Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα για ΕΡΤ



Ζάκυνθος, 13/06/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Στη συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων έρχονται και οι μαζικές απολύσεις στην εκπαίδευση, την υγεία, την αυτοδιοίκηση, δηλαδή στον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ συνεπάγεται 3000 απολύσεις εργαζομένων μέσα σε ένα απόγευμα. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή όμως η απαγόρευση λειτουργίας των κεντρικών σταθμών της ΕΡΤ δεν εμπόδισε το απεργιακό πρόγραμμα να συνεχίσει να μεταδίδεται σε εναλλακτικές συχνότητες και το ίντερνετ, με συνδικαλιστές του ΟΤΕ και της ΔΕΗ να προσπαθούν να ξαναστήσουν κεραίες αναμετάδοσης που είχαν προηγουμένως κατεβάσει τα ΜΑΤ με εντολή του υπουργείου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργία την Πέμπτη 13/06/2013 και να συγκεντρωθούν στις 10μιση το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Ζακύνθου (στη διασταύρωση για Λαγανά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου