Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά136                                                                                        Τηλ: 2695028854                                                                           

e-mail : solomosd1@gmail.com

                            Ζάκυνθος 11/11/2023

 

Αρ.πρωτ: 371

Προς: 1)Σχολικές Μονάδες &

Μέλη Συλλόγου, Δ.Π.Ε.

ΚΕΔΑΣΥ

2) ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΚΟΙΝ: ΜΜΕ

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΘΕΜΑ  ΤΟΥ  ΝΕΟΥ        ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ   ΘΕΑΤΡΟΥ  ΖΑΚΥΝΘΟΥ «

 

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου μας για τις ελλείψεις μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στο κτίριο του Νέου Δημοτικού Θεάτρου Ζακύνθου ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ -ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ  ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ. Ακριβώς όπως έχουμε γίνει μάρτυρες χρόνια τώρα της κωλυσιεργίας και καθυστέρησης επίλυσης από μεριάς του Δήμου πληθώρας κτιριακών προβλημάτων στις σχολικές μας μονάδες, συμπεριλαμβανομένων και της έλλειψης αδειών σε πολλά από τα κτίρια. Οι Διευθυντές/τριες και Προισταμένες των σχολείων μας είναι οι ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΙΔΕΣ όλης αυτής της ασυνέπειας , οι οποίοι/ες χρόνια τώρα με καθημερινό μόχθο και αίσθημα παιδαγωγικής ευθύνης μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς, φροντίζουν για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την ασφάλεια των μαθητών, ακόμα και όταν υποχρεούνται να έχουν 25 μαθητές σε αίθουσες που αρμόζουν 15, λειτουργούν με ελλείψεις  σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ΖΕΠ, τμήματα ένταξης  και μοιράζονται τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής σε δύο ή περισσότερα παιδιά.            Και είναι ΕΚΕΙΝΟΙ  ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ  ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ και αναδεικνύουν τις ελλείψεις .

 Η ανακοίνωσή μας ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ/ΕΣ που τήρησαν φυσικά – όπως πάντα τηρούν- το νόμιμο πρωτόκολλο των επισκέψεων –εκδρομών και σύμφωνα με το δικό τους δεοντολογικό κώδικα, εμπιστεύτηκαν τη Δημοτική Αρχή ότι θα τους παρέχει ένα κατάλληλο και ασφαλές κτίριο, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης που αυτοί δείχνουν  καθημερινά στην εκτέλεση του έργου τους. Η συγκεκριμένη σχολική δράση δεν αποτελούσε εκδρομή σε υπαίθριο χώρο ,αλλά ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΜΕΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ  ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ.

 Ο όρος ανευθυνότητα και εγκληματική πράξη που αναφέρουμε στη δική μας  καταγγελία, ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Ή  ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ , η δημοσιοποίηση των οποίων από μέρους μας ΚΡΙΘΗΚΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ - όχι απλά δικαίωμα - προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες ασυνέπειες στο μέλλον. Στο ίδιο πνεύμα και μετά από αυτή τη μαρτυρία καλέσαμε τους διευθυντές από δω και πέρα να αμφισβητούν την –υπό άλλες συνθήκες- σωστή λειτουργία του χώρου και να ζητούν εγγυήσεις. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι δική τους αρμοδιότητα η επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων του δημοτικού κτιρίου ή ότι η λύση στη συγκεκριμένη συνθήκη ήταν να επιστρέψουν άπραγοι στη σχολική τους μονάδα.

Εν κατακλείδι , η  επίλυση του τόσο σοβαρού αυτού ζητήματος και η ουσιαστική πρόληψη για αποφυγή ανάλογων  περιστατικών στο μέλλον, ΑΠΑΙΤΕΙ την αναζήτηση των πραγματικών ευθυνών στους κύριους υπεύθυνους για τη λειτουργία του θεάτρου και τη διενέργεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης ,τον έλεγχο των διαπιστευτηρίων τους, των  κανόνων  λειτουργίας και παραχώρησης χρήσης του θεάτρου  και των  όρων  του  ιδιωτικού συμφωνητικού  που υπογράφηκε μεταξύ δήμου και θιάσου.

                                                              ΤΟ Δ.Σ.  

Σφραγίδα Συλλόγου Καινούρια 3 Μαΐου 2018         Η πρόεδρος                                                       Η  γενική γραματέας

        ΛάζουΈφη                                                          Άντα  Κατσαϊτου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου