Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 11- 10- 2021

Σήμερα Δευτέρα στις 11:00 μπροστά στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας συγκεντρώθηκαν Εκπαιδευτικοί, Μαθητές, Γονείς ενάντια στη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας
Χαιρετισμοί από μαθητές

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ Φώτης Προβής
Η πρόεδρος του Συλλόγου μας Αλεξάνδρα  Σαϊτανίδου

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ζ Γιώργος Κωνσταντίνου




77% η συμμετοχή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης




Οι μαθητές της Ζακύνθου έδωσαν τον παλμό στη κινητοποίηση, τα δικά μας παιδιά..συγκινητικά τα λόγια τους για τους δασκάλους τους!!!!



ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην επίθεση  που δέχεται  η εκπαίδευση με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους  της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, επιβάλλεται η συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση  των εργασιακών δικαιωμάτων , των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και του σχολείου  της ολόπλευρης γνώσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας.

Η κυβέρνηση νομοθέτησε πρωτοφανείς απειλές για κυρώσεις ελπίζοντας στην τρομοκράτηση του εκπαιδευτικού κόσμου.

Είναι κρίσιμες και ιστορικές οι μέρες που ζούμε και κομβικής σημασίας η μάχη για την τύχη του δημόσιου σχολείου και το εργασιακό μας .

Ο κλάδος μας συνεχίζει μαζικά την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Επιβεβαιώνει την αγωνιστική του διάθεση να αποκρούσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1.      Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την λεγόμενη αξιολόγηση των σχολείων και εκπαιδευτικών(Ν. 4823/2021 & Ν.4692/2020) που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στη παραπέρα κατηγοριοποίηση. Να καταργηθεί ο νόμος 4808/2021(Χατζηδάκη) για τα εργασιακά . Ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

2.      Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

3.      Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων στην εκπαιδευτική διαδικασία και την λειτουργία των σχολείων.

4.      Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες  των σχολείων.

Η μαζικότητα, η ενότητα και η καθολική συμμετοχή στην απεργία και στον ανυποχώρητο αγώνα θα βάλουν φραγμό στην υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών πολιτικών.

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε ΖΑΚΥΝΘΟΥ «Δ.ΣΟΛΩΜΟΣ»

11/10/2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου