Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 24-09-2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                     Ζάκυνθος:19/9/2019
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ               
«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»                                        Α.Π. 191
Ν. Κολυβά 136
Τηλ. 2695028854                                                         
email: solomosd1@gmail.com        

Θέμα:  Κάλεσμα του Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε. για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου (Διονύσιος Σολωμός), αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, ύστερα από κάλεσμα του Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 24 Σεπτεμβρίου.
Με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση, προωθεί ένα είδος ανάπτυξης που μόνο σε όφελος της Κοινωνίας και των εργαζομένων δεν θα είναι. Βαθαίνει την επίθεση ενάντια στην οργανωμένη δράση των εργαζομένων, με στόχο τον έλεγχο των Σωματείων και της δράσης τους.
 Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση πως η συνδικαλιστική ελευθερία και δράση κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα, προστατεύεται από Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας (οι οποίες υπερισχύουν κάθε αντίθετης διάταξης νόμου, σύμφωνα με το άρθρο 28§1 του Συντάγματος) και ρυθμίζεται νομοθετικά με τον Ν.1264/1982.
                •             Το Κράτος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.
Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, θα πρέπει να εναρμονίζονται με όλα τα παραπάνω.
•             Οι εργαζόμενοι δικαιούνται, χωρίς καμιά διάκριση και χωρίς καμιά προηγούμενη άδεια, να συνιστούν οργανώσεις της επιλογής τους, να γίνονται μέλη τους, να συντάσσουν τα καταστατικά και τους κανονισμούς τους, να εκλέγουν ελεύθερα τους αντιπροσώπους τους, να οργανώνουν τα της διαχείρισης και της δραστηριότητάς τους και να καταστρώνουν το πρόγραμμα των ενεργειών τους.
•             Οι «εργοδότες» (το κράτος στην περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων) δεν πρέπει να επεμβαίνουν με κανένα τρόπο ή μέσο στη σύσταση, στη λειτουργία ή στη διοίκηση των οργανώσεων των εργαζομένων.
Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, θα πρέπει να εναρμονίζονται με όλα τα παραπάνω.
Καλούμε τους Συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση-συγκέντρωση, που θα γίνει την Τρίτη 24/9/2019 και ώρα 10.30 π.μ. μπροστά από το παλιό Εργατικό Κέντρο.
                                                     
ΤΟ     ΔΣ


                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου