Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

2ο Ενημερωτικό Σημείωμα Σεπτεμβρίου
Ζάκυνθος, 09/09/2013
20 Ενημερωτικό Σημείωμα Σεπτεμβρίου

1ο Θέμα: Έκτακτη Γενική Συνέλευση
Σας καλούμε στην
Έκτακτη Γενική Συνέλευση
την ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 20.00
στο 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,
όπου θα λάβουμε αποφάσεις για την αγωνιστική πορεία του κλάδου, οι οποίες και θα μεταφερθούν στην Ολομέλεια των Προέδρων την Πέμπτη στην Αθήνα.
 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ!!!
Μόνο αν η συνέλευση έχει απαρτία, ο Πρόεδρος θα έχει το δικαίωμα ψήφου στην ολομέλεια των Προέδρων της Αθήνας, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΔΟΕ, μεταφέροντας τις δικές μας αποφάσεις.
Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
Α) Τα έντονα προβλήματα της εκπαίδευσης για τη νέα σχολική χρονιά:
Ø  Για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε ένας διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού.
Ø  Ο αριθμός πιστώσεων για αναπληρωτές θα είναι φέτος εξαιρετικά μειωμένος, με 2000 αναπληρωτές στην Α/θμια Εκπαίδευση και Β/θμια Εκπαίδευση συνολικά, δηλαδή 10.000 λιγότεροι από πέρσι.
Ø  Οι ελάχιστες αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε.
Ø  Οι μετατάξεις εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια δημιούργησαν πολλά προβλήματα με τον αδιαφανή τρόπο που έγιναν.
Ø  Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία των σχολικών μονάδων για μια ακόμη χρονιά, την ίδια ώρα που δεν έχει διευθετηθεί το θέμα της καθαριότητας των σχολείων τα οποία δεν έχουν και σχολικούς φύλακες.
Β) Η συμμετοχή μας στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.
Η πολιτική της κυβέρνησης και των εφαρμοζόμενων πολιτικών με βάση τις οδηγίες της ΕΕ, σύμφωνα με όσα έχουν σχεδιαστεί εδώ και μία εικοσαετία, διαλύουν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, κατεδαφίζουν  τη δημόσια παιδεία.
Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες,
Δε θα τους αφήσουμε! Η πολιτική τους σημαίνει ακόμα φτωχότερη παιδεία. Φτωχότερη παιδεία σημαίνει κοινωνικός αποκλεισμός…
Δεν θα τους αφήσουμε να ρημάξουν τα όνειρα μας. Για μας η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ισότιμα σε όλους, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου. Η άρση των ταξικών φραγμών, η απάλειψη των κάθε λογής διακρίσεων και η δωρεάν παροχή δημόσιας παιδείας υψηλού επιπέδου αποτελούν για μας κεντρικής σημασίας επιδιώξεις.

 2ο Θέμα: Επιστολή για τους γονείς
Σας αποστέλλουμε συνημμένη ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου μας προς τους γονείς, την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε και μοιράσετε στους γονείς του σχολείου σας ή εναλλακτικά να τη διαβάσετε την ημέρα του Αγιασμού.
3ο Θέμα: Αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ.
Το Δ.Σ. καλωσορίζει τη Χριστιάννα Πούλου, ως νέο μέλος του Δ.Σ., που αντικατέστησε τον Παναγιώτη Μποζίκη λόγω της συνταξιοδότησής  του.
Με την ευκαιρία σας υπενθυμίζουμε τη σύνθεση του Δ.Σ.
Πρόεδρος: Κουρσάρης Αντώνιος 6976887926
Αντιπρόεδρος: Παντής Διονύσιος 6972085770
Γεν. Γραμματέας: Χροναίου Βασιλική 6974914362
Ταμίας: Μπελέρης Ιωάννης 6936832267
Ειδ. Γραμματέας: Πλέσσα Έφη 6973033290
Μέλος: Πούλου Χριστιάννα 6978729970
Μέλος: Ζέλιος Ευθύμιος 6972160684

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου