Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Καταγραφή αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων για τη μη συγκρότηση των ομάδων εργασίας της αυτοαξιολόγησης

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που σ' όλη τη χώρα δίνουν τη μάχη ενάντια στην αυτοαξιολόγηση που συνδέεται με την αξιολόγηση - χειραγώγηση, τις απολύσεις και την κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, σχολείων και μαθητών. Τους εκπαιδευτικούς που υπερασπίζονται τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Το πρώτο βήμα της καθολικής αντίδρασης του κλάδου εκφράστηκε με τη συλλογή των υπογραφών που έφτασε τις 58.560 υπογραφές και το 93% των ενεργών εκπαιδευτικών.

  Αυτή την περίοδο προχωράμε στο δεύτερο αποφασιστικό βήμα αποτροπής της αυτοαξιολόγησης με τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων σε κάθε σχολείο και την καθολική απόρριψη συγκρότησης των ομάδων εργασίας για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους συναδέλφους να προχωρήσουν στις σχετικές συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων και με βάση το σχέδιο πρακτικού που έχουμε αποστείλει να απορρίψουν τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας,   αγνοώντας τις απειλές, την παραπληροφόρηση και τις μεθοδεύσεις.

Τα μηνύματα από όλη τη χώρα δείχνουν ότι εκφράζεται ένα πλειοψηφικό ρεύμα, ανάλογο σε όγκο με αυτού των υπογραφών, με αποφάσεις που απορρίπτουν τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας. Αυτό πρέπει να μεγαλώσει και να αγκαλιάσει όλα τα σχολεία σε όλη τη χώρα.

Καλεί τους τοπικούς συλλόγους να καταγράψουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και να ενημερώσουν τη Δ.Ο.Ε. προκειμένου να αποτυπώσει την εικόνα από όλη τη χώρα και να την ανακοινώσει στο επόμενο διάστημα, όπως έκανε και τη συγκέντρωση των υπογραφών, τον αριθμό των σχολικών μονάδων που έχουν αποφασίσει να μη συγκροτήσουν ομάδες εργασίας.

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=10663

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου