Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 2018-2019


ΑΠΕΡΓΙΑ 11-01-2019

 Ψήφισμα στη Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου
 Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου
Ο Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση ανακοίνωσαν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 ένα  σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών στην εκπαίδευση το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα.  
            Συγκεκριμένα, τα κριτήρια διορισμού των εκπαιδευτικών:
 • Ευτελίζουν και περικόπτουν την προϋπηρεσία, τα χρόνια περιπλάνησης και αβεβαιότητας χιλιάδων αναπληρωτών.
 • Απαξιώνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του βασικού πτυχίου.
 • Θέτουν εκτός εργασίας χιλιάδες αναπληρωτές που επί σειρά ετών στήριξαν το δημόσιο σχολείο, προτάσσοντας όσους είχαν την οικονομική δυνατότητα για την απόκτηση επιπλέον προσόντων (μεταπτυχιακών, σεμιναρίων κλπ)
 • Καταργούν τον θεσμό της δημόσιας, δωρεάν και επί ίσοις όροις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Οι συνάδελφοι οδηγούνται σε ένα διαρκές κυνήγι απόκτησης επιπλέον προσόντων, πληρώνοντας αδρά σε χρόνο και χρήμα για να ανταποκριθούν στο «προσοντολόγιο» που προτείνει το νομοσχέδιο.
            Το νομοσχέδιο για τον τρόπο μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών έθεσε σε «διαβούλευση» το Υπουργείο Παιδείας μέσα στα Χριστούγεννα. Παρά την αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και τα εκατοντάδες αρνητικά σχόλια, το νομοσχέδιο κατατέθηκε τελικά (7/1) στη Βουλή για να ψηφιστεί την Παρασκευή 11/1. Συντελείται έτσι η μεγαλύτερη ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών από την εποχή της κατάργησης της επετηρίδας.
        Οι 15.000 διορισμοί που υπόσχεται το υπουργείο Παιδείας δεν είναι παρά μια ακόμα προεκλογική υπόσχεση χωρίς αντίκρυσμα.
            Με την απεργία της Παρασκευής 11/1/2018 ζητάμε:
 • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης. Καμιά απόλυση-κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά.
 • Διορισμό όλων των αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία και το πτυχίο. Κανένα προσοντολόγιο, καμιά περικοπή στην προϋπηρεσία.14-02-2019:
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ με την ένωση γονέων για την άμεση λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Παιδιατρικής Κλινικής του ΝοσοκομέιουΖακύνθου
 Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, αποφάσισε να συμμετάσχει στην κοινή κινητοποίηση με άλλα σωματεία και φορείς του νησιού, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 12.30 στην πλατεία Σολωμού, διεκδικώντας την άμεση λειτουργία της
Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Παιδιατρικής Κλινικής.
Την ημέρα αυτή που είναι πανζακυνθιακή  απεργία, το Δ. Σ.  καλεί τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την κρίσιμη κινητοποίηση. Γι’ αυτό και αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας και συγκεκριμένα τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού ή τις τρεις πρώτες του απογευματινού ωραρίου.
 Είναι γνωστά σε όλους  τα προβλήματα και οι τεράστιες ελλείψεις σε υγεία που αντιμετωπίζει το νησί μας.
Απαιτούμε:

- Άμεση και πλήρη στελέχωση με ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό
  των παραπάνω κλινικών.
- Στελέχωση και πλήρης εξοπλισμός του ΕΚΑΒ.
29-02-2018 :
Πανελλαδική Κινητοποίηση και συγκέντρωση στην Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου
 Γραφείο Βουλευτή Ζακύνθου

Απαιτούμε  την κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς.
 Είναι αδιανόητο να υπάρχουν αναπληρωτές με 16 χρόνια προυπηρεσίας που να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κάθε χρόνο να αναπληρώνουν τους εαυτούς τους. Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να ανακοινώνει 20.000 μόνιμους διορισμούς και να μην πραγματοποιεί κανέναν.
 • Πάγια διεκδίκηση του κλάδου είναι οι μόνιμοι διορισμοί για μια εκπαίδευση ποιότητας.
 • Κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά.
 • Πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
 • Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων.
 • Μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών-άμεσες λύσεις για κτιριακό και υλικο-τεχνική  υποδομή.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου