Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους του ΟΤΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ
 Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        
     «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»
Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                Τηλ: 2695028854                                                                                                                                                      Fax: 2695048783                                                                                                                                                      e-mail : solomosd1@gmail.com                                                                                               
                            Ζάκυνθος 12/01/2020


Αρ. πρωτ: 11



Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους του ΟΤΕ


Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ και την Cosmote και στην απεργία που προκήρυξαν από 21/12 έως 12/01. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), την αύξηση των μισθών και την άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζομένων (που αμείβονται με 40% λιγότερο από τους παλιούς). Επίσης, απαιτούν να μην ισχύσει η πρόθεση του ομίλου να προβεί σε απολύσεις με τη λήξη της παρούσας σύμβασης (που έχουν στόχο την τρομοκρατία μπροστά στο σχέδιο των αποσχίσεων με θυγατρικές εταιρίες) και να ανακληθούν όσες έγιναν την παραμονή της πρωτοχρονιάς.
Η εργοδοσία στις 7/01/2020 κατέθεσε μηνύσεις σε βάρος απεργών συνδικαλιστών και εργαζομένων. Οι  συλλήψεις 5 συνδικαλιστών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ δείχνουν με ποιον τρόπο έχει αποφασίσει να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια.
Ο αγώνας των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value συνδέεται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Νίκη στην απεργία των εργαζόμενων στον ΟΤΕ, είναι νίκη όλων των εργαζομένων που ανοίγει το δρόμο για διεκδίκηση όλων των κλεμμένων δικαιωμάτων και εισοδημάτων και σε άλλους χώρους.



Το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου