Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΙΛ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ”

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                               Τηλ: 2695028854                                                                                                                                                          e-mail : solomosd1@gmail.com

                         Ζάκυνθος  11/12/2023

 

                                  Αρ. πρωτ. 394

Προς: 1) Σχολικές Μονάδες &Μέλη        Συλλόγου- ΚΕΔΑΣΥ                                                               

 

 

 

ΘΕΜΑ: “ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΙΛ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ”

Αγαπητοί συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

ύστερα από αίτημα πολλών νεοδιόριστων συναδέλφων για την απάντησή τους στο κάλεσμα της Σχολικής Συμβούλου ΠΕ 70 σε συνάντηση για την ατομική αξιολόγηση, σας κοινοποιούμε εκ νέου τα βήματα που ακολουθούμε όταν έχουμε ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ( επισημαίνουμε σε δήλωση ατομική με αρ.πρωτ.από το σχολείο για την οποία κρατάτε αντίγραφο):

1. ΟΤΑΝ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ/ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΙΛ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ:

«Με την παρούσα αρ.πρωτ. ……….. δήλωσή μου που έχει κατατεθεί στη διεύθυνση του σχολείου μου δηλώνω ότι ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΑΠΟΧΗ που έχει προκηρύξει η Δ.Ο.Ε., από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

Ως εκ τούτου,δε θα συμμετάσχω στη συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης για τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Ο/Η εκπαιδευτικός:………

Ονοματεπώνυμο:……………

Ειδικότητα:……………………….

Σχολείο:…………………………………»

Το μέιλ αυτό στέλνετε και στον/τη σύμβουλο και στη Διεύθυνση.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΣΑΣ.

Δε γράφουμε τίποτα επιπλέον ως απάντηση κι εδώ σταματάει η επικοινωνία μας με την αξιολογητρια. Καλό είναι το απαντητικό αυτό μήνυμα να κοινοποιηθεί και στο Σχολείο και στο ΔΣ του Συλλόγου. Δεν «μπαίνουμε» στην ειδική πλατφόρμα αξιολόγησης. Δε συμπληρώνουμε τον ηλεκτρονικό φάκελο. Δεν δίνουμε στοιχεία και «πάτημα» στον αξιολογητή για να εντείνει τις πιέσεις και να αποστέλλει προσωπικά μηνύματα για τη συνέχιση της διαδικασίας.

 

2.ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ/ΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ –ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΠΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, όπως: από τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την ενημέρωση της Ψηφιακής Πλατφόρμας, τον ηλεκτρονικό φάκελο, την υποβολή έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης κλπ. Όταν συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή βρισκόμαστε στο σχολείο μας και παρέχουμε το πλήρες εκπαιδευτικό μας έργο ως συνήθως. Δεν επηρεάζει τη δήλωση ότι καλείστε μέσα στο εργασιακό ωράριο ,γιατί απέχετε από το συγκεκριμένο έργο για το οποίο καλείστε, νόμιμα!!!

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ δηλώνουμε ΜΟΝΟ όταν θα έρθει ο/η σύμβουλος για αξιολόγηση μέσα στην τάξη να παρακολουθήσει μάθημα. Στις επισκέψεις που προηγούνται και σε οποιαδήποτε άλλη επαφή με τον αξιολογητή, μας καλύπτει η Α/Α.

Αν πάραυτα υπάρξει επιπλέον όχληση από τον/τη σύμβουλο ή οποιαδήποτε μορφή πίεσης ενημερώνετε αμέσως το σύλλογο ( τηλ.προέδρου 6944664402 ) και σε περίπτωση που σας ειδοποιήσει για παρακολούθηση μαθήματος στην τάξη σας ή παρουσία διδακτικής, ενημερώνετε επίσης για να κηρύξουμε επιπλέον της ΔΟΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στην οποία θα συμμετάσχετε εσείς και –ει δυνατόν- σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας.

 

Καλή δύναμη στον αγώνα σας!

Σύλλογος ενωμένος ,ποτέ νικημένος!!!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου