Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

8ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

1.      Ε Π Ε Ι Γ Ο Υ Σ Α   Α Ν Α Κ Ο Ι  Ν Ω Σ Η
Ύστερα από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με καίρια θέματα το ζήτημα του νέου σχεδίου πρόσληψης των αναπληρωτών και την τροπολογία για τις συγχωνεύσεις-συντμήσεις των νηπιαγωγείων και μετά από αίτημα αρκετών μελών του Συλλόγου, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
            ΘΑ ΝΑΥΛΩΘΕΙ ΜΙΚΡΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
     ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4/2016
ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΔΟΕ ΣΤΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, με ώρα αναχώρησης 5 το πρωί και επιστροφή 9:30 το βράδυ και κόστος ανά άτομο 25- 35 ευρώ , ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.
Για το λόγο αυτό και επειδή τα χρονικά όρια μας πιέζουν
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ    ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΣ –ιδιαίτερα τους αναπληρωτές- ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 14/4
προκειμένου να ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, όσοι ενδιαφέρονται,
                ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12μμ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 14/4
           στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Έφη Λάζου και στο τηλ.6944664402.


2. ΤΡΙΩΡΗ  ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΤΡΙΩΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24ΩΡΗ
Με νέα ανακοίνωση της Δ.Ο.Ε., κηρύσσεται τρίωρη στάση εργασίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ  15/4  , τις ίδιες ώρες 11πμ.-2μμ και για το θέμα των συγχωνεύσεων –καταργήσεων νηπιαγωγείων οπότε η συγκέντρωση  διαμαρτυρίας αφορά και τα δύο θέματα   και ως εκ τούτου       
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΚΗΡΥΤΤΕΙ  ΤΡΙΩΡΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 (8:00-11:00 για το πρωινό και 13:15-16:15 για το ολοήμερο)ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  (11:00-14:00) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ώστε να υπάρχει συνολικά 24ωρη απεργιακή κάλυψη για όλους τους συναδέλφους, που θέλουν να παρευρεθούν στην συγκέντρωση της Αθήνας ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ –ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ.
Με αιτήματα :
•     Άμεση απόσυρση του άρθρου 35 του Σχεδίου Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση.
·            Δεκατετράχρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών, με αναλογία 1 προς 15.
·           Κανένα παιδί 4-6 ετών έξω από το δημόσιο σχολείο.
•  Ανέγερση νέων κτιριακών υποδομών, ικανών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της προσχολικής αγωγής .
·           Ίδρυση νέων Νηπιαγωγείων.
·            Άμεσος μόνιμος μαζικός  διορισμός των απαιτούμενων Νηπιαγωγών (σύμφωνα
με τις ανάγκες της εκπαίδευσης κι όχι τη δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης).  
( Συνημμένη  παραθέτουμε όλη το σχετική ανακοίνωση της Δ.Ο.Ε.)
3.ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 μμ.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, μόνιμους και αναπληρωτές, δασκάλους και νηπιαγωγούς ,που δε θα μετακινηθούν στην Αθήνα, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΉΡΥΞΕ Η Δ.Ο.Ε. στις 15/4 (11-2μμ) και

                ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
         ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4 ΣΤΙΣ 11:30πμ
   ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ,
Όπου θα κατατεθεί ψήφισμα για την Απόσυρση  του Σχεδίου διάταξης για τον νέο τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών και του άρθρου 35 του Σχεδίου Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον ελάχιστο αριθμό νηπίων που απαιτούνται για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων , το οποίο αλλάζει την οργανικότητα των νηπιαγωγείων.
Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι ολοφάνερο πλέον ότι η κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση προχωρά σε μεγαλύτερες περικοπές δαπανών, σε ενίσχυση της αδιοριστίας και των ελαστικών μορφών εργασίας, στη συγχώνευση και κατάργηση σχολικών μονάδων , στην διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Πριν μας προλάβει  ένας Σεπτέμβρης ακόμα πιο δύσκολος από αυτόν που πέρασε,
        ΑΣ ΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4!
Για  το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                                Η Γραμματέας


                                                                                               
Λάζου Ευφροσύνη                                                               Αντωνοπούλου Τασία




Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 35, «Ρύθμιση θεμάτων  σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», αλλάζει η οργανικότητα των νηπιαγωγείων και διπλασιάζεται  αυθαίρετα ο ελάχιστος αριθμός νηπίων που απαιτούνται για τη λειτουργία Νηπιαγωγείου.  Συγκεκριμένα:
   «  1.  α) Η παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985  (Α΄167), όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ.18 του άρθρου 45 του ν.4264/2014 (Α΄118), αντικαθίσταται ως εξής:
       «5. Τα νηπιαγωγεία, ανάλογα με τον αριθμό των οργανικών θέσεων των νηπιαγωγών, είναι μονοθεσία ή πολυθέσια. Η οργανικότητα των νηπιαγωγείων προσδιορίζεται με βάση την αντιστοιχία νηπιαγωγού προς αριθμό νηπίων και η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ένα (1) νηπιαγωγό για κάθε είκοσι πέντε (25) νήπια και όχι λιγότερο από: α) δέκα τέσσερα (14) νήπια και β) πέντε (5) νήπια σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης ή περιοχών για τις οποίες απαιτείται μεταφορά/μετακίνηση νηπίων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις νόμων και κανονιστικών πράξεων. Την ευθύνη για την τήρηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα έχει ο οικείος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο αριθμός των μαθητών που αντιστοιχεί σε κάθε νηπιαγωγό…».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου