Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Δ.ΜΑΡΙΟΛΗ « Ο ΙΕΡΑΞ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ»- 3-12-2023

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

 Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                               Τηλ: 2695028854                                                                                                                                                          e-mail : solomosd1@gmail.com

                           Ζάκυνθος 29/11/2023

 

Αρ. πρωτ. 383

Προς: ΜΜΕ

ΚΟΙΝ: 1)ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

2)ΕΛΜΕΖ

3) ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Δ.ΜΑΡΙΟΛΗ « Ο ΙΕΡΑΞ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ»-

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ -ΩΡΑ 19:00 -ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 «Δ.ΣΟΛΩΜΟΣ»

 

Ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ στην παρουσίαση του βιβλίου  του Δημήτρη Μαριόλη « Ο ΙΕΡΑΞ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ» την ΚΥΡΙΑΚΗ  3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ΩΡΑ 19:00 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Την παρουσίαση  θα κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας, δάσκαλος και πρόεδρος του Συλλόγου Α΄ Αθηνών ,  θα προλογίσει συνταξιούχος εκπαιδευτικός και θα πλαισιώσουν σατυρικά θεατρικά δρώμενα.

Θα ακολουθήσει  «ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»

 Πρόκειται για μια εκδήλωση –σταθμό για τη διάχυση σκέψεων , προβληματισμών και αγωνιών σχετικά με το μέλλον της εκπαίδευσης μέσα από την εμπειρία του ιστορικού παρελθόντος αλλά και του παρόντος του εκπαιδευτικού κινήματος στις μεγάλες πόλεις και σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Στην εποχή του επιθεωρητισμού, όταν ένας δάσκαλος δεχόταν αιφνιδιαστική επίσκεψη επιθεωρητή, ειδοποιούσε τους/τις συναδέλφους των γειτονικών σχολείων χρησιμοποιώντας το συνθηματικό «ο ιέραξ είναι εδώ».
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εκπαιδευτική και πολιτική συγκυρία και ενώ η μάχη του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση μαίνεται, η αναδρομή στην ιστορία του κλάδου και ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο του επιθεωρητισμού αποτελεί μια προειδοποίηση για τη σκοτεινή εποχή της νέας αξιολόγησης και αναδεικνύει την αξία του αγώνα για την ακύρωσή της και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.
Με αυτή την έννοια, το σύνθημα «ο ιέραξ είναι εδώ» δεν υπενθυμίζει απλώς μια γλαφυρή πλευρά της ιστορίας της εκπαίδευσης. Νοηματοδοτείται εκ νέου, εκπέμποντας σήμερα ένα σήμα κινδύνου στη ζωντανή εκπαίδευση, ανασύροντας στην επιφάνεια τις συλλογικές μνήμες, συνδέοντάς τις με τις παρούσες συνθήκες.
Στο παρόν βιβλίο επιχειρείται να ανασυσταθεί η τελευταία περίοδος του επιθεωρητισμού, μέσα από την έρευνα 214 ατομικών υπηρεσιακών φακέλων δασκάλων και την επεξεργασία 2000 εκθέσεων αξιολόγησης. Επιχειρείται επίσης μια πρώτη σύγκριση του επιθεωρητισμού με την προωθούμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.»                                                                          
     (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

  ΤΟ Δ.Σ. 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου