Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

WEBEX & ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                            Τηλ: 2695028854                                                                                                                                     e-mail : solomosd1@gmail.com                                                                                              

                            Ζάκυνθος 14/10/2021

 

Αρ.πρωτ.376

ΠΡΟΣ: Σχολικές Μονάδες & μέλη συλλόγου

 

 

 

Μετά την ανακοίνωση  της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων του νομού μας, ενόψει των εκτάκτων καιρικών φαινομένων, σήμερα 14-10-2021,διαπιστώνουμε με έντονο προβληματισμό και απογοήτευση,  ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  προχωράει σε εσπευσμένη εφαρμογή του άρθρου 2 της απόφασης 111525/ΓΔ4/10-9-2021 για παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος, με τρόπο βεβιασμένο και χωρίς την ύπαρξη των αναγκαίων προϋποθέσεων, την ίδια στιγμή που ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτση, δήλωσε ότι  δεν   υποχρεούνται  τα σχολεία τα οποία είναι κλειστά να κάνουν  αύριο Παρασκευή τηλεκπαίδευση και έγκυροι εκπαιδευτικοί ιστότοποι εξήγγειλαν ότι: « Δεν είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση  στα κλειστά σχολεία ανά την Ελλάδα, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η αναστολή λειτουργίας αφορά μόνο μία ημέρα, ωστόσο εάν σχολικές μονάδες έχουν τη δυνατότητα και ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την Παρασκευήμπορούν να το κάνουν.» ( https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/360612_kleista-sholeia-tin-paraskeyi-den-einai-ypohreotiki-i-tilekpaideysi)

 

Χωρίς να έχει γίνει καμία ιδιαίτερη μέριμνα για παροχή κατάλληλου εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κι ενώ η υπηρεσία πολιτικής προστασίας καλεί τους πολίτες να μην μετακινούνται από τα σπίτια τους, οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να προσέλθουν στις σχολικές τους μονάδες , για την παροχή της τηλεκπαίδευσης, πολλοί δε να μετακινηθούν σε περισσότερα από ένα σχολεία, χωρίς και οι ίδιες αυτές οι σχολικές μονάδες να είναι σε θέση να παρέχουν σε όλους επαρκή εξοπλισμό! Κανένας εκπαιδευτικός  ούτε μαθητής δεν είναι υπεύθυνος  να διαθέτει προσωπικό εξοπλισμό και σύνδεση για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης, αναδεικνύοντας την ανισότητα και την αδικία του ίδιου του θεσμού.

Η υποχρεωτικότητα ενός τέτοιου μέτρου χωρίς την ύπαρξη των αναγκαίων προϋποθέσεων,  ιδιαίτερα δε σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες αναδεικνύει τις ελλείψεις και τις ανευθυνότητες του κρατικού σχεδιασμού.

 

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει όλες  τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας, σε κάθε έκτακτη ανάγκη και ζητούμε από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να τοποθετηθεί ανάλογα.

 

το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου