Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΄20 ΚΑΙ ΄21

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ                                                                         Ζάκυνθος 5/8/2024

Α/ΘΜΙΑΣ                                                                                                   Αρ. πρωτ. 151

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»                                                    Προς:      Σχολικές Μονάδες

Ν. Κολυβά 136                                                                                                &Μέλη  Συλλόγου

Τηλ: 2695028854                                                                                - ΔΙ.Π.Ε.Ζ –ΚΕΔΑΣΥ

e-mail : solomosd1@gmail.com                                               

 

 

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΄20 ΚΑΙ ΄21

 

Σε συνέχεια του με αρ.πρωτ. 148 /28/7/24 εγγράφου μας για δικαίωση των νεοδιόριστων του ΄20 που είχαν ανακληθεί οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους, με την απόφαση 1510/2024 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών-η οποία ανοίγει το δρόμο για ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν διετή δόκιμη υπηρεσία, άμα την παρέλευση της προθεσμίας αυτής- και κατόπιν της με αρ.πρωτ.15/ 31/7/24 απόφασης της ΔΟΕ, ΚΑΛΟΥΜΕ όλες/όλους τις/τους νεοδιόριστες/ους του 2020 και του 2021 να συμπληρώσουν ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ  ΠΥΣΠΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και να την στείλουν στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ στην οποία να λάβουν αρ. πρωτ.- κατόπιν δε να την κοινοποιήσουν στον σύλλογο (solomosd1@gmail.com)- KAΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ     (ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ -ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΑΦΜ, ΔΟΥ, ΣΚΑΝΑΡΙΜΕΝΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ) ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΙΛ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20/8/24 ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ-ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ, όπως φαίνεται στα έγγραφα που επισυνάπτονται.

Το σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου  είναι σαφές και ορίζει ότι όλοι/-ες οι συνάδελφοι/-ες που συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοδίκαια, με βάση τα προβλεπόμενα του άρθρου 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007). Η συγκεκριμένη απόφαση επιβάλλει την άμεση μονιμοποίηση, αναδρομικά, όλων όσων έχουν δικαιωθεί δικαστικά, δημιουργεί ισχυρές προϋποθέσεις για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 και πολιτικά ανοίγει τον δρόμο και για τους/τις υπόλοιπους/ες συναδέλφους/ισσες. Γι’ αυτό, μετά τις 16/8/24 (συμπλήρωση διετίας) θα νομιμοποιούνται να καταθέσουν  αίτηση και οι νεοδιόριστοι του 2022.

Στα πλαίσια αυτά και η συλλογική αίτηση προς τις Διευθύνσεις θα πρέπει να είναι ξεχωριστή για τους νεοδιόριστους του 2020 και ξεχωριστή για τους νεοδιόριστους του 2021 και στην πορεία και για του 2022, που κλείνουν την διετία στα τέλη του Αυγούστου, διότι για την πρώτη περίπτωση (διορισθέντες 2020) υπάρχει σαφής δικαστική απόφαση ενώ για τις υπόλοιπες περιπτώσεις υπάρχει αίτημα, που εδράζεται πολιτικά στην υποχρέωση της πολιτείας να άρει το καθεστώς ομηρείας, στο οποίο έχει θέσει το σύνολο των νεοδιόριστων, αντιλαμβανόμενη το ισχυρό μήνυμα της αντίθεσης του κλάδου . 

Οι συλλογικές αιτήσεις είναι απολύτως απαραίτητες, γιατί θα αναγκάσουν τη διοίκηση να απαντήσει ενιαία αλλά και η νέα προσφυγή που πιθανόν να χρειαστεί, θα μπορεί και αυτή να γίνει και πάλι συλλογικά με ευθύνη της Δ.Ο.Ε. και των Σ.Ε.Π.Ε. Η κατάθεση των συλλογικών αιτήσεων προς τις ΔΙΠΕ θα συνοδευτεί με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες θα δώσουν το παρόν και τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Κατόπιν των αιτήσεων αυτών , τα ΠΥΣΠΕ οφείλουν να συνεδριάσουν άμεσα για την έκδοση των ανάλογων διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των συναδέλφων, συμμορφούμενα και με την δικαστική απόφαση του Δ.Ε. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινητοποιηθούν όλα τα συνδικαλιστικά και νομικά μέσα και από τους Συλλόγους και από τη ΔΟΕ για την υλοποίηση της απόφασης .

 

Παρακάτω παραθέτουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ που πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί μας μέσα στον Αύγουστο:

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ’20’21

1. ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ/ΕΣ ΤΟΥ ΄20 ΚΑΙ ΤΟΥ ΄21 ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Ε.) (βλ. συνημμένο έγγραφο) ΑΙΤΗΣΗ ΠΥΣΠΕ

2. ΟΤΑΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ, ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ –ΣΤΑΛΕΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ (solomosd1@gmail.com)

3. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ Ή ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ  ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΥΟ ΠΥΣΠΕ –ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.

4. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ (ΑΙΤΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Κ.Λ.Π) ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ-ΕΣ ΤΟΥ ΄20 ΚΑΙ ΤΟΥ ΄21 ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΙΛ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (solomosd1@gmail.com) ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ: ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ -ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΑΦΜ, ΔΟΥ, ΣΚΑΝΑΡΙΜΕΝΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.

5. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΩΛΥΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ Ν0ΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΙΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

 

 

                                                            ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ

 

Η πρόεδρος                                                                                       Η  γενική γραμματέας

Λάζου Έφη                                                                               Παπαδάτου Μαρία

 

 

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ

Του/της ………., εκπαιδευτικού ……..

Ο/Η αιτών/ούσα διορίστηκα την …./…/….. και υπηρετούσα ως δόκιμος υπάλληλος κατά τις νομοθετικές διατάξεις . Κατά την …/…/…. Ολοκληρώθηκε η διετής δοκιμαστική περίοδος, οπότε και έπρεπε να μονιμοποιηθώ αυτοδικαίως κατά τις διατάξεις του αρ. 40 του ν. 3528/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.» (Α 26) και συγκεκριμένα της παρ. 3 αυτού που ορίζει ότι «Με τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας οι υπάλληλοι μονιμοποιούνται αυτοδίκαια, με εξαίρεση τους υπαλλήλους στους οποίους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή ή για τους οποίους υφίσταται πειθαρχική εκκρεμότητα ή υπάρχει δυσμενής έκθεση Αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων. Στις τελευταίες αυτές περιπτώσεις για τη μονιμοποίηση ή μη αποφαίνεται το υπηρεσιακό συμβούλιο εντός δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Για την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οργάνου που είναι αρμόδιο για το διορισμό.».

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1510/2024 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών «σχετικώς με τη διαδικασία αξιολόγησης, ως προϋπόθεσης για την μονιμοποίηση των δοκίμων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει διετή δοκιμαστική περίοδο, μη νομίμως ανακλήθηκε, με έρεισμα τις διατάξεις του άρθρου 78 παρ. 3 του ν. 4823/2021, η Φ .10.1./1752/5-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας Δ.ΠΕ. Δυτικής Αττικής περί μονιμοποίησης των αιτούντων, λόγω συμπλήρωσης διετούς πραγματικής ευδόκιμης υπηρεσίας, κατά (συμπληρωματική) εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 40 παρ. 3 του ν. 3528/2007, δεδομένου ότι, κατά το χρόνο λήξης της διετούς δοκιμαστικής περιόδου από τον διορισμό των εν λόγω εκπαιδευτικών, […] δεν ήταν εφικτή η διενέργεια της αξιολόγησης αυτών, ελλείψει του απαιτούμενου ρυθμιστικού πλαισίου, […]».

Επομένως, από τα ανωτέρω συνάγεται σαφώς ότι η μονιμοποίηση μου όφειλε να πραγματοποιηθεί κατά την παρέλευση της διετούς δοκιμαστικής περιόδου, ήτοι την………,  πράγμα που δεν έγινε.

Επειδή η μη μονιμοποίησή μου κατά τα ανωτέρω, θίγει τα δικαιώματά μου και μου προκαλεί ανυπολόγιστη βλάβη.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ

Και με ρητή επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων μου

ΖΗΤΩ δια της παρούσας την άμεση υλοποίηση των ενεργειών για την μονιμοποίησή μου.

Ο/Η ΑΙΤΩΝ/ΟΥΣΑ

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ     

                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ 

     Αρ. Πρωτ. 15

 Αθήνα 31/7/2024

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

 

 

 

 

Τα επόμενα βήματα μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για ακύρωση των πράξεων ανάκλησης της μονιμοποίησης νεοδιόριστων στην ΔΙ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, 

                όπως ήδη έχει ενημερώσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με ανακοίνωσή του από τις 24/7/2024, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την απόφασή του με αριθμό 1510/2024, ακυρώνει την Φ.10.1 /1752/6-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας της ΔΙ.ΠΕ. Δυτικής Αττικής, με την οποία ανακάλεσε τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των συναδέλφων που είχαν διοριστεί το 2020. Αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται για τις υπόλοιπες περιπτώσεις κατά τις οποίες συντεταγμένα έγιναν προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια με ευθύνη της Δ.Ο.Ε.

                Η θετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α, που επιχείρησαν να θέσουν σε ομηρεία χιλιάδες νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Η συγκεκριμένη απόφαση επιβάλλει την άμεση μονιμοποίηση, αναδρομικά, όλων όσων έχουν δικαιωθεί δικαστικά, δημιουργεί ισχυρές προϋποθέσεις για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 και πολιτικά ανοίγει τον δρόμο και για τους/τις υπόλοιπους/ες συναδέλφους/ισσες.

                Με βάση τα παραπάνω, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., λαμβάνοντας υπόψη τα όσα παρουσίασε και ανέλυσε η νομική σύμβουλος στη συνεδρίαση της Τρίτης 30/7 καθώς και τα νέα δεδομένα, καθορίζει συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίηση της απόφασης, με στόχο αυτή, μέσω της μέγιστης δυνατής πίεσης προς το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α και τις ΔΙ.ΠΕ., να εφαρμοστεί ενιαία και πανελλαδικά. Είναι σημαντικό ο Κλάδος να κινηθεί οργανωμένα, συλλογικά και συντεταγμένα.

-          Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., έχει κοινοποιήσει την καθαρογραμμένη απόφαση του δικαστηρίου στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α και στην ΔΙ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής ζητώντας την άμεση εφαρμογή της.

-          Τις αμέσως επόμενες μέρες θα σταλεί αντίστοιχο έγγραφο προς όλες τις ΔΙ.Π.Ε. για την γνωστοποίηση της απόφασης με αίτημα, επίσης, την άμεση εφαρμογή της.

-          Ταυτόχρονα, απευθυνόμαστε συλλογικά προς όλες τις ΔΙ.ΠΕ. πανελλαδικά, με αίτηση των νεοδιόριστων, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εν λόγω συλλογική κίνηση, την οποία θα ετοιμάσει η Δ.Ο.Ε.  για την άμεση υλοποίηση της απόφασης.

-          Η συλλογική αίτηση προς τις Διευθύνσεις θα πρέπει να είναι ξεχωριστή για τους νεοδιόριστους του 2020 και ξεχωριστή για τους νεοδιόριστους του 2021 και στην πορεία και για του 2022, που κλείνουν την διετία στα τέλη του Αυγούστου, διότι για την πρώτη περίπτωση (διορισθέντες 2020) υπάρχει σαφής δικαστική απόφαση ενώ για τις υπόλοιπες περιπτώσεις υπάρχει αίτημα, που εδράζεται πολιτικά στην υποχρέωση της πολιτείας να άρει το καθεστώς ομηρείας, στο οποίο έχει θέσει το σύνολο των νεοδιόριστων, αντιλαμβανόμενη το ισχυρό μήνυμα της αντίθεσης του κλάδου . 

-          Οι συλλογικές αιτήσεις είναι απολύτως απαραίτητες, γιατί θα αναγκάσουν τη διοίκηση να απαντήσει ενιαία αλλά και η νέα προσφυγή που πιθανόν να χρειαστεί, θα μπορεί και αυτή να γίνει και πάλι συλλογικά με ευθύνη της Δ.Ο.Ε. και των Σ.Ε.Π.Ε. Διαφορετικά, οδηγούμαστε στο δρόμο των ατομικών προσφυγών, κάτι που δεν είναι επιλογή του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  Αυτό που προέχει είναι ο Κλάδος να παραμένει ενωμένος συντεταγμένος σε κάθε βήμα.

-          Για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης θα χρειαστεί κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα, που επιθυμεί να μπει στην συλλογική αίτηση προς τα Π.Υ.Σ.Π.Ε. και να δώσει τα στοιχεία του στον Σ.Ε.Π.Ε που υπηρετεί αυτή τη στιγμή (όνομα, πατρώνυμο, ΑΦΜ, ΔΟΥ, φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας). Τα Δ.Σ των Σ.Ε.Π.Ε με ευθύνη τους θα συγκεντρώσουν στοιχεία ξεχωριστά για τους νεοδιόριστους του 202ο και ξεχωριστά για αυτούς του 2021 (δίνεται σχετική φόρμα) και σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., όπως και κατά τη διαδικασία των αρχικών προσφυγών προς τα Διοικητικά Εφετεία, θα καταθέσουν τις αιτήσεις προς τις ΔΙ.Π.Ε.

-          Τα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. χρειάζεται να συγκεντρώσουν τα στοιχεία των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23/8 και να τα αποστείλουν στην Ομοσπονδία, για να κινηθούν οι διαδικασίες το συντομότερο.

-          Ταυτόχρονα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί σε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις ΔΙ.Π.Ε. Η κατάθεση των συλλογικών αιτήσεων προς τις ΔΙΠΕ θα συνοδευτεί με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες θα δώσουν το παρόν και τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

-          Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με γνώμονα την ενότητα του Κλάδου και τη μέγιστη δυνατή πίεση προς την Κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. θα αξιοποιήσει όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά, στον αγώνα απέναντι στην Κυβερνητική αναλγησία και τους εκβιασμούς του Υπουργείου και θα προχωρήσει και σε όποιες άλλες ενέργειες απαιτηθούν και αποφασιστούν συλλογικά στον κατάλληλο χρόνο.

Για μια ακόμα φορά, καλούμε την κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να δώσουν πολιτική λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν καθώς και να προχωρήσουν σε αναθεώρηση της στάσης τους στο θέμα της αξιολόγησης συνολικά με την κατάργηση των νόμων 4692/20 και 4823/21 και την πραγματοποίηση ενός  ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να παραμείνουν συσπειρωμένοι στους Σ.Ε.Π.Ε. και την Ομοσπονδία. Με οδηγό τις συλλογικές μας αποφάσεις, με ενότητα και αλληλεγγύη θα βγούμε νικητές/τριες!

 


 
 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου