Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

12ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

 Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                               Τηλ: 2695028854                                                                                                                                      e-mail : solomosd1@gmail.com

                              Ζάκυνθος 14/3/2022

 

 

Αρ.πρωτ: 64

Προς: Σχολικές Μονάδες &

Μέλη Συλλόγου-ΔΠΕ

 

 

12ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι/ συναδέλφισσες,

Σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα:

1)      ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ (1)

Πολύ κατατοπιστική και διαφωτιστική για την υλοποίηση των σχεδίων δράσης σχετικά με τα νέα  αναλυτικά προγράμματα και τα σχολικά εγχειρίδια ήταν η δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΟΕ με ομιλητές τρεις καθηγητές ΑΕΙ , η οποία πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 13/3/2022. Οι τρεις εισηγήσεις εστίασαν στη σύνδεση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων με τις νεοφιλελεύθερες  και συντηρητικές πολιτικές που αναζωπυρώνουν τις συμπεριφοριστικές θεωρίες, υιοθετούν την οπτική της «κοινωνικής αποτελεσματικότητας» της μάθησης, στοχεύουν στη σύνδεση σχολείου και παραγωγής και χρησιμοποιούν στην εκπαιδευτική διαδικασία όρους βιομηχανικής παραγωγής: οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως ακατέργαστο υλικό και οι εκπαιδευτικοί ως επόπτες παραγωγής. Το μαθησιακό αποτέλεσμα ανάγεται σε υπέρτατο αγαθό και η αξιολόγηση επίτευξης των στόχων επίσης! Στα πλαίσια αυτού του άκαμπτου, τεχνοκρατικού και βαθιά συντηρητικού μοντέλου μάθησης, υπάρχουν σχέδια ακόμα και για τα «εργαστήρια δεξιοτήτων» , αποτρέποντας στην πράξη κάθε μορφή ελεύθερης και δημιουργικής πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών με  την τάξη τους. Στο ίδιο πνεύμα τα σχολικά εγχειρίδια ακολουθούν την κυρίαρχη ιδεολογία και η μοναδική νεωτεριστική προσπάθεια υιοθέτησης του πολλαπλού βιβλίου ακυρώθηκε από την αδυναμία υλοποίησής της από τον ΟΕΔΒ. Από το 2001 επανήλθε στην εκπαίδευση το κρατικό μονοπώλιο του ενός σχολικού βιβλίου, θεσμός που ανάγεται στα χρόνια του Μεταξά!

Τις δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις της ΔΟΕ για την αξιολόγηση μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και στην παρακάτω διεύθυνση:

                                             http://doe.gr/videos/

 

 

2)      ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ : ΔΕΥΤΕΡΑ 14/3/2022-ΩΡΑ 7μμ-ΕΚΖ

Η παγκόσμια κοινότητα γίνεται άλλη μια φορά μάρτυρας της καταστροφικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής «Δύσης» και « Ανατολής» ( ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας) για την επικράτηση στον γεωπολιτικό χάρτη και την απόκτηση του ελέγχου στην παραγωγή και μεταφορά ενέργειας, προς όφελος των μονοπωλίων.

Ο  εθνικισμός, ο μιλιταρισμός και η μισαλλοδοξία αποτελούν διαχρονικά τα καλύτερα εργαλεία στα χέρια του συστήματος για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των κυρίαρχων κρατών. Ένα σύστημα που γεννά πολέμους και ευθύνεται για τη φτώχεια, την αδικία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Με τα θύματα της πολεμικής πολιτικής του να είναι πάντα οι λαοί και οι κοινωνίες τους,  τα εργατικά κοινωνικά κινήματα και οι αγωνιστές τους σε Ουκρανία, Ρωσία και σε όλο τον κόσμο!

Κι ενώ τα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη προχωρούν σε εφιαλτικά εξοπλιστικά προγράμματα, με τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου να μην έχει αποτραπεί, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να εμπλέξει το λαό μας σε μια επικίνδυνη και απαράδεχτη συνθήκη , αποστέλλοντας στην Ουκρανία πολεμικό υλικό. Συγχρόνως, η καθημερινότητά μας έχει μετατραπεί σε έναν κοινωνικό πόλεμο,  με την εντεινόμενη ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία, την κάθε μορφής εκμετάλλευση.

Ως εκπαιδευτικοί και ως  εργαζόμενοι παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών και την ειρήνη, ενάντια στους διακρατικούς πολέμους, το αιματοκύλισμα των αθώων πολιτών και την προσφυγιά. Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στο λαό της Ουκρανίας και στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία, παρά την κρατική καταστολή, τις μαζικές φυλακίσεις και τις άγριες διώξεις αγωνιστών.

Την ίδια στιγμή που στη γειτονική μας χώρα, παιδιά στοιβάζονται στα καταφύγια , σχολεία βομβαρδίζονται και λαοί ξεριζώνονται, τα μαθήματά μας δεν μπορεί να είναι τα ίδια όπως πριν. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, με έργο και λόγο πρέπει να αντιταχθούμε στον πόλεμο και να μπούμε στον συλλογικό αγώνα για έναν κόσμο ειρήνης, ελευθερίας, ισότητας, χειραφέτησης και  αλληλεγγύης!

·         Να σταματήσει αμέσως η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

·         Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

·         Να κλείσουν αμέσως όλες οι νατοϊκές βάσεις

·         Καμιά συμμετοχή φαντάρων σε αποστολή του ΝΑΤΟ

·         Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές συρράξεις.

·         Όχι στους εξοπλισμούς. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.

 

  ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

     ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

                              Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

                        ΣΗΜΕΡΑ -ΔΕΥΤΕΡΑ 14/3/2022 και  ΩΡΑ 7μμ.

                  στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΖΑΚΥΝΘΟΥ ( Ευγενίδου 5)

 

     ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!

 

 

                                                              ΤΟ Δ.Σ.

         Η πρόεδρος                                                                       Ο γραμματέας

        Λάζου Έφη                                                                         Κεφαλάς Πάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου