Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Απεργία 20ης Φλεβάρη



Ζάκυνθος, 15/02/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απεργία 20ης Φλεβάρη

Η απεργία στις 20 Φεβρουαρίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, γιατί είναι η πρώτη Γενική Απεργία μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, σε μια περίοδο εφαρμογής των πιο βάρβαρων μέτρων και γίνεται χωρίς να συζητιέται εκείνες τις μέρες κάποιο νομοσχέδιο στη βουλή.
Το τονίζουμε αυτό, γιατί όλες οι απεργίες που έγιναν μέχρι τώρα είχαν κυρίως αμυντικό χαρακτήρα, αντίδρασης δηλ. σε νομοσχέδιο που ψηφίζονταν στη βουλή - την πρωτοβουλία δηλαδή την είχε ουσιαστικά η κυβέρνηση, ενώ αυτή προκαλείται με πρωτοβουλία της εργατικής πλευράς.
Άρα δεν πρέπει να την δούμε σαν μία ακόμη απεργία. Η απεργία αυτή έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο, ο αυταρχισμός από την πλευρά της συγκυβέρνησης εντείνεται, οι αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις περιορισμού συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με πρώτο στόχο τις απεργίες και το χτύπημα των συνδικάτων, είναι στην κυβερνητική ατζέντα.
Η κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, η μεταφορά της διαπραγμάτευσης στο ατομικό επίπεδο, ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό το ρόλο των Συνδικάτων.
Οι στρατιές των ανέργων αποτελούν αντικειμενικά παράγοντα πίεσης, που αξιοποιείται από το κεφάλαιο για να ανατρέψει εργασιακά δικαιώματα και να συμπιέσει τους μισθούς και τα ημερομίσθια και διευρύνει την επισφαλή σε βάρος της σταθερής εργασίας. Τα τελευταία «οχυρά» της σταθερής εργασίας γκρεμίζονται με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις στο δημόσιο, που ξεκίνησαν με την εφεδρεία, συνεχίστηκαν με τις διαθεσιμότητες ιδ. Δικαίου εργαζομένων και θα πάρουν τεράστια έκταση με δεκάδες χιλιάδες απολύσεις που προετοιμάζονται για το 2013 μέχρι το 2015.
Μαζί όμως με τα εργασιακά δικαιώματα καταργούνται, μέρα με τη μέρα, και τα κοινωνικά δικαιώματα στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια. Τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν στο μάτι του κυκλώνα, με κλείσιμο μονάδων, συνεχή συμπίεση προς τα κάτω της χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός βιώνουν τις πιο τραγικές συνθήκες διαβίωσης μετά τον πόλεμο και η χώρα αντιμετωπίζει την καταβαράθρωση των κοινωνικών παροχών και οδηγείται σε  μια ανθρωπιστική καταστροφή.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 10μισή ΤΟ ΠΡΩΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου