Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Αποφυγή άνισων διακρίσεων των αποφοίτων μουσικών του Ιονίου Πανεπιστημίου»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ
 Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        
     «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»
Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                Τηλ: 2695028854                                                                                                                                                      Fax: 2695048783                                                                                                                                                      e-mail : solomosd1@gmail.com                                                                                               
                            Ζάκυνθος 12/01/2020


Αρ. πρωτ: 10
Προς: Δ.Ο.Ε
          Κοιν: Σχολικές μονάδες Π.Ε Ζακύνθου



Θέμα:  «Αποφυγή άνισων διακρίσεων των αποφοίτων μουσικών του Ιονίου Πανεπιστημίου»

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ζακύνθου στη τακτική του συνεδρίαση στις 10-01-2020, συζήτησε μεταξύ άλλων το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τους συναδέλφους  μουσικούς αναπληρωτές αποφοίτους του Ιονίου  πανεπιστήμιου.
Από αρχές Αυγούστου έφυγε από την Σύγκλητο του εν λόγω πανεπιστημίου η απόφαση του τμήματος μουσικών σπουδών για αναγνώριση του intergrated master (4+1 χρόνια σπουδών).
Τον τελευταίο καιρό παρατηρήθηκε μια κινητικότητα του συλλόγου αποφοίτων οι οποίοι συναντήθηκαν με τον υφυπουργό κ. Διγαλάκη και υπέγραψε το σχετικό αίτημα. Περιμένουν να βγει σε  ΦΕΚ.
Η ανατροπή ήλθε με την προκήρυξη 3ΕΑ/2019 του Α.Σ.Ε.Π. στις 24 Απριλίου (σχετική με τη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης), όπου αναφέρεται ότι το «integrated master» μοριοδοτείται κανονικά.
Επειδή όμως ήδη έχει χαθεί αρκετός  χρόνος και με δεδομένο την προκήρυξη 1ΓΕ/2019 του Α.Σ.Ε.Π  προκειμένου να αποφευχθούν αδικίες και διακρίσεις εις βάρος των αποφοίτων οι οποίοι κινδυνεύουν  να χάσουν τον διορισμό (σημειωτέον ότι  οι απόφοιτοι των τμημάτων μουσικών σπουδών του Ε.Κ.Π.Α και του Α.Π.Θ έχουν ήδη εξασφαλίσει τη διαπιστωτική απόφαση της Υπουργού) ζητάμε από το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε να πιέσει άμεσα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προς την επίλυση του προβλήματος.


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου