Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
Η σκληρή και σχεδιασμένη λιτότητα, μονιμοποιείται με τη νέα φοροαφαίμαξη και τις πολιτικές που ετοιμάζουν, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας με τις ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς κανένα περιορισμό (ήδη ψηφίστηκε νόμος που μπορούν να πωλούνται οι επιχειρήσεις του Δημοσίου χωρίς έλεγχο και χωρίς την προϋπόθεση της έγκρισης της Βουλής). Όπως επίσης και τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση, την ασφάλεια  του Ελληνικού λαού.
Η τρόικα επανήλθε δριμύτερη με την πιο σκληρή ατζέντα των εργοδοτών και με «διαπραγματευτή» τον Υπουργό Εργασίας. Είναι πλέον έτοιμο το πακέτο που καθορίζει τις εργασιακές σχέσεις διαλύοντας οριστικά τη λαϊκή οικογένεια.
Όλα αυτά τα μέτρα εκτός των άμεσων συνεπειών στον κάθε πολίτη, ενισχύουν όλο και περισσότερο την ύφεση στην οικονομία και την ανεργία χωρίς να δημιουργούν καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα και την κοινωνία.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν, ούτε πρόκειται να δεχθούν μοιρολατρικά και ως δεδομένα τα νέα σκληρά μέτρα, που θα επιβάλλουν Τρόικα, εργοδότες και η δήθεν διαπραγματευόμενη  τρικομματική συγκυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής.
Για να σταματήσουμε όλη αυτή τη λαίλαπα που μας ετοιμάζουν, δεν αρκούν χαμηλής έντασης διαμαρτυρίες και απλές εκφωνήσεις διαφωνίας.
Γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν. Τα νέα αντεργατικά (τα... τελευταία πριν τα επόμενα) μέτρα είναι έτοιμα. Θα διαμορφώσουν μια χώρα ξεπουλημένη χωρίς παραγωγική βάση, αιχμάλωτη των μεγάλων αρπακτικών που θα την ξεζουμίζουν, εντείνοντας την επέλαση σε ό,τι υπήρχε ως εργασιακό, κοινωνικό και μορφωτικό δικαίωμα τόσο στην κοινωνία, όσο και στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης. Η υγεία και η περίθαλψη διαλύονται, με δουλειά από τα σπάργανα μέχρι …τα σάβανα, χαράτσια, καταργήσεις δώρων, νέες μειώσεις μισθών… Μέτρα, μέτρα, μέτρα……. Αμέτρητα.
Οι εργαζόμενοι αρχίζουν και κατανοούν ότι πρόκειται περί ενός σκληρού και πρωτόγνωρου ταξικού πολέμου. Καλούνται να ανατρέψουν συνολικά σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο το νεοφιλελεύθερο Μνημόνιο της εξαθλίωσης.

Να ανατραπούν τα μέτρα!
Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία!
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω – κάτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου