Κυριακή 19 Μαΐου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 93η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2024 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΝΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                         

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                               Τηλ: 2695028854                                                                                                                                 

 e-mail : solomosd1@gmail.com

Ζάκυνθος 15/5/2024

 

Αρ. πρωτ. 114

 

 

Προς: Σχολικές μονάδες

και Μέλη Συλλόγου-

ΔΙ.Π.Ε.Ζ- ΚΕΔΑΣΥ

ΚΟΙΝ: 1)ΣΕΠΕ

2) ΔΟΕ

 

 

 

(Ι)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ  ΚΑΙ ΩΡΕΣ 18:00-20:00 και

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ 93η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

την ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2024  ΚΑΙ ΩΡΕΣ 14:00 – 20:00

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

στις 26 έως 29 Ιούνη στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί η 93η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ , η οποία αποτελεί το κεντρικότερο αποφασιστικό θεσμό  για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΔΟΕ και των εκπροσώπων του κλάδου μας στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, όργανα υπεύθυνα για τη χάραξη της συνδικαλιστικής πορείας και των αγώνων του κλάδου σε μια  πολύ κρίσιμη για την εκπαίδευση εποχή συγκρούσεων , διώξεων ,διεκδικήσεων, αντίστασης!

Η μαζική ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ όλων μας στις πρόσφατες Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου  ανέδειξε τη σημασία της ενεργητικής συμμετοχής όλων μας στους αγώνες, την αναντικατάστατη δύναμη των δημοκρατικών διαδικασιών και του διαλόγου και οδήγησε στη μεγάλη επιτυχία της συσπείρωσης όλης της κοινωνίας γύρω από τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών με σωρεία ψηφισμάτων από πανεπιστημιακούς, γονεϊκούς ,κοινωνικούς φορείς και συνδικάτα ,συναυλία αλληλεγγύης καλλιτεχνών κλπ. , ενώ παράλληλα αναχαίτισε την επιταχυνόμενη διαδικασία εφαρμογής της εκπαιδευτικής πολιτικής για την αξιολόγηση.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ .

Συνεχίζουμε τον ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ  ΑΓΩΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ κατά της εξαφάνισης του συνδικαλιστικού κινήματος και των δικαιωμάτων εκπαιδευτικών και μαθητών για ένα χαρούμενο και δημιουργικό δημόσιο σχολείο με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά.

Γι΄ αυτό, ακολουθούμε και σε αυτές τις εκλογές το καταστατικό του συλλόγου μας και την απόφαση του 38ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ (12/22) για αποκλειστικά δια ζώσης εκλογές σε όλα τα σωματεία  και ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ να προχωρήσει σε ανακοίνωση μόνο δια ζώσης εκλογών ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ , που επιδιώκει την κατάργηση κάθε μορφής συνδικαλιστικής ελευθερίας και έχει γίνει ρυθμιστής όλων των προσφυγών του ΥΠΑΙΘΑ κατά των αποφάσεων ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.  

                                                              ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ  ΚΑΙ ΩΡΕΣ 18:00-20:00 και

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 93η Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

την ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2024  ΚΑΙ ΩΡΕΣ 14:00 – 20:00

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

έχουν ως εξής:

1. Εκλογή Προεδρείου της Γ.Σ.

2.  Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

3.  Κριτική Πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ. της ΔΟΕ

4. Συζήτηση για τα Θέματα της Η.Δ. της 93ης Γ.Σ. της ΔΟΕ (που θα μας κοινοποιηθούν           άμεσα)

5. Κατάθεση προτάσεων και ψηφισμάτων για διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο

6. Ψήφιση προτάσεων

7. Εκλογές

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ :

Η κατάθεση υποψηφιοτήτων των παρατάξεων μπορεί να γίνει ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΙΟΥ και ΩΡΑ 19:00-20:00 στα γραφεία του συλλόγου ή στο  μέιλ του συλλόγου (solomosd1@gmail.com)

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ:

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση και δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου μας.

Συγκεκριμένα:

1.      Οι Μόνιμοι  εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι, χωρίς οικονομική επιβάρυνση (ισχύει παρακράτησης συνδρομής).

2.      Οι Αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ μπορούν να εγγραφούν στο Σύλλογο με αίτηση τους και πληρωμή συνδρομής 32 ευρώ ( 22 για ΔΟΕ και 10 για τον σύλλογο) και σε συνεννόηση με τον δικό τους σύλλογο προκειμένου να μην τους παρακρατείται συνδρομή.

3.      Οι  Αναπληρωτές μπορούν να εγγραφούν στο Σύλλογο με αίτηση τους και πληρωμή συνδρομής 20 ευρώ ( 15 για ΔΟΕ και 5 για τον σύλλογο)

4.      Οι  Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου  μπορούν να εγγραφούν στο Σύλλογο με αίτηση τους και πληρωμή συνδρομής 12 ευρώ ( 7 για ΔΟΕ και 5 για τον σύλλογο)

 

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ –ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ 14:00-15:00

 

ΓΙΑ  ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.

 

(ΙΙ)

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ,

ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ - ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ

 

ΣΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2024-2030»

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 93ης Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το ΥΠΑΙΘΑ δίνοντας στη δημοσιότητα 29/4/2024 ένα κείμενο 140 σελίδων για τη «νέα εθνική στρατηγική για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2024-2030» επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσήλωσή του, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και οικονομικά εποπτευόμενο από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς περιεχόμενο δράσεων, ότι θέτει πλέον επιτακτικότερα την ειδική αγωγή κι εκπαίδευση στην κλίνη του Προκρούστη, στο όνομα της ψευδεπίγραφης «πλήρους ένταξης» των ατόμων με αναπηρία- στη βάση πάντα των επιταγών της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες- από τα ειδικά στα γενικά σχολεία.  Η εξάρτηση της χρηματοδότησης των ειδικών σχολείων από ευρωπαϊκά κονδύλια κι όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι προαναγγελίες για αλλαγές στα καθηκοντολόγια τόσο των ΤΕ όσο και των παράλληλων στηρίξεων, καθώς και η κεντρική προσπάθεια για «έλεγχο» του αριθμού των διαγνώσεων των ΚΕΔΑΣΥ, θα οδηγήσει σε κλείσιμο ειδικών σχολείων , συρρίκνωση τμημάτων ένταξης, αποδυνάμωση της ειδικής μέριμνας σε αυτά τα  παιδιά που την έχουν απόλυτη ανάγκη!

Για το λόγο αυτό και ενόψει της επίκαιρης συζήτησης του τόσου σημαντικού αυτού θέματος στην 93Η Γ.Σ. του κλάδου, γνωρίζοντας δε την δύσκολη εμπειρία της διαχείρισης ανάλογων θεμάτων στην καθημερινή σχολική πράξη στα σχολειά μας ,

ΚΑΛΟΥΜΕ

ΤΟΥΣ /ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-

 ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ - ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00

προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα προβλήματα της φετινής χρονιάς μεταξύ τους και με τον Σύλλογο και να διατυπώσουν απόψεις και προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν παιδιά που έχουν ή θα έπρεπε να έχουν διάγνωση από το ΚΕΔΑΣΥ , σε μορφή ψηφίσματος που θα κατατεθεί στη Γ.Σ του συλλόγου και κατόπιν –εφόσον ψηφιστεί- στη ΔΟΕ.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ!

ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ!

                                        

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.    

wps1Η πρόεδρος                                                  Η  γενική γραμματέα

ΛάζουΈφη                                                                            Μαρία Παπαδάτου

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου