Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ 26ης Σεπτεμβρίου-ΚΗΔΕΙΑ ΚΕΡΒΕΡΟΥ


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
«…Απεργία;;; Με τους πουλημένους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ;... 24ωρη, ακόμη μια τουφεκιά;
…Δεν μπορούμε να απεργήσουμε, πως θα βγουν οι υποχρεώσεις;…»
Ναι, ξέρουμε ότι όλοι μας είμαστε πιεσμένοι, απογοητευμένοι, παγιδευμένοι σ’ έναν εφιάλτη που δεν έχει τέλος. Χορτάσαμε γκρεμό!! Αλλά τα πράγματα έχουν έρθει έτσι, που να μην υπάρχει περιθώριο για γκρίνια, για μοιρολατρία, για υποταγή.
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ΖΩΗ μας πια είναι ένας ΠΟΛΕΜΟΣ και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να παρακάμψουμε τη σύγκρουση με τον αντίπαλο.
Η΄ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΗ Η΄ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!
Γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν. Τα νέα αντεργατικά (τα... τελευταία πριν τα επόμενα) μέτρα είναι έτοιμα. Θα διαμορφώσουν μια χώρα ξεπουλημένη χωρίς παραγωγική βάση, αιχμάλωτη των μεγάλων αρπακτικών που θα την ξεζουμίζουν, εντείνοντας την επέλαση σε ό,τι υπήρχε ως εργασιακό, κοινωνικό και μορφωτικό δικαίωμα τόσο στην κοινωνία, όσο και στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης.Η υγεία- περίθαλψη διαλύεται, με δουλειά από τα σπάργανα μέχρι …τα σάβανα, χαράτσια, καταργήσεις δώρων, νέες μειώσεις μισθών… Μέτρα, μέτρα, μέτρα……. Αμέτρητα.
Έχοντας την εμπειρία της τελευταίας διετίας μπορούμε να διδαχτούμε. Σταθήκαμε ανεπαρκείς απέναντι στο καθήκον να υπερασπιστούμε καθώς  και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Είναι περισσότερο ξεκάθαρο παρά ποτέ  ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα κρίσιμο δίλλημα. Να προετοιμαστούμε για να αποκρούσουμε  την γενικευμένη, αποφασιστική επίθεση που ήδη εξελίσσεται, ή, διαφορετικά, η εποχή μας κινδυνεύει να σφραγιστεί από μία ακόμη ήττα, στρατηγικών διαστάσεων, για τους εργαζόμενους, για το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας και για το μέλλον της νέας γενιάς.
Τι δεν πρέπει να κάνουμε: Να μη πάμε ατομικά, να μην υποκύψουμε στο «δεν γίνεται τίποτα».
Τι πρέπει να κάνουμε: Να Παλέψουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ με Οργάνωση - Συντονισμό – Κοινή δράση. Με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.
Εργαζόμενοι-ες
Απαιτούνται οργανωμένες και στηριγμένες απεργίες από εμάς  τους ίδιους  με ενεργό συμμετοχή και όχι ανατιθέμενες στις συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Να κάνουμε τα Σωματεία μας εργαλεία αγώνα στα χέρια μας...
Για να αποτρέψουμε τη λεηλασία της ζωής μας!
ΤΡΙΤΗ 20:30: Η κηδεία του «Κέρβερου» (βραδινή πορεία)
Οι εργασιακοί χώροι να παραλύσουν-τα σχολεία να κλείσουν-οι δρόμοι να πλημμυρίσουν
Όλοι στην Γενική  Απεργία της 26ης του Σεπτέμβρη
ΤΕΤΑΡΤΗ 10:30 το πρωί
Τόπος Συνάντησης: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (παλιά Νομαρχία)
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου