Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

    49 χρόνια μετά την ηρωική απόφαση των φοιτητών του Πολυτεχνείου να μη συμβιβαστούν στις επιταγές της Χούντας για έλεγχο των φοιτητικών εκλογών και να προχωρήσουν σε κατάληψη του Πολυτεχνείου, με κύριο αίτημα το δικαίωμα στο λόγο και κυρίαρχο σύνθημα το «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με εξαιρετικά επικίνδυνες κυβερνητικές επιλογές που σπέρνουν νέους σπόρους ολοκληρωτισμού και οδηγούν βήμα –βήμα στη στέρηση των  χρόνια κεκτημένων ελευθεριών και δικαιωμάτων του.

  Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και κατόπιν την πανδημία, επιβλήθηκαν μέτρα λιτότητας και φτωχοποίησης των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αντιλαϊκές πολιτικές ακρίβειας, περικοπές στις κοινωνικές ανάγκες, αντιασφαλιστικοί  νόμοι , εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας. Μα πάνω από όλα είναι διάχυτο παντού ένα νομοθετικό άγχος για να φιμωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, να σωπάσουν οι κραυγές διαμαρτυρίας και να χαρακτηριστεί πλέον ως παράνομη η κάθε μορφή αντίδρασης!

ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

  Την ίδια στιγμή που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα επιχειρηματικά κεφάλαια συνεχίζουν τον πόλεμο στη γείτονα χώρα, ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑ και ζητάμε την απεμπλοκή της χώρας μας από οποιαδήποτε συμμετοχή ή διευκόλυνση σε αυτό τον πόλεμο που δολοφονεί αμάχους και οδηγεί  λαούς  στην προσφυγιά και στην εξαθλίωση!

 

  Η 9η Νοέμβρη υπήρξε απλά η αρχή! Σε μια από τις μαζικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στο νησί μας αλλά και πανελλαδικά, ο λαός  μας απέδειξε ότι ούτε συμβιβάζεται ούτε σταματά! Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί , εργαζόμενοι κρατάνε ζωντανή μέσα τους τη φλόγα των νέων του Πολυτεχνείου που έδωσαν τη ζωή τους για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

  Το σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» επαναφέρει το όραμα του κόσμου της εκπαίδευσης για ένα ποιοτικό δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα καλλιεργεί τις πανανθρώπινες αξίες και θα μάχεται με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στην ανισότητα, τον αποκλεισμό και το ρατσισμό. Καθοδηγεί τους αγώνες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των μαθητριών μας, της νεολαίας και του λαού για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ελευθερίας, δικαιωμάτων, αλληλεγγύης και αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς.

 

Το Πολυτεχνείο δεν έχει ιδιοκτήτες, ανήκει σε όλους εκείνους που συνεχίζουν

να αγωνίζονται. Το Πολυτεχνείο είναι η ζώσα μνήμη. Αντιστέκεται από μόνο του στη φθορά του χρόνου και σε κάθε μορφή εξουσίας. 

Για να σταματήσει τώρα ο πόλεμος!

Για να μην παγώσουν οι εργαζόμενοι, τα σχολεία μας, ο λαός, αλλά τα κέρδη τους!

Για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους!

Για δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία!

Για τα δημοκρατικά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα!

Για μια ζωή με αξιοπρέπεια!

 

Το Πολυτεχνείο ζει!

Συμμετέχουμε όλοι στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 19:00

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ

 

                                                              ΤΟ Δ.Σ.

         Η πρόεδρος                                                                     Η γραμματέας

        Λάζου Έφη                                                                    Χριστοφόρου-Λιβάνη Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου