Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 11 01 2019

Ο Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση ανακοίνωσαν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 ένα  σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών στην εκπαίδευση το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα.  
            Συγκεκριμένα, τα κριτήρια διορισμού των εκπαιδευτικών:
  • Ευτελίζουν και περικόπτουν την προϋπηρεσία, τα χρόνια περιπλάνησης και αβεβαιότητας χιλιάδων αναπληρωτών.
  • Απαξιώνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του βασικού πτυχίου.
  • Θέτουν εκτός εργασίας χιλιάδες αναπληρωτές που επί σειρά ετών στήριξαν το δημόσιο σχολείο, προτάσσοντας όσους είχαν την οικονομική δυνατότητα για την απόκτηση επιπλέον προσόντων (μεταπτυχιακών, σεμιναρίων κλπ)
  • Καταργούν τον θεσμό της δημόσιας, δωρεάν και επί ίσοις όροις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Οι συνάδελφοι οδηγούνται σε ένα διαρκές κυνήγι απόκτησης επιπλέον προσόντων, πληρώνοντας αδρά σε χρόνο και χρήμα για να ανταποκριθούν στο «προσοντολόγιο» που προτείνει το νομοσχέδιο.
            Το νομοσχέδιο για τον τρόπο μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών έθεσε σε «διαβούλευση» το Υπουργείο Παιδείας μέσα στα Χριστούγεννα. Παρά την αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και τα εκατοντάδες αρνητικά σχόλια, το νομοσχέδιο κατατέθηκε τελικά (7/1) στη Βουλή για να ψηφιστεί την Παρασκευή 11/1. Συντελείται έτσι η μεγαλύτερη ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών από την εποχή της κατάργησης της επετηρίδας.
                        Οι 15.000 διορισμοί που υπόσχεται το υπουργείο Παιδείας δεν είναι παρά μια ακόμα προεκλογική υπόσχεση χωρίς αντίκρυσμα.
            Με την απεργία της Παρασκευής 11/1/2018 ζητάμε:
  • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης. Καμιά απόλυση-κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά.
  • Διορισμό όλων των αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία και το πτυχίο. Κανένα προσοντολόγιο, καμιά περικοπή στην προϋπηρεσία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ζάκυνθος 09-01-2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου