Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Απάντηση προς Σχολικό Σύμβουλο



Ζάκυνθος, 04/04/2013
Αρ. Πρωτ: 83
Προς: Σχολικό Σύμβουλο Δημοτικής Εκπαίδευσης Ζακύνθου
Κοιν: Δημοτικά Σχολεία-Νηπιαγωγεία Π.Ε Ζακύνθου

ΘΕΜΑ: «Θέσεις του Συλλόγου για συνδιοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας»

Σε απάντηση της πρότασής σας για συνδιοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ζακύνθου, το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών αποφάσισε ομόφωνα να μη συμμετέχει.
Είναι πλέον γεγονός ότι ο ρόλος των στελεχών της Εκπαίδευσης συνδέεται με  την προώθηση της εκάστοτε εκπαιδευτικής πολιτικής που έχει ως στόχο την διαμόρφωση ενός σχολείου που θα λειτουργεί σύμφωνα με τις επιταγές της αγοράς . Ως συνδικαλιστικός φορέας,  πρωταρχικός μας σκοπός είναι η προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν Εκπαίδευσης και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων μας.
 Αρνούμαστε με τη συμμετοχή μας να νομιμοποιήσουμε τις πολιτικές που προωθούν την αξιολόγηση, τις συμπτύξεις τμημάτων, τις συγχωνεύσεις των σχολείων και την κατηγοριοποίησή τους, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών μέσω της επιβολής πειθαρχικών ποινών που οδηγούν σε αργία, σε διαθεσιμότητα, ακόμα και σε απολύσεις.
 Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας διαφωνία με τα νομοθετήματα των τελευταίων χρόνων, καθώς ως στόχο τους δεν έχουν την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και την ουσιαστική και καθολική μόρφωση των μαθητών, αλλά την απλή απόκτηση «δεξιοτήτων».
Αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για εμάς και εχθρική ενέργεια κατά του κλάδου η  «παλινόρθωση» ενός σύγχρονου επιθεωρητή που θα αξιολογεί με αυταρχισμό και υποκειμενικά κριτήρια, ποσοτικοποιώντας  ποιοτικά χαρακτηριστικά, διαλύοντας το παιδαγωγικό και συναδελφικό κλίμα στα σχολεία, οδηγώντας τους συναδέλφους στο κυνήγι βεβαιώσεων παρακολούθησης σεμιναρίων που θα μοριοδοτούνται και θα πιστώνονται στον ατομικό φάκελο του εκπαιδευτικού.
 Η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών ως υπαίτιων των προβλημάτων της εκπαίδευσης έχει ως σκοπό να αποπροσανατολίσει και να απαλλάξει το κράτος από τις διαχρονικές του ευθύνες.
Στο πλαίσιο αυτό,  ως συνάδελφος,  καλείστε  να συμβάλλετε στην αποτροπή της εφαρμογής αυτής της στοχευμένης πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου