Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

11o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

1)      TΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι , συναδέλφισσες,

Σας υπενθυμίζουμε  ότι η  προθεσμία για την ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ για τις εκλογές του νέου Διοικητικού Συμβουλίου  του Συλλόγου και των εκπροσώπων στην Τοπική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ
λήγει αύριο ΠΕΜΠΤΗ 2  ΙΟΥΝΙΟΥ . Για το λόγο αυτό  τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά την  Πέμπτη από τις 7:30 μμ έως τις 8:30 μμ  και  ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ  σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου.
Τα ψηφοδέλτια πρέπει να έχουν υποψηφιότητες για το Δ.Σ., για την Εξελεγκτική Επιτροπή και για την Τοπική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Σχετικά με την ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  στην Τακτική –Εκλογοαπολογιστική  Συνέλευση της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2016, διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

1) ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ μπορούν να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης από τις 9:00πμ έως τις 12:00μμ.

2)  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ  στις ΕΚΛΟΓΕΣ  έχουν μόνο οι συνάδελφοι που είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο και οικονομικά τακτοποιημένοι. Σε όλους τους μόνιμους συναδέλφους έχει ήδη γίνει η παρακράτηση της συνδρομής τους  και είναι αυτοδίκαια μέλη του συλλόγου , ενώ για τους  αναπληρωτές συναδέλφους ισχύει 10 ευρώ συνδρομή για το Σύλλογο και 15 ευρώ για τη ΔΟΕ. Όσοι έχουν ήδη πληρώσει τη συνδρομή του Συλλόγου και έχουν λάβει την κάρτα του Συλλόγου , οφείλουν μόνο τα 15 ευρώ της ΔΟΕ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ  θα γίνονται την ημέρα της Συνέλευσης και από ώρα  8:30 πμ έως 9:30 πμ στο χώρο της Συνέλευσης  (φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Σαρακινάδου.)
Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ.


2)      ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΝΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ 
ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016


Η  ΔΟΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 8  ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
για τα παρακάτω θέματα του κλάδου:

·                     Την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει            ανάγκη η εκπαίδευση και υποσχόταν ο Υπουργός μέχρι πριν λίγο         χρονικό διάστημα.
·                     Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής        τώρα.
·                     Καμία απόλυση αναπληρωτή, κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.
·                     Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο       Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου».
·                     Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.
·                     Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς             ειδικοτήτων.

Ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει με απόφαση  του Δ.Σ. και θα υπάρξει κινητοποίηση στην Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα σας ανακοινωθεί άμεσα.

3)      ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ  ΑΠΟ ΔΟΕ

Παράλληλα με τις κινητοποιήσεις και προς ενημέρωση των γονέων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων  η ΔΟΕ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ προς
ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,τις οποίες σας επισυνάπτουμε.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ,ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟΥ , με δική τους ευθύνη  να αναπαράγουν και να διανείμουν τις επιστολές αυτές προς τους γονείς, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΟΦΕΡΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.


4)      ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Σύμφωνα με απόφαση της ΔΟΕ,  και με κοινή παραδοχή ότι η λειτουργία του «Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Σχολείου» οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην ανεργία και υποβαθμίζει τη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου , ενώ παράλληλα δημιουργεί τρομερές αδικίες και ανισότητες στα παιδιά των διαφόρων κοινωνικών ομάδων

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ( βεβαιώσεις εργασίας-ταμείο ανεργίας κλπ.)

Παρακάτω, παραθέτουμε όλο το σκεπτικό της ΔΟΕ.:
                       
«Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου ξεπερνούν κάθε λογική. Για την εγγραφή των παιδιών στο ολοήμερο τμήμα για τα 6/θέσια και άνω Δημοτικά είναι απαραίτητη προϋπόθεση  οι γονείς να είναι εργαζόμενοι ή να έχουν κάρτα ανεργίας ή να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Για τα Δημοτικά σχολεία που λειτουργούν ως 4/θέσια και  5/θέσια δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ενώ για τα ολοήμερα τμήματα των Νηπιαγωγείων, τα οποία είναι σχεδόν όλα διθέσια, είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Ας μας εξηγήσει κάποιος σε ποια αλλοπρόσαλλη λογική βασίζεται αυτός ο διαχωρισμός.
Οι εγκύκλιοι σχετικά με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, καθιστούν σαφείς τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για πλήρη εφαρμογή των ρυθμίσεων με στόχο την «απόλυση» περισσότερων από 6.000 αναπληρωτών την επόμενη σχολική χρονιά..............
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν  οι εγγραφές στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι έχει μεγάλη σημασία να δοθεί η δυνατότητα  σε όλους τους γονείς  που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους είτε στην πρωινή ζώνη είτε στο ολοήμερο (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) να καταθέσουν αιτήσεις ανεξάρτητα αν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις που προβλέπει η Υ.Α. αλλά και η νέα εγκύκλιος. Θα αποδείξουν περίτρανα το μέγεθος του αποκλεισμού από τις δομές του ολοήμερου σχολείου και της στέρησης μορφωτικών δικαιωμάτων από τους μαθητές, που αποτελούν τον πυρήνα των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του Υπουργείου.
Η  παραλαβή δηλώσεων από όλους τους ενδιαφερόμενους, δε βάζει σε πειθαρχικό κίνδυνο τους εκπαιδευτικούς που διενεργούν τις εγγραφές. Δεν αποτελεί παραβίαση της υπουργικής απόφασης και της εγκυκλίου. 
Οι αιτήσεις θα δείξουν το μέτρο των κοινωνικών αναγκών που επιχειρείται να περικοπούν και θα αποτελέσουν διεκδικητικό όπλο στα χέρια του εκπαιδευτικού κινήματος για το σπάσιμο των αποκλεισμών, τη φοίτηση όλων των παιδιών στις εκπαιδευτικές δομές, το μπλοκάρισμα των υπεραριθμιών, των απολύσεων και των μετακινήσεων.
Επειδή όμως η «εκπαιδευτική» πολιτική της κυβέρνησης έχει ήδη χαραχτεί με γνώμονα τις επιταγές των μνημονίων και των δεικτών του ΟΟΣΑ, οι εκπαιδευτικοί αναδεικνύοντας την παιδαγωγική αναγκαιότητα στήριξης και διεύρυνσης του Ολοήμερου σχολείου απαιτούμε την απόσυρση όλων των ρυθμίσεων που το διαλύουν με μοναδικό σκοπό την καταδίκη χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε ανεργία.»

ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.του Συλλόγου θα σας ενημερώσουμε και για τη συγκέντρωση των στοιχείων αυτών των  αιτήσεων προκειμένου  να προωθηθούν προς  το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε                                                  Για  το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας

Λάζου Ευφροσύνη                                                     Αντωνοπούλου Τασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου