Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ 18-19 Σεπτέμβη


Ζάκυνθος, 19/09/2013
Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός» χαιρετίζει την πρωτοφανή σε όγκο και παλμό ενωτική κινητοποίηση την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.
Το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων του νησιού, στο οποίο συμμετέχει και ο Σύλλογός μας, αποφάσισε ανταποκρινόμενο στην απαίτηση του κόσμου που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μουσικό Γυμνάσιο, έπειτα από κάλεσμα της ΕΛΜΕΖ, να συμπορευτεί με την κινητοποίηση της ΕΛΜΕΖ και του Εργατικού Κέντρου.
Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για αυτό το ιστορικό βήμα, καθώς ο Σύλλογός μας πρωτοστατεί και επιδιώκει τα τελευταία χρόνια με συνεχείς διεργασίες ΚΟΙΝΕΣ απεργιακές συγκεντρώσεις.
Ο συμβολισμός της ενωτικής κινητοποίησης μια μέρα μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι ήταν εξαιρετικά επίκαιρος. Η κοινή πορεία είναι η καλύτερη απάντηση στο φασισμό των χρυσαυγιτών νεοναζί και αποδεικνύει πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Υπάρχει πλέον επιτακτική ανάγκη για ουσιαστική ενότητα κι αλληλεγγύη χωρίς περιορισμούς, πλαίσια και παραταξιακά οφέλη.
Όλοι μαζί ενωμένοι προχωρούμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε και πετυχαίνουμε το στόχο τόσο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών όσο και του ναζιστικού μορφώματος της ΧΑ.
Φέτος το μάθημα ξεκινάει από Α…
…ΑΠΕΡΓΙΑ
ü Για το δημόσιο και δωρεάν σχολείο
ü Για την αξιοπρεπή εργασία
ü Για τα παιδιά και το μέλλον μας
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Απεργιακή Συγκέντρωση
Τετάρτη 18/9  και  ώρα 10.30 π.μ. Περιφέρεια Ζακύνθου
γιατί:
·         Τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοι μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.
·         Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και της Τρόικας θέλει τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο! Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.
·         Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.
·         Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.
·         Χρηματοδοτούν τις τράπεζες και αυξάνουν –έστω και αν υπάρχει η άποψη περί προσωρινότητας- το δημόσιο χρέος την ΩΡΑ που εξανεμίζουν τα αποθεματικά των ταμείων, κουρεύουν τα ομόλογά τους, τα οδηγούν στην πλήρη κατάρρευση και ήδη επικαλούνται έλλειμμα για να μετατρέψουν τις συντάξεις σε «εθνικό επίδομα».

Λέμε ΟΧΙ:
v  ΟΧΙ στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση των κοινωνικών υποδομών, δικτύων και υπηρεσιών.
v  ΟΧΙ τη διαρκή καταστροφή θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, την αντικατάσταση του μισθού και της σύνταξης με «επίδομα», τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την εξαθλίωση των επιστημόνων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των φοιτητών, των νέων που τους αναγκάζουν βίαια να μεταναστεύσουν.
Ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα:
Ø  Για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης δεν πραγματοποιείται ούτε ένας διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού, την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας «μαγειρεύει» τα κενά και δημιουργεί πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς, που πρόκειται να τους μετακινήσει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε άλλους νομούς.
Ø  Ο αριθμός πιστώσεων για αναπληρωτές θα είναι φέτος εξαιρετικά μειωμένος, με 2000 αναπληρωτές στην Α/θμια Εκπαίδευση και Β/θμια Εκπαίδευση συνολικά, δηλαδή 10.000 λιγότεροι από πέρσι.
Ø  Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία των σχολικών μονάδων για μια ακόμη χρονιά, την ίδια ώρα που δεν έχει διευθετηθεί το θέμα της καθαριότητας των σχολείων τα οποία δεν έχουν και σχολικούς φύλακες. Τα σχολεία έχουν το ¼ των χρημάτων που είχαν το 2010 και πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες για να προσφέρουν στους μαθητές αυτό που τους αξίζει.
Ø  Καταργείται ο θεσμός του δασκάλου-υπεύθυνου του ολοήμερου σχολείου και της ενισχυτικής διδασκαλίας.
Ø  Επιχειρείται με οδηγία του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και επανέρχεται το αντιπαιδαγωγικό καθεστώς του συνωστισμού των παιδιών στις αίθουσες.
Ø  Στη Ζάκυνθο αναστέλλεται η λειτουργία 5 Νηπιαγωγείων της ορεινής ζώνης (Αναφωνήτρια, Μαριές, Ορθωνιές, Μαχαιράδο, Κοιλιωμένο), χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τοπικά και κοινωνικά κριτήρια. 
Ø   Το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.ΜΠΟΡΟΥΜΕ
     με ενότητα, μαζική συμμετοχή, αγώνα διαρκείας 
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου