Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ 12ης Σεπτεμβρίου



Ζάκυνθος, 6-9-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμβολικός 2ωρος αποκλεισμός (12:00 -14:00) της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου στις 11 του Σεπτέμβρη
24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 του Σεπτέμβρη
Όταν η χώρα μας βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση ως αποτέλεσμα της κρίσης του καπιταλισμού, με επιταχυνόμενους ρυθμούς χειροτέρευσης, την καλπάζουσα ανεργία, τις καθημερινές πλέον αυτοκτονίες και την πτωχοποίηση του συνόλου σχεδόν του πληθυσμού, τότε το κοινωνικό αγαθό της Παιδείας όχι μόνον δεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα άλλα οξυμένα προβλήματα, αλλά αποκτά ακόμη μεγαλύτερη επικαιρότητα, με το αξιακό της φορτίο να καθίσταται περισσότερο από ποτέ αναγκαίο για την επιβίωση του λαού, για την ανόρθωσή του και την έξοδο από τη βαρβαρότητα που τον οδηγούν οι μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όλα δείχνουν ότι η σχολική χρονιά που αρχίζει σε λίγες ημέρες θα είναι η χειρότερη πολλών δεκαετιών.
Είναι η χειρότερη για τους μαθητές και τους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους σε σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς χρήματα στις σχολικές επιτροπές τους για να αντεπεξέλθουν στις βασικές λειτουργικές δαπάνες.
Είναι η χειρότερη χρονιά για δεκάδες χιλιάδες οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας που βλέπουν τα παιδιά τους να μην γίνονται δεκτά στην προσχολική αγωγή.
Είναι η χειρότερη και για τους εκπαιδευτικούς που ζουν από τον απελπιστικά συρρικνωμένο μισθό τους υπό την απειλή περαιτέρω μείωσης του.
Είναι η χειρότερη χρονιά και για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που παρά τα μεγάλα κενά σταμάτησαν να ελπίζουν σε μόνιμο διορισμό και παλεύουν να επιβιώσουν γυρνώντας από σχολείο σε σχολείο ανά την Ελλάδα με αποζημιώσεις πείνας.
Είναι η χειρότερη χρονιά, γιατί όσοι καταφέρουν να  παραμείνουν στην εκπαίδευση η κυβέρνηση επιδιώκει υπό τη δαμόκλειο σπάθη της επικείμενης αξιολόγησης και μέσα από ένα ιδιαίτερα αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας της διοίκησης, να τους χειραγωγήσει και να τους καταστήσει πειθήνια όργανα στις εντολές της και στην εφαρμογή των πολιτικών της.



Απέναντι σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, το συνδικαλιστικό κίνημα και η εκπαιδευτική κοινότητα συνολικότερα πρέπει να αντιδράσουν σήμερα και συντονισμένα με ένα κυρίαρχο στόχο: την δημιουργία ενός πλατιού μετώπου για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, την ανατροπή της υποταγμένης κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Η διαμόρφωση ενός νέου κοινωνικού μετώπου από όλους τους χαμένους του μνημονίου, θα πρέπει να αποτελεί άμεσο στόχο ικανό να διαμορφώσει όρους και προϋποθέσεις μιας απροσπέλαστης κοινωνικής άμυνας.
Καλούμε τους Συλλόγους και τις ενώσεις Γονέων σε κοινό αγώνα για το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο άλλου χρόνου
Ξαναπιάνουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων
Συνεχίζουμε τον αγώνα
Λέμε ΟΧΙ στο νέο εφιαλτικό πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει:
ü    Νέα τεράστια μείωση μισθών, συντάξεων και εφάπαξ
ü    Κατάργηση των υπολειμμάτων των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, άδειας
ü    Εφεδρεία και απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων μέχρι το 2015
ü    Συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και εκατοντάδων δημόσιων οργανισμών
ü    Αναστολή προσλήψεων και διορισμών
ü    Περιορισμός των δημοσίων δαπανών για παιδεία, υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη
ü    Μείωση και κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (οικογενειακά, πολυτεκνικά, αναπηρικά κλπ)
ü    Νέες αυξήσεις φωτιά σε κοινωνικά αγαθά και νέα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη
Αγωνιζόμαστε για δημόσια σχολεία που θα παρέχουν σύγχρονη, κριτική και δημιουργική γνώση στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και θα προωθούν ίσες ευκαιρίες. 
Αγωνιζόμαστε για δημόσια σχολεία που θα διαμορφώνουν πολίτες με συνείδηση των κοινωνικών προβλημάτων, ικανούς να αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση και να παίρνουν οι ίδιοι στα χέρια τους τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις.
Απεργούμε στο πρώτο κουδούνι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου