Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

1 Ενημερωτικό Σημείωμα ΦεβρουαρίουΖάκυνθος, 18/02/2014
10 Ενημερωτικό Σημείωμα Φεβρουαρίου
Θέμα 1ο: Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ και έχουν τοποθετεί σε ολοήμερα τμήματα Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων
Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός» και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει επισημάνει πως οι κυβερνητικές πολιτικές σε συνδυασμό με τις μνημονιακές δεσμεύσεις οδηγούν στη συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου, στην κατηγοριοποίηση τόσο των σχολικών μονάδων, όσο και των εκπαιδευτικών.
Τη φετινή σχολική χρονιά, που διανύουμε, ζούμε καθημερινά τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία της χώρας, την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και την γενικότερη απαξίωση του εκπαιδευτικού και της Δημόσιας Εκπαίδευσης από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.
Τους τελευταίους δύο μήνες οι εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ και υπηρετούν στα ολοήμερα τμήματα δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων δεν έχουν πληρωθεί. Αυτό έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους συγκεκριμένους συναδέλφους. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι περισσότεροι απλήρωτοι συνάδελφοι υπηρετούν σε σχολεία χιλιόμετρα μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.
Αυτό σημαίνει πως εγείρονται θέματα επιβίωσης, καθώς με ποια χρήματα οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι θα πληρώσουν τα ενοίκια, τους λογαριασμούς και τα καύσιμα για τις μετακινήσεις τους στα σχολεία της επαρχίας; Υπάρχει ξεκάθαρο θέμα επιβίωσης για πολλούς συναδέλφους.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ζητάει άμεσα να πληρωθούν οι συνάδελφοι μέσω ΕΣΠΑ και να εξηγήσουν οι αρμόδιοι τους λόγους καθυστέρησης της καταβολής των μισθών.

Θέμα 2ο: Εκδρομή στα Καλάβρυτα
Η εκδρομή του Συλλόγου μας στα Καλάβρυτα θα πραγματοποιηθεί κανονικά το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαρτίου.
Μπορείτε ακόμα να δηλώσετε συμμετοχή!
Κόστος:70 ευρώ/άτομο.
Τηλ. επικοινωνίας: 6976887926, Κουρσάρης Αντώνης
Θέμα 3ο: Τράπεζα Αίματος
Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε λειτουργεί Τράπεζα Αίματος με την επωνυμία του Συλλόγου μας με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των συναδέλφων και των οικογενειών τους.

Στα πλαίσια της κάλυψης αυτών των αναγκών το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει «Ημέρα Αιμοδοσίας» το Σάββατο 29 Μαρτίου στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ζακύνθου κα Τσάτσου Αθηνά και το Δήμο Ζακύνθου. Οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σε επόμενο ενημερωτικό σημείωμα.

Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες. Είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.


Θέμα 4ο: Πρόβες χορωδίας Συλλόγου
Σας ενημερώνουμε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα οι πρόβες της χορωδίας μας θα πραγματοποιούνται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο κάθε Δευτέρα στις 19.00.
Με την ευκαιρία, σας υπενθυμίζουμε το πρόγραμμα των ομάδων πολιτισμού:
Ομάδα
Ημέρα
Ώρα
Τόπος
Υπεύθυνοι
Χορωδίας
Δευτέρα
19.00 - 20.00
3ο Δ.Σ.
Μιχάλης Τσαούσης
Θεάτρου
Τρίτη
17.30 - 19.30
2ο Δ.Σ.
Κατερίνα Ζουπάνου
Χορού
Τετάρτη
17.30 - 19.30
2ο Δ.Σ.
Νίκος Αρβανιτάκης
Ιωάννα Φωτακοπούλου
Φωτογραφίας
Πέμπτη
19.30 - 20.30
2ο Δ.Σ.
Θοδωρής Γκούγιας
Φυσιολατρών – Δρομέων Υγείας
Κυριακή
10.30 το πρωί
Γήπεδο
Νίκος Φαραός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου