Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

1ο Ενημερωτικό Σημείωμα Ιανουαρίου 2016



Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

λίγες  μόλις μέρες μετά τον ερχομό του νέου έτους   και πριν προλάβουμε να σας στείλουμε τις ΕΥΧΕΣ μας για  ΥΓΕΙΑ , ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ , το νέο πλήγμα που θα υποστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα με το Σχέδιο –Πρόταση της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, μας οδηγεί εσπευσμένα να

                                           ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ

                   ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

                                    ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                       με κύριο θέμα το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

                    ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ   26  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

                                  ΚΑΙ   ΩΡΑ   5:30 μμ.

                      ΣΤΟ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
         
                ΣΤΗ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ από την ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                       της ΑΔΕΔΥ.

ΚΎΡΙΟ ΘΕΜΑ της Συνέλευσης θα είναι η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σχετικά με τις δραματικές αλλαγές που θα  φέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα τα νέα μέτρα, που απορρέουν άμεσα από τις απαιτήσεις του  3ου  μνημονίου για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, και συνίστανται , μεταξύ των άλλων, σε αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, στην αύξηση των  ασφαλιστικών εισφορών, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, μειώσεις στις κύριες συντάξεις 15-30% ,για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2016 αλλά και σταδιακή μείωση  στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις και ενοποίηση όλων των Ταμείων κύριας σύνταξης σε ένα «Υπερταμείο».

Παράλληλα με το αγωνιστικό μέτωπο που αναπτύσσεται αυτές τις μέρες σε όλους τους  χώρους των εργαζομένων  σε ολόκληρη τη χώρα, η συνέλευσή μας πρέπει να θέσει  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ, οι οποίες θα κατατεθούν στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ  των συλλόγων της χώρας, που  έχει προκηρύξει η Δ.Ο.Ε. για την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στην Αθήνα,
και ενόψει και της ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ , που έχει εξαγγείλει η
Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  για τις 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016.

ΕΠΙΣΗΣ , ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ Ή ΠΡΟΤΑΣΗ –ιδιαίτερα από τους ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ- μπορεί να τεθεί στη Συνέλευση , για να κατατεθεί στη συνέχεια στη Δ.Ο.Ε.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

αν και αυτή η τομή στο ασφαλιστικό, που βαθαίνει τη λιτότητα και τη φτώχεια στον τόπο μας, περάσει «αναίμακτα», αν εμείς , οι εργαζόμενοι, οι άμεσα θιγόμενοι , δεν αντιδράσουμε τώρα, δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναχαιτίσουμε τη συνεχιζόμενη μνημονιακή βαρβαρότητα, η επιτάχυνση των μέτρων, των αντιλαϊκών επιλογών και των σκληρών σελίδων στη βίβλο του μνημονίου , το επόμενο διάστημα, θα είναι τεράστια.


Για το λόγο αυτό,  Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ αλλά και  Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ!

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

1) ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Ενημερώνουμε τους αναπληρωτές συναδέλφους που δεν έχουν γραφτεί ακόμα στο Σύλλογο , ότι   προκειμένου να γίνουν μέλη και να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του Συλλόγου, αλλά και να καλύπτονται συνδικαλιστικά,  πρέπει να  συμπληρώσουν μία αίτηση και να πληρώσουν και τη σχετική συνδρομή που είναι 10 ευρώ για το Σύλλογο και 15 ευρώ για τη Δ.Ο.Ε.
Τα γραφεία του Συλλόγου είναι ανοικτά κάθε  Δευτέρα και Τετάρτη 7-8:30μμ.


2) ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ ΤΑΝΓΚΟ!

Μια νέα ομάδα πολιτισμού ξεκινάει με την καθοδήγηση της συναδέλφου Ευαγγελίας Βρανά. Πρόκειται για ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ ΤΑΝΓΚΟ , που θα γίνεται
                                      ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ  και ώρα 5:30-7:00μμ.
                                       ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

   ΕΝΑΡΞΗ:          ΤΡΙΤΗ   2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016.
3) ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας προγραμματίζει την  εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου μέσα στο μήνα Φεβρουάριο. Γι’ αυτό θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.


                                                  Για  το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας


                                                                       
Λάζου Ευφροσύνη                                                     Αντωνοπούλου Τασία

                                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου