Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

1η Συνάντηση ομάδας φιλαναγνωσίας


ΔΡΑΣΕΙΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018-19

 10/2018 :  Η ιστορία, οι ήρωες. Ένας διαφορετικός τρόπος να διαβάσεις τα    αγαπημένα σου βιβλία καταγράφοντας τους πρωταγωνιστές, την ηλικία τους, την εποχή τους, χρησιμοποιώντας διάφορα λογοτεχνικά βιβλία.

11/2018: Το παλάτι της μνήμης είναι μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό σου μπορεί κανείς να φυλάει εικόνες που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του....Δημιουργούμε ιστορίες της μνήμης και της φαντασίας μας.


12/2018: Χριστούγεννα στη βιβλιοθήκη!!!!!φανταστικές ευχές και ιστορίες μέσα από την παιδική λογοτεχνία

01/2019: Αφιέρωμα στις αξίες, (Τιμιότητα, Αγάπη, Ανεκτικότητα, Συνεργασία, Απλότητα, Ευτυχία, Υπευθυνότητα, Σεβασμός, Ειρήνη, Ενότητα, Ταπεινότητα). Δράσεις και βιβλιογραφία.

02/2019: Πρακτικές βιωματικές σχέσεις μαθητών/τριων με την λογοτεχνία.

03/2019 : Αστυνομική λογοτεχνία: Τόποι εγκλήματος. Μέσα στο δάσος, σε μια εγκαταλειμμένη έπαυλη , στο δρόμο μιας πολυσύχναστης πόλης, ενός μικρού χωριού. Σε ποιους τόπους εξελίσσονται οι αστυνομικές ιστορίες και πως επηρεάζουν την εξέλιξη της υπόθεσης;

04/2019:  Παίζουμε με τους μύθους της Ευρώπης !!!

 05/2019:  Οι φωτογραφίες των μέσων  μεταφοράς, των ρούχων, των συσκευών και των κτηρίων , γίνονται υλικό για να καταγράψουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει.


Οι περισσότερες από τις παραπάνω δράσεις είναι από το υλικό των καλοκαιρινών εκστρατειών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας , θα πραγματοποιηθούν (την δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα) στη παιδική βιβλιοθήκη από τον Σύλλογο φίλων της Ξενοπούλειου προς τον Σύλλογο εκπαιδευτικών Α/Θμιας με στόχο τον εμπλουτισμό των  γνώσεων των εκπαιδευτικών για την σωστή και δημιουργική διαχείριση των σχολικών βιβλιοθηκών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου