταρίσματα και ποτά δικά σας)

 

 

5.      5 ΕΥΡΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝΓΕΝΕΙ…tragic»

ΓΙΑ 17-18-19/2/23

 

Η Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου προσφέρει ευγενικά έκπτωση 50% σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας για την παράσταση «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝΓΕΝΕΙ…tragic» που παίζεται στο Θέατρο του Σαρακηνάδου για τρεις ακόμα παραστάσεις, από σήμερα 17/2 /23 μέχρι την ΚΥΡΙΑΚΉ 19/2/23 .  Απαραίτητο αποδεικτικό:  Έγγραφη βεβαίωση από το Δ/ντη/τρια της σχολικής μας μονάδας ότι είμαστε εκπαιδευτικοί  με υπογραφή και σφαργίδα ή η κάρτα του Συλλόγου.

 

 

 

 

 

                                                     ΤΟ Δ.Σ.

Σφραγίδα Συλλόγου Καινούρια 3 Μαΐου 2018 

   Η πρόεδρος                                                                      Η  γενική γραμματέας

  

   Λάζου Έφη                                                                      Τζιάφα Έφη

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου