Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

1o Ενημερωτικό Σημείωμα ΜαΐουΣύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου
Ν. Κολυβά 136
Τηλ:2695028854 - Φαξ:2695048783
e-mail: solomosd@otenet.gr

Ζάκυνθος, 07/05/2014
10 Ενημερωτικό Σημείωμα Μαΐου

ΘΕΜΑ 1ο: Νέο γραφείο Συλλόγου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι για οικονομικούς λόγους το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έλαβε την απόφαση να μεταφερθεί το γραφείο του Συλλόγου μας.
Η νέα μας διεύθυνση είναι Ν. Κολυβά 136. Βρίσκεται πίσω από την παλιά Νομαρχία και θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 20:00 έως τις 21:00.
 Η γωνία του Συλλόγου μας απέναντι από το 2ο Δ.Σ. είχε καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης όχι μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων του νησιού!
Πολλές κινηματικές δράσεις της Ζακύνθου ζυμώθηκαν, ξεκίνησαν και αναπτύχθηκαν μέσα σε εκείνο το γραφείο, όπου οι παλιοί δάσκαλοι έθεσαν τις βάσεις του υγιούς συνδικαλισμού με ήθος και ανιδιοτέλεια.
Ελπίζουμε να φανούμε κι εμείς αντάξιοι των προσπαθειών τους, και να συνεχίσουμε τους αγώνες!


ΘΕΜΑ 2ο: Υλοποίηση των αποφάσεων για αποτροπή της Α.Ε.Ε. στην πράξη
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνέχεια των  αποφάσεών του ( 30/3/2014 και 7/4/2014) για την αποτροπή, στην πράξη,  της εφαρμογής  της Α.Ε.Ε.,  η οποία άμεσα συνδέεται με την αξιολόγηση – χειραγώγηση τονίζει τα παρακάτω :
·         Έχει ήδη κηρυχθεί (και βρίσκεται σε εξέλιξη) διαρκής στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για όλο το χρονικό διάστημα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, όταν καλούνται σε συνεδρίαση της ομάδας εργασίας.
·         Επειδή έχει καταγγελθεί ότι ασκούνται πιέσεις για πραγματοποίηση του έργου των ομάδων σε χρόνο εκτός ωραρίου εργασίας (π.χ. σε χρόνο που οι εκπαιδευτικοί δε βρίσκονται στο σχολείο), υπενθυμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει κανείς εκπαιδευτικός έργο εκτός του ωραρίου εργασίας του. Κανένας δεν μπορεί και δε νομιμοποιείται να μας υποχρεώσει σε κάτι τέτοιο.
·         Οι εκπαιδευτικοί που έχουν οριστεί σε ομάδες εργασίας φροντίζουν να προγραμματίσουν τις συνεδριάσεις των ομάδων τους, σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.
  • Κυρίαρχο όργανο για τη σύνταξη των οριστικών εκθέσεων των σχολικών μονάδων είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων.
  • Σχετικά με τον αριθμό των συνεδριάσεων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της Γενικής Εκτίμησης υπενθυμίζουμε ότι στο σχετικό υλικό της Α.Ε.Ε. τόμος ΙΙ σελίδα 15 αναφέρεται πως «Εκτιμάται ότι με συντονισμένες συζητήσεις των συμμετεχόντων και προετοιμασμένες εισηγήσεις των ομάδων, η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν απαιτεί περισσότερες από 2-4 συνεδριάσεις.» . Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τίθεται στον ίδιο τόμο, η όλη διαδικασία είναι εκτός προγραμματισμού, κάτι που από μόνο του αποτελεί παράγοντα ελαχιστοποίησης του κύρους και του ουσιώδους χαρακτήρα της όλης διαδικασίας.
  • Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., όπως έχει αποφασίσει αι ανακοινώσει, πρόκειται να κοινοποιήσει, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στους συναδέλφους κείμενο - απάντηση σχετικά με τη διαδικασία της Α.Ε.Ε. ώστε με συντεταγμένο τρόπο ο κλάδος να σταθεί απέναντι στις πιέσεις του Υπουργείου Παιδείας.

ΘΕΜΑ 3ο: Τακτική Γενική Συνέλευση
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, σύμφωνα με τα άρθρα 9,10,11,12,13 του Ν. 1264/82 και τα άρθρα 13,14, 15, 16 και 17 του καταστατικού  μας, σας ενημερώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014.
Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Υφυπουργός Παιδείας με έγγραφό του στις 25/11/2013, έδωσε στους Διευθυντές των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, αλλά και τους Περιφερειακούς Διευθυντές, την οδηγία να μη χορηγούν άδεια στους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή τους στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιούν τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Η ανάκληση του συγκεκριμένου εγγράφου και η αποκατάσταση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στο χώρο της εκπαίδευσης θα είναι μια ενέργεια που, στην ιδιαίτερα δύσκολη και σκληρή για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς περίοδο που διανύουμε, θα δώσει την εικόνα πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν κινείται με σκοπό την καταστρατήγηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και δεν έχει αποφασίσει την πλήρη ρήξη με τους λειτουργούς της εκπαίδευσης.
Η ΔΟΕ καλεί τον Υφυπουργό Παιδείας, με βάση την πάγια πρακτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια, να συνεχίσει να εγκρίνει τη χορήγηση άδειας στους Διδασκαλικούς Συλλόγους της Χώρας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αρχαιρεσίες στις ετήσιες Τακτικές Γενικές τους Συνελεύσεις.


ΘΕΜΑ 4ο: Υποψηφιότητες Διοικούσας Επιτροπής Ταμείου Αλληλοβοήθειας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου, σύμφωνα με το καταστατικό του, διαθέτει εδώ και πολλά χρόνια Ταμείο Αλληλοβοήθειας, με σημαντική προσφορά στους συναδέλφους.
Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας διοικείται από τριμελή Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕΤΑ), η οποία εκλέγεται μόνο από τα μέλη του Ταμείου.
Το ΔΣ του Συλλόγου μας καλεί όσους συναδέλφους επιθυμούν να εγγραφούν στο Ταμείο με μηνιαία συνδρομή 10ευρώ και να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση των μελών του Ταμείου που θα πραγματοποιηθεί με σκοπό την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής.
Για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τη ΔΕΤΑ, μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματέα του Συλλόγου μας, κα Βάσω Χροναίου στο τηλ. 6974914362.

ΘΕΜΑ 5ο: Υποψηφιότητες συναδέλφων στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε έως και την Παρασκευή 9 Μαΐου την υποψηφιότητά σας στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, προκειμένου να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας στο email  του Συλλόγου (solomosd@otenet.gr) ή  μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματέα του Συλλόγου μας, κα Βάσω Χροναίου στο τηλ. 6974914362.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
         Ο Πρόεδρος                                                                  Η Γραμματέας
               
            Αντώνης Κουρσάρης                                                       Βάσω Χροναίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου