Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

10o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ MAΙΟΥ 2016


Αγαπητοί  συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

το έντονο διάστημα κινητοποιήσεων ενάντια στον παράλογο και άδικο  τρόπο πρόσληψης των συναδέλφων αναπληρωτών που είχε δημοσιοποιηθεί για την επόμενη σχολική χρονιά , ακολούθησε η εβδομάδα Παθών για τα ολοήμερα σχολεία. Κι ενώ, οι αγώνες μας  και οι πιέσεις που ασκήθηκαν πανελλαδικά στους βουλευτές για το θέμα των αναπληρωτών, στέφθηκαν με επιτυχία, καθώς ο Υπουργός Παιδείας, κ. Φίλης, μόλις στις 26/4 στην ομιλία του στη Βουλή, δήλωσε ότι «Προχωράμε σε προσλήψεις αναπληρωτών με βάση την περσινή διαδικασία και με βάση τους πίνακες που υπήρξαν και πέρσι», την ίδια μέρα με την Υπουργική Απόφαση με αρ. Φ12/657/70691/Δ1 που εκδίδει, καταργεί τα 1337 δημοτικά σχολεία ΕΑΕΠ και εισάγει νέο «Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό  Σχολείο» για όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας  Σύμφωνα με αυτή την  υπουργική απόφαση ,ορίζεται ενιαία ώρα λήξης του ωρολόγιου προγράμματος  των σχολείων στις 13:15, αφαιρούνται  πέντε διδακτικές ώρες σε κάθε τμήμα σχολικής μονάδας ΕΑΕΠ  ,το οποίο σημαίνει και μείωση του εκπαιδευτικού δυναμικού κατά  2 έως  3 εκπαιδευτικούς στις ανάλογες σχολικές μονάδες και το κυριότερο, υποβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο, καθώς η απόφαση ορίζει  ότι : «  Σε περιπτώσεις αδυναμίας κάλυψης του προγράμματος από εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων, η διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων της Αισθητικής Αγωγής και της Φυσικής Αγωγής δύναται να ανατεθεί σε εκπαιδευτικούς του κλάδου  ΠΕ 70.Ειδικότερα για τα 4θέσια και 5/θέσια Δημοτικά Σχολεία ,η διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου των ΤΠΕ, σε περιπτώσεις αδυναμίας κάλυψης του ωρολογίου προγράμματος από εκπαιδευτικούς της αντίστοιχης ειδικότητας,δύναται να ανατεθεί σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70 οι οποίοι διαθέτουν πιστοποίηση Β΄επιπέδου.»
Οι διατάξεις αυτές καθώς και η τροπολογία για τον κατώτατο αριθμό νηπίων στα νηπιαγωγεία, που ψηφίστηκε , φανερώνουν περίτρανα ,ότι ο μοναδικός σκοπός αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι οι  ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. Καθόλου δε δεν αλλάζει αυτό το σκηνικό,η λειτουργία ολοήμερων τμημάτων στα δημοτικά ,αφού για την εγγραφή των μαθητών απαιτείται βεβαίωση εργασίας και των δύο γονέων, γεγονός που  αποδεικνύει ότι ο σκοπός του ήδη υποβαθμισμένου ρόλου του ολοήμερου ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ (που αν οι γονείς δεν εργάζονται συνεπάγεται ότι η οικογένεια βρίσκεται σε οικονομική ανέχεια ) ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!




Για όλους τους παραπάνω λόγους

                               ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

                        συμπορευόμενο με την απόφαση της Δ.Ο. Ε.
                         
                        ΚΗΡΥΤΤΕΙ  ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

                              ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΙΟΥ  2016
                       
                              ΑΠΌ ΤΙΣ 11:30 πμ ΕΩΣ ΤΙΣ 2:00μμ

                Και ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

                        ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 πμ.
Με κύρια αιτήματα:

  • Την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση
  • Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών τώρα
  • Την απόσυρση της υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου»
  • Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία
  • Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων
  • Την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ:

1) ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Η ημερομηνία για τη Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας έχει οριστεί για την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΡΑΚΗΝΑΔΟΥ. Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα διεξαχθεί από τις 9πμ έως τις 12μμ και οι ΕΚΛΟΓΕΣ  για την ανάδειξη  Δ.Σ., εκπροσώπων για την Τοπική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και για τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα διεξαχθούν από τις 12:30μμ έως τις 3:30 μμ.

Σημειώνεται ότι στη Συνέλευση μπορούν  να παρευρεθούν και να ψηφίσουν ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Η Συνδρομή για τους ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ είναι 25 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Η ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
      ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,
      ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  2  ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
2) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Α) ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΑ ΤΑΓΚΟ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2016 και ώρα 8μμ  ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΗΝΑΔΟΥ θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Χορωδίας του Συλλόγου μας με τίτλο «ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΛΕΞΗ» ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.
Την ίδια μέρα,στο Φουαγιέ του Θεάτρου θα εκθέσουν τα έργα τους οι  εκπαιδευτικοί της Ομάδας Φωτογραφίας και θα χορέψουν ταγκό τα μέλη της Ομάδας χορού Ταγκό.

Β) ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

    Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ  ΜΕ ΤΙΤΛΟ « FAIRYFAILS” ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 , ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  27 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ 2016  ΚΑΙ ΩΡΑ 9:00 μμ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΗΝΑΔΟΥ.



Για τις εκδηλώσεις και τη συνέλευση θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις.


                                                   Για  το Δ.Σ.
                                                      
Η Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας


                                                                       

Λάζου Ευφροσύνη                                                     Αντωνοπούλου Τασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου