Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Έκτακτη Γενική Συνέλευση- Τρίτη 1 Απριλίου



Συνεχίζουμε τον αγώνα!
Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Τρίτη 1 Απριλίου 2014
            Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου  μας, που δίνουν αυτήν την περίοδο ενωτικά και συλλογικά τον αγώνα ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση-χειραγώγηση, που προετοιμάζει δεξαμενές εκπαιδευτικών προς απόλυση και κατηγοριοποιεί τα σχολεία.
           Η τρίτη  εγκύκλιος του Υπουργείου παιδείας είναι η ομολογία ήττας και πανικού του  Υπουργείου που δεν εξασφάλισε ίχνος αποδοχής των σχεδίων του από την εκπαιδευτική κοινότητα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του υπουργού Παιδείας,  και προσπαθεί να ανακόψει το κύμα των αρνητικών αποφάσεων ενάντια στην αυτοξιολόγηση και την αξιολόγηση. Είναι ο αυταρχικός παροξυσμός της αδίστακτης κυβέρνησης που καταργεί τώρα και τη δημοκρατία στα σχολεία και βάζει στο γύψο τα συλλογικά της όργανα για να υλοποιήσει το μεγάλο διωγμό στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι ουσιαστικά η επιστράτευση των εκπαιδευτικών για να υλοποιήσουν τα σχέδια της. Οι αρνητικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων προκάλεσαν κρίσεις πανικού στο υπουργείο Παιδείας που δείχνει τώρα το πραγματικό πρόσωπο της αυταρχικής αξιολόγησης-χειραγώγησης   εγκαταλείποντας  την  επιχείρηση να εμπεδωθεί η «κουλτούρα αξιολόγησης» με όρους συναίνεσης και συνεργασίας.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί:
  1. Όλους τους συλλόγους διδασκόντων που ήδη έχουν συνεδριάσει  να ολοκληρώσουν την καταγραφή και την υπογραφή των πρακτικών ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, με τα οποία δηλώνουν ότι δεν συγκροτούν ομάδες εργασίας. Οι συλλογικές αποφάσεις σε κάθε σχολείο που λένε όχι στις ομάδες εργασίας αποτελούν μια δικαιωμένη και καταγεγραμμένη επιλογή που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. 
  2. Τους Συλλόγους Διδασκόντων που δεν έχουν ακόμη συνεδριάσει να συνεδριάσουν άμεσα και να αρνηθούν τη συγκρότηση ομάδων εθελοντικά, σύμφωνα με το πρότυπο πρακτικό της ΔΟΕ, ώστε να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων είναι τελείως διαφορετικό θέμα από την ανάθεση από τους Διευθυντές.
  3. Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές όταν, αναγκαστικά, ορίσουν τις ομάδες εργασίας να αναφέρουν (στην πράξη ανάθεσης) ότι το κάνουν από υπηρεσιακό και μόνο καθήκον παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως καλούνται να εκτελέσουν μια παράνομη εντολή την αντίθεση τους στην οποία δηλώνουν (όπως αναφέρει και η γνωμοδότηση της Νομικού Συμβούλου της Δ.Ο.Ε.).
Συμμετέχουμε όλοι μας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση
την Τρίτη 1 Απριλίου 2014,
στις 7.30 μ.μ. , στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου.

Παραμένουμε ενωμένοι, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε!
Προασπίζουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς  και στηρίζουμε  το Δημόσιο σχολείο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου