Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Για την εφαρμογή της νέας εγκυκλίου Κατσαρού και την τρομοκρατία απεργών συναδέλφων – Κατάθεση εξωδίκου στην Δ/νση Α΄θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ                                                                             Ζάκυνθος 28/7/2024

Α/ΘΜΙΑΣ                                                                                                          Αρ. πρωτ. 147

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»                                                        Προς:      Σχολικές Μονάδες

Ν. Κολυβά 136                                                                                   &Μέλη  Συλλόγου

Τηλ: 2695028854                                                                                      - ΔΙ.Π.Ε.Ζ –ΚΕΔΑΣΥ

e-mail :solomosd1@gmail.com                      ΚΟΙΝ:       1. ΔΟΕ

                                                                                                                 2. ΕΛΜΕΖ

 

 

ΘΕΜΑ: Για την εφαρμογή της νέας εγκυκλίου Κατσαρού

και την τρομοκρατία απεργών συναδέλφων –

Κατάθεση εξωδίκου στην Δ/νση Α΄θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου

 

 

Το ΥΠΑΙΘΑ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών- επειδή φοβάται τις αντιδράσεις, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, είτε διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες είτε νεοδιόριστες/ους να συμμετέχουν μαζικά και απολύτως νόμιμα στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση- καταφεύγει σε τρομοκρατία και απόπειρα δίωξης απεργών!!!

 

Με  έγγραφο του ΓΓ ζητά να καταχωρηθούν στην πλατφόρμα τα μονομερή πρακτικά για όσους δεν αξιολογήθηκαν, και εγκαλεί τα στελέχη (διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/ους σχ.μονάδων) που δεν έλαβαν μέρος στην διαδικασία αξιολόγησης ή την «παρεμπόδισαν» με όποιο τρόπο(!), ζητώντας από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, να εφαρμόσουν την διάταξη του αρ. 56 του ν.4823/2021 – δηλαδή τους ζητά να παρανομήσουν, καθώς δεν έχουν τέτοιες αρμοδιότητες.

 

Επισυνάπτουμε  την απάντηση - απόφαση της ΔΟΕ Στις νέες απειλές του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. απαντάμε με την αποφασιστικότητά μας να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

 

Στην ίδια κατεύθυνση προχώρησε και η Διεύθυνση Α΄ θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου

καλώντας σε ακρόαση στελέχη που απεργούν νόμιμα.

 

Ο στόχος είναι προφανής: Υπουργείο Παιδείας και  Δ/ντες εκπαίδευσης επιδιώκουν οι διευθυντές/ριες – προϊστάμενες  να μετατραπούν σε άβουλα και πειθήνια όργανα, σε manager που θα υλοποιούν άκριτα τις κατευθύνσεις του Υπουργείου. Επιχειρούν να τους αφαιρέσουν το δικαίωμα της επιλογής και της αντίδρασης απέναντι στην προσπάθεια για επιβολή της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών και ταυτόχρονα να σπείρουν τον φόβο σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Είναι κι αυτό μία πλευρά της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης της Εκπαίδευσης.

Είναι προσβολή προς όλους τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται και καθημερινά δίνουν την μάχη, μέσα σε χίλιες δυο δυσκολίες, να κρατήσουν τα σχολεία όρθια, να καλούνται σε απολογία, συνάδελφοι, επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι, επειδή έκαναν χρήση του νόμιμου δικαιώματός τους, να συμμετέχουν  στην υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων της Ομοσπονδίας και του σωματείου τους.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ  ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΑ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ :

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ –ΑΠΕΧΟΥΝ!!!

 

Η υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος είναι κομβική για την ανάσχεση του εργασιακού και παιδαγωγικού μεσαίωνα. Το δικαίωμα αυτό που  έχει κατακτηθεί με αίμα, στους δρόμους, θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους! Δεν αφορά αμέλεια και ολιγωρία των εκπαιδευτικών και των διευθυντών/ντριών, προϊσταμένων, η μη συμμετοχή στην ατομική αξιολόγηση, αλλά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους και μάλιστα με απόφαση Γενικών Συνελεύσεων και συλλογικών οργάνων!

 

Διαμηνύουμε δε στα στελέχη εκπαίδευσης, (Διευθυντές Εκπαίδευσης, τα συμβούλια επιλογής & τα υπηρεσιακά συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν τις πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ, ότι όσοι και όσες στα πλαίσια αυτά  παραβλέψουν αυτό το δικαίωμα έχουν προσωπική ευθύνη και θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό τρόπο.

Όλες και όλοι στηρίζουμε την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στη συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο δωρεάν σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, το εργασιακό μας παρόν και μέλλον!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού εκ μέρους της Διεύθυνσης  Π.Ε. Ζακύνθου.

Κάνουμε ξεκάθαρα τα εξής:

Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας. Δεν το παζαρεύουμε, δεν το παραδίδουμε.

Καμία ποινή δε μπορεί να προκύψει για δημόσιο υπάλληλο που συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης του κλάδου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

όπου ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την παράνομη συμπεριφορά της Διοίκησης , ΖΗΤΟΥΜΕ την απόσυρση των  υπ’ αρ. 13415/5-7-2024 και υπ’ αρ. 76918/Ε3/8-7-2024 εγκυκλίων και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχει κατοχυρώσει το λαϊκό κίνημα και συνιστά συνταγματική επιταγή  για την προστασία της  προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας των μελών μας, του απεργιακού μας δικαιώματος και της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

 

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ

 

Η πρόεδρος                                                                                       Η  γενική γραμματέας

Λάζου Έφη                                                                               Παπαδάτου Μαρία

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου