Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

                                                    2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι / συναδέλφισσες,

 

σε συνέχεια του 1ου  Ενημερωτικού μας , σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα:

1.      ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/9/22 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΑΜΜΟΥ)

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί όλους /όλες τους νεοδιόριστους/ες και αναπληρωτές/τριες που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες του νησιού μας σε μια πρώτη συνάντηση-συζήτηση σχετικά με τα εκπαιδευτικά και γενικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς , την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ( ΑΜΜΟΥ).

 

2. ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ-ΚΑΡΤΑ ΔΟΕ

 

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί γίνονται αυτοδίκαια μέλη του συλλόγου, αλλά καλό είναι να αποστείλουν ηλεκτρονικά ή να παραδώσουν στη συνάντηση ή στα γραφεία του συλλόγου

( κάθε Δευτέρα 18:00-19:30) την επισυναπτόμενη αίτηση μέλους.

Οι αναπληρωτές/τριες για να εγγραφούν στο σύλλογο πρέπει να καταθέσουν και μια συνδρομή των 20 ευρώ.

Τέλος , όλοι  οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ανανεώσουν ή να εκδώσουν την κάρτα της ομοσπονδίας μας  θα χρειαστούν μια έγχρωμη φωτογραφία, το ΦΕΚ διορισμού (για τους μόνιμους ή την απόφαση για τους αναπληρωτές) και τα καταθέτουν στα γραφεία του συλλόγου μας  , κάθε Δευτέρα 18:00-19:30 ,με την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο.

 

 

3.                  ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ    

            ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Σχετικά με την απεργία –αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης και τον ορισμό Μεντόρων και ενδοσχολικών συντελεστών, καλό θα ήταν να οριστεί σε κάθε σχολική μονάδα ένας συνδικαλιστικός συντονιστής, ο οποίος θα έρθει σε επαφή με το σύλλογο για την έγκαιρη ενημέρωση και συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην απεργία.

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  , ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ που πρέπει να ακολουθηθούν είναι τα εξής:

α. Διακινείται από έναν υπεύθυνο η ΔΗΛΩΣΗ Απεργίας –Αποχής που σας έχει αποσταλεί και υπογράφεται από όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σ’αυτήν.

β. Στη συνέχεια  κατατίθεται στον/στην  Διευθυντή/τρια της σχολικής μονάδας και παίρνει

αριθμό πρωτοκόλλου.

γ. Αν ο Διευθυντής/τρια προχωρήσει σε ανάθεση , κάθε εκπαιδευτικός που έχει δηλώσει απεργία-αποχή καλύπτεται συνδικαλιστικά να αρνηθεί το έργο, όσο η απεργία αυτή είναι νόμιμη και δεν έχει κριθεί δικαστικά το αντίθετο.

δ. Κάθε σχολείο  ενημερώνει το σύλλογο  μέσω του συνδικαλιστικού συντονιστή του για το ποσοστό συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή.

 

 

4.                  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Ο Σύλλογος προτίθεται να επαναλειτουργήσει σε εβδομαδιαία βάση τις ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ του , όπως παραδοσιακών χορών, χορωδίας, θεάτρου, Ιταλικών, φωτογραφίας Λέσχη βιβλίου κλπ.

Όποιος /α συνάδελφος επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά σε κάποια πολιτιστική ομάδα παρακαλείται να επικοινωνήσει με την πρόεδρο του συλλόγου κ. Λάζου Έφη ( τηλ. 6944664402) μέχρι τις 30/9/2022.

 

 

5.                  ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

 

Σας ενημερώνουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου λειτουργεί η Τράπεζα Αιμοδοσίας στο όνομα του Συλλόγου. Oι εθελοντές συνάδελφοι- αιμοδότες παρακαλούνται να ενισχύσουν με την προσφορά αίματος αυτή την προσπάθεια. Ο Σύλλογος πάντα βοηθάει όσους το ζητήσουν.

 

6.                  ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

 

Συνεχίζουμε τη συλλογή παλιών σχολικών αντικειμένων για την ΊΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ, το οποίο θα στεγαστεί στο ΙΟΝΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ.

 

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι/σχολικές μονάδες έχουν αξιόλογο υλικό για το μουσείο μας , να απευθυνθούν στην ειδική γραμματέα του συλλόγου, κ. Κατσαίτου Άντα

( τηλ. 6944127059)

 

                                                            ΤΟ Δ.Σ.  

         Η πρόεδρος                                                                               Η γραμματέας

        ΛάζουΈφη                                                                         Χριστοφόρου-Λιβάνη Άννα

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου