Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

3 Ενημερωτικό Σημείωμα Νοεμβρίου



Ζάκυνθος, 7/11/2012
30 Ενημερωτικό Σημείωμα Νοεμβρίου

Αγαπητοί Συναδέλφοι,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω θέματα:

  1.  ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ
Λειτουργεί Τράπεζα Αίματος με την επωνυμία του Συλλόγου μας με σκοπό να καλύψει τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους. Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες. Είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.  Η συλλογή γίνεται στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ζακύνθου στο όνομα του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών. Τονίζουμε ότι οι συνάδελφοι που δίνουν αίμα παίρνουν κάρτα αιμοδότη και απολαμβάνουν όλων των διευκολύνσεων που προβλέπονται  (άδειες, κλπ).

  1. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου μας θεωρείται απαραίτητος ο ορισμός ενός συναδέλφου  ως συνδικαλιστικού συνδέσμου σε κάθε σχολείο, προκειμένου να διευκολυνθεί η επικοινωνία των σχολείων με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Παρακαλούμε οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων να ορίσουν τον συνάδελφο που θα τους εκπροσωπεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και οι συνάδελφοι διευθυντές να ενημερώσουν το Σύλλογο.

  1. ΣΥΝΔΡΟΜΗ προς ΤΗ Δ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014
Σας ενημερώνουμε ότι η συνδρομή των συναδέλφων προς τη Δ.Ο.Ε., με απόφαση της 82ης Γ.Σ., για τη συνδικαλιστική χρονιά 2013-2014 είναι μειωμένη κατά 12%. Συγκεκριμένα η συνδρομή κατά μέλος που πρέπει να αποδοθεί στη Δ.Ο.Ε. από 27 ευρώ μειώθηκε στα 22€(για Δ.Ο.Ε.) + 2€ (ταμείο στήριξης διωκόμενων συναδέλφων) = 24 ευρώ. Όσον αφορά  τη συνδρομή των ωρομισθίων προς τη Δ.Ο.Ε., αυτή διαμορφώνεται στα 10 ευρώ. Με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου η συνδρομή για τη σχολική χρονιά 2013-2014 είναι 10 € για τον τοπικό Σύλλογο. Η συνδρομή για τα μέλη του Συλλόγου μας θα κρατηθεί σε τρεις δόσεις (δύο δόσεις των 12€ και μία των 10€). Επειδή ο Σύλλογος, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. ζ του καταστατικού της Δ.Ο.Ε., πρέπει να καταθέσει όσο το δυνατόν συντομότερα και όχι πέραν της 31ης/12/2013, το ποσό των οφειλομένων συνδρομών, η είσπραξη της συνδρομής θα ξεκινήσει με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου.
  1. Ομαδα πεζοποριασ
Η τρίτη συνάντηση της ομάδας πεζοπορίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Ο προορισμός θα είναι ο Λόφος του Στράνη, ένας από τους αγαπημένους περιπάτους του Διονυσίου Σολωμού. Εκεί, καθισμένος στη σκιά ενός δέντρου και ακούγοντας τα κανόνια από το απέναντι Μεσολόγγι, έγραψε τον Ύμνο προς την Ελευθερία. Επόμενος προορισμός, ο Άγιος Γεώργιος των Φιλικών, όπου ορκίστηκε ο Γέρος του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
 
Μπορείτε να ξεκινήσετε ακόμα κι αυτήν την εβδομάδα. Κάθε εβδομάδα (Πέμπτη ή Παρασκευή) θα σας ενημερώνουμε για τη συνάντηση της ομάδας, με ενημερωτικό σημείωμα όπου θα αποστέλλουμε στα σχολεία. Επίσης, μπορείτε να ενημερώνεστε με γραπτό μήνυμα στο κινητό σας, αν συνεννοηθείτε με τον αρχηγό της ομάδας, Νίκο Φαραό.
Πληροφορίες: Νίκος Φαραός, τηλ. 6975707657

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου